Vila i frid: Bunkeberget Skatepark – En av landets äldsta skatehallar

Det är en sorgens kväll i Göteborgs Skatescen idag då Göteborgs Skateboardförening ikväll meddelar att kontraktet för skatehallen Bunkeberget är uppsagt. Bunkeberget är en av landets äldsta skatehallar som fortfarande existerar och invigdes samma år som Bryggeriet i Malmö, 1998. Läs mer om det hela här och minns tillbaka med några videoedits.

2
844

Det är en sorgens kväll i Göteborgs Skatescen idag då Göteborgs Skateboardförening ikväll meddelar att kontraktet för skatehallen är uppsagt. Efter en tids förhandling om ett nytt avtal var föreningen till slut tvungna att kasta in handduken på grund av allt för stor ekonomisk risk.

Bunkeberget är tillsammans med Bryggeriet och Stockholm Skatepark/Fryshuset en av landets tre äldsta skatehallar som fortfarande existerar. Bunkeberget invigdes 1998, då under namnet Area 51, samma år som Bryggeriet i Malmö invigdes. Äldsta skatehall torde således Fryshuset vara som på nuvarande plats invigdes 1997.

Många är det säkerligen som har många roliga och galna minnen från diverse sessions i Bunkeberget, med så färsk nyhet har vi inte funderat ut riktigt allt vi skulle kunna presentera men håll till godo med en edit från när Flip-teamet var på besök för några år sedan, vår edit från Peace Love Regulate från 2015 och två edits från Magic Mountain Crew med Aron Buzas och Co.

Vi kommer framöver att återkomma om och berätta mer om den komplexa historien som varit för föreningen gällande nytt hyresavtal. Tills vidare kan du läsa lite av mailväxlingen i den nedan bifogade filen.

Inte nog med detta så kan Göteborg i allra värsta fall i slutet på nästa år stå helt utan skatehall då Actionhallen också kommer att stänga i och med att den byggnaden ska rivas. Vi vet dock att båda föreningarna jobbar för fullt med att hitta nya möjliga lokaler och vi hoppas givetvis att även Göteborgs Stad inser det stora dilemmat med att landets andra största stad skulle stå utan möjlighet för inomhusåkning, och gör allt som står även i deras makt för att hjälpa till.

Web:
Bunkeberget på Facebook

2 KOMMENTARER

  1. stämmer det att berget e stängt ???
    Det måste väl gå att göra nåt åt lr….
    Säg till om ni behöver hjälp att samla ihop pengar …

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.