Vingåkers skatehall renoveras

Vingåkers Skatehall får just nu en ordentlig ansiksupplyftning såväl utvändigt som invändigt där en helt ny skateyta ska byggas. I samband med Vingåkers-festivalen i slutat av maj bjuder man in till en Game of Skate tävling där man även kommer visa upp hur långt arbetet med lokalen kommit.

0
314

Det har gjorts lite tafatta försök att iordningställa lokalen, men det har väl inte funnits så mycket intresse eller pengar till det tidigare.

Skateboardföreningen i Vingåker river just nu för fullt i skatehallen i Godsmagasinet i Vingåker. En lokal som funnits i många år och delvis fått förfalla i brist på pengar och intresse. Förra året bildades Vingåkers Skateboardförening och har fått bidrag genom Sörmlandsidrotten för att kunna göra renoveringen.

– Det har gjorts lite tafatta försök att iordningställa lokalen, men det har väl inte funnits så mycket intresse eller pengar till det tidigare, säger Johan Tranquist, upplevelsechef i Vingåker till Katrineholmskuriren.

Nu renoveras lokalen för fullt såväl utvändigt som invändigt där det blir en helt ny yta till vilket man kommer att anlita ett professionellt företag för att få ut det bästa möjliga av lokalens planlösning.

– Det vi gör nu är att reparera skador på fasaden och försöker återställa magasinet så gott som möjligt så det ser ut som det gjorde en gång i tiden.Bland annat ska skjutdörrarna på västsidan ersättas med riktiga dörrar som går att låsa, Johan Tranquist, upplevelsechef i Vingåker till Katrineholmskuriren.

– Vi ska tillsammans med skateboardföreningen söka lite bidrag från Riksidrottsförbundet eller från Allmänna arvsfonden och tillsammans med kommunens pengar göra nya skateboardramper och även isolera, men det är lite mer långsiktiga planer, säger Johan Tranquist i januari till Katrineholmskuriren.Den 26:e maj går Vingåkersmarknaden och den omtyckta mångkulturella festivalen av stapeln. Vingåkers Skateförening ser det som ett utmärkt tilfälle att äntligen visa upp hur långt vi har kommit i lokalen och föreningen.

Det vi under dagen kommer att erbjuda är: Öppet hus, grillning, ansiktsmålning för barn, musik och en riktigt fet S.K.A.T.E tävling med priser till topp tre. Självklart kommer även styrelsen att vara på plats och svara på dom frågor ni har.

Tävling:
Startar: 16:00
Vi kommer att köra en lottning om vem som får möta vem.

Anmälan:
Anmälan gör du på Vingåker Skateförenings facebook sida via meddelande. Det går även bra att skicka direkt till Joakim Toivanen eller Andreas Lindblom.

OBS! Sista anmälningsdag är 2017-05-20

Regler:
* Sten/sax/påse om vem som får starta (bäst av en).
* Ett försök vardera förutom på sista bokstaven då är det två.
* No step off (Inga fötter i marken) Det gäller även no-complies/bonless/handplants.
* Domaren avgör om man får göra om sitt trick vid toedrag.

Evenemanget är i sammarbete med: Vingåkers Kommun & Friskis & Svettis Katrineholm

Web:
Vingåker Skateboardförening på Facebook
Game of Skate eventet på Facebook
Sörmlandsidrotten på Facebook
www.vingaker.se
Vingåkers kommun på Facebook

Fler events:
Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.