Värnamo Skatepark snart öppen för åkning

Äntligen efter fyra års kämpande har även Värnamo fått sig en betongpark. Under torsdagen var det pressvisning av den nästan 1200 kvadratmeter stora parken som öppnar för allmänheten den 25 november och som kommer att invigas med pompa och ståt i maj nästa år.

4
197

varnamo-skatepark-klar-player

I fyra års tid har projektet med en betongpark i Värnamo pågått då det hela försenats av budgetskäl med mera, men nu under året har den nästan 1200 kvadratmeter stora parken äntligen byggts för fullt och står i princip klar.

Under torsdagen bjöds det på pressvisning och den 25 november öppnar parken för allmänheten. Några små detaljer återstår fortfarande så helt färdigställd blir inte parken förrän i april.

Nästa år, närmare bestämt den 20 maj i samband med Värnamos Karneval vankas det en stor invigning till vilket man redan idag planerar en stor skatetävling och bjuda in proffs från USA.

Värnamo-skatepark— Det känns fantastiskt, vi har jobbat med det här sedan 2012. Vår prio ett har varit att stärka centrum med det här projektet och att ungdomar som inte har råd att spela hockey eller golf har någonstans att vara, säger Niklas Skillby ordförande i Värnamo Skate till VN.se.

Även kommunstyrelsen ordförande Hans-Göran Johansson är nöjd med projektet och sa till Värnamo.nu:
– Parken kommer att ge ett riktigt bra mervärde till centrum. Förhoppningsvis kommer vi att kunna locka till oss skejtare från hela Sverige och även utomlands hit till Värnamos skejtpark.

— Det blir som Svenska Cupen i skateboard med folk från hela Sverige. Vi har även planer på att bjuda in stora skatestjärnor från USA och ett konstverk ska avtäckas. Vad för konstverk är dock fortfarande en hemlighet, säger Joakim Norgren, projektledare vid tekniska kontoret till VN.se.

– Vi hoppas kunna få ihop sponsorer så att vi kan bjuda in några riktigt stora världsstjärnor från USA till invigningen. I samband med invigningen kommer det också att avtäckas ett stort konstverk som kommer att vara placerat mitt i banan, säger Joakim Norgren till Värnamo.nu.

Web:
www.skatevarnamo.se
Skate Värnamo på Facebook
331 Wenamo på Facebook
Värnamo Skatepark på Facebook
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook

4 KOMMENTARER

 1. Är du på riktigt? Du verkar positiv till satsningen men ifrågasätter just det om idrottens kostnader?
  Trodde det var allmänt känt bland åkare att skateboard är en riktigt billig sysselsättning jämför med många andra idrotter med skyhöga medlemsavgifter, tävlingsresor, träningsresor och utrustning därtill.

  Visst när du börjar bli relativt duktig på skateboard så kostar utrustningen även här en hel del då den slits snabbt. Men som relativt nybörjare så är väl skateboard ändå en rätt billig aktivitet?
  1500:- så har du en helt ok bräda inklusive skyddsutrustning och allt. Till och med billigare om du köper en bräda som då tyvärr kanske inte ger lika bra åkförutsättningar.

  Som nybörjare så klarar du dig ofta på detta under åtminstone en hel säsong, och skor duger vanliga gympadojor i början om man behöver spara in. Behöver jag lista vad en hel hockeyutrustning kostar och därtill alla avgifter till klubben? Något som handlar om åtskilliga tusenlappar under en säsong, åtminstone i de större städerna.

  Att sen skateboard kan vara relativt dyrt när du blir duktigare och sliter mer på utrustningen är en annan sak, men skulle nog säga att jämfört med de jämförda idrotterna här så är det nog få fall där skateboard i slutändan blir en dyrare aktivitet.

  • Nej. Uttalandet om att “ungdomar som inte har råd att spela hockey eller golf har någonstans att vara”, Var det jag störde mig på.
   Jag anser inte att skateboardåkning är en fråga angående klass eller pengar.

   Spelade både fotboll, golf och innebandy som yngre men slutade för att skateboard-åkningen var för mig mycket roligare, inte för att övriga sporter var för dyra.
   De flesta åker skateboard för att det är kul. Inte för att det är billigt.

   • Men eftersom skateboard är tämligen billigt så är uttalandet sant, sedan att du haft råd med rubbet betyder ju inte att alla andra har det.

 2. Jag visste inte om att skateboard var för ungdomar som inte hade råd att spela hockey eller golf. Låter som ett fruktansvärt korkat uttalande.
  Vilken tur att skateboardåkning är så billigt.

  Då brädor som knäcks, kullager som går sönder och skor som slits ut på några veckor är så fruktansvärt billigt för dessa låginkomsttagande skateboardåkare eller vad menar du Niklas Skillby?

  Tycker det är jättebra att satsa på skateparker och hoppas även att brukarna har fått komma med input på vad dom vill ha så det blir bra åkning för alla sorters åkare. Och inga onödiga features som ser bra ut men ingen kan använda.

  Bra jobbat Värnamo! Skateparker behövs verkligen och det är bra att fler och fler städer satsar på dom.

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.