Västerås skatehall återöppnad

I april stängde Västerås skatehall då Malmabergs IK la ner sin verksamhet. Sedan dess har en ny förening jobbat för att ta över verksamheten och efter hårda förhandligar kunde skatehallen nyligen slå upp portarna igen, denna gång i Kopparlundens Kultur- och Idrottsklubbs regi. Spana in ett litet videoreportage med bland andra åkaren Alex Eneroth och ansvarie Peter von Hennig.

0
201

– Det har varit tuffa förhandlingar men det känns bra att vi har öppnat igen. Hellre 500 ungdomar här än drällandes på stan. För det är det viktigaste, att de har någonstans att vara. Förhandlingen var stenhård men tillsanmans med kommunen lyckades vi hitta en preliminär lösning. Utan deras stöd hade det inte gått. Lösningen vi kommit framtill är att klubben driver verksamheten året ut och när vi kan visa upp en bra och hållbar budget får vi ett fast kontrakt, berättar Peter Hennig, ordförande för Kopparlundens kultur- och idrottsklubb, för VLT.s.

– Det betyder mycket att vi har hallen igen. För det första har vi någonstans att vara i vinter och det är ju ett skönt ställe att hänga där vi kan samlas allesammans, berättar Alex Eneroth för VLT.se.

Web:
Kopparlundens Kultur- & Idrottsklubb på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.