Video & resultat från Luleå Big Air

Luleå Big Air som i helgen arrangerades för tredje gången blev en riktigt succé och slog publikrekord med 6000 åskådare. Här får du resultaten och några videoklipp från tävlingen.

0
110

Vinnarna i Luleå Big Air 2017

Snowboard herrklass
1:a Tobias Karlsson
2:a Peter Ström
3:a Stefan Lindstedt

Alpin herrklass
1:a Erik Lundmark
2:a Hugo Mörtsell
3:a Hampus Holm

Alpin damklass
1:a Michaela Utsi
2:a Fanny Hansson

Bästa kraschen: Lexus Sandström

Sickbird: Anton Olofsson

 

Vi är supernöjda med dagen!  Det är inte bara studenter som har hittat hit utan även Luleåbor vilket har varit vår målsättning. Under själva tävlingen räknade vi till över 6000 åskådare.

Vi har haft ett bättre startfält än någonsin i år och nivån har varit imponerande. Ju fler i publiken desto mer satsar åkarna när de kör. Rampen är fyra meter högre än förra året vilket gör att man flyger högre och får bättre stil

Om Luleå Big Air:
Luleå Big Air arrangeras av en fristående förening med studenter från Luleå tekniska universitet. Utvecklingskurvan är stark med fler besökare för varje gång. För tre år sedan lockades 1500 personer och i år slogs publikrekord med över 6000 besökare. Studenterna bakom Big Air fick ta emot priset Creative Hero Awards på Norrbotten Media Week.

För tredje året i rad arrangerade studenter på Luleå tekniska universitet den stora tävlingen Luleå Big Air som även bjuder på aktiviteter hela dagen, musik och mycket mer. I år slog man även publikrekord för evenemanget som blivit en riktig folkfest.

– Vi har haft ett bättre startfält än någonsin i år och nivån har varit imponerande. Ju fler i publiken desto mer satsar åkarna när de kör. Rampen är fyra meter högre än förra året vilket gör att man flyger högre och får bättre stil, säger Simon Bäckman, en av domarna till LTU.se.

– Vi är supernöjda med dagen!  Det är inte bara studenter som har hittat hit utan även Luleåbor vilket har varit vår målsättning. Under själva tävlingen räknade vi till över 6000 åskådare och det har varit massor av folk här under dagen också. Fatbikes har rullat varma, renarna har blivit klappade och hundspannet har haft en konstant lång kö, säger Fiona Fagrell, kommunikationsansvarig för Luleå Big Air, till LTU.se.

Web:
luleabigair.se
Luleå Big Air på Facebook
Eventet på Facebook
LTU.se
Luleå Tekniska Universitet på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.