Västerås Skatepark snart klar

Västerås skatepark står snart klar och ståtar med hela 2000 kvm. Här spanar vi in ett TV-reportage med skateboardåkaren Stefan Jonsson som är arbetsledare och byggt parker sju års tid. Frågan om kickbike vs skateboard verkar dock stå öppen fortfarande.

1
755

Västerås-skatepark-playerS

enare i sommar invigs Västerås nya skatepark på Lögarängen. Parken blir på 2000 kvm, en av Sveriges största och har kostat närmare 10 miljoner kronor.

– Det betyder mycket, både för de som kommer använda anläggningen men också för Västerås. Just att Lögarängen blir en aktivitetspark där man träffas, säger Lars Wiberg, stadsträdgårdsmästare på kommunen till SVT.

”Önskar det funnits på min tid”

Planerna på parken påbörjades för flera år sedan men bygget kom igång först förra sommaren. Stefan Jonsson som själv åkt skateboard sedan unga år är arbetsledare och har byggt skateboardbarker i sju år.

– Det är jättebra att de bygger det här. Det är något jag hade önskat hade funnits på min tid, säger Stefan Jonsson till SVT.

Parken är 2 000 kvm stor och kommer att vara gratis att åka i och öppen för alla. Just nu tittar man på hur det har funkat i andra parker när det kommer till den infekterade kickbike-frågan, och för Västerås skateboardåkares skull hoppas vi verkligen att man hittar en smidig lösning.

– Det finns ett jättestort önskemål bland skejtare som vi haft kontakt med. och den här typen av åkning finns inte alls i Västerås så det kommer nog vara väldigt mycket folk här, säger Lars Wiberg till SVT.

Själv är jag dock lite undrande om man verkligen arbetat igenom designen med de lokala skateboardåkarna. Av vad vi kan döma verkar parken i princip innehålla endast bowl och flowlandskap och nog har väl Västerås riktigt grymma park/street-åkare, om det till och med inte är så att det är just bara sådana som finns? Nåväl, vi har inte glömt dig Robert “Gatan” Karlsson med flera. Kanske är det så också att Västerås har så pass många bra streetspots så det ändå är detta de flesta önskar av en park. Framtiden får helt enkelt utvisa.

Web:
Höjve – Västerås Skate på Facebook
www.nordskateparks.com
Nord Skateparks på Facebook

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.