Stockholm Subsurfers med Johan Sandström i spetsen har arbetat fram ännu en skateparksatsning i Stockholm. Denna gång är det Parkleken Nybygget i Gubbängen som kommer bli den bästa parken i Stockholm enligt Johan.

“Den här parken kommer bli bättre än alla andra parker i stan. Det kan du skriva upp.”

Bygget är redan igång och beräknas stå klar under 2017, bakom själva byggandet står det aktade skateparksföretaget Evergreen Skateparks som nu för första gången någonsin -bygger utanför USA. Tanken var att parken skulle stå klar redan till den gångna sommaren men på grund av försenade arbetstillstånd för Evergreen Skateparks har det hela dragit ut på tiden, men redan i början av nästa sommaren är nu tanken att parken ska stå klar.gubbangen-skatepark-top      Foto: Evergreen Skateparks

Photo: Evergreen Skateparks

Skateveteranen  har tidigare varit inblandad i designen av ett tiotal andra skateparker runt om i Stockholm, berättar att han tog en rövare när han kontaktade företaget Evergreen Skateparks och bad dem komma till Gubbängen.

– Det var inte helt lätt att få dem att nappa först. Men så förklarade jag det faktum att alla andra skateparkeri Stockholm mer eller mindre är kompromisser som försöker ha “lite av allt” och att vi behöver en annorlunda och enhetlig park för att få ett mer varierat utbud. Då var de game, berättar Johan Sandström för StockholmDirekt.

Skateparken i Gubbängen blir en flowpark som Johan Sandström beskriver som ett mjukt molnlandskap för unga och gamla, helt utan några höga eller vassa kanter, och heller inga trappor eller rails för de som åker street.

“Det kommer bli flowkänsla rakt igenom, man ska kunna glida runt med ögonbindel om man känner för det.

– Många parker i Stockholm är alldeles för avancerade för att folk på nybörjarnivå ska kunna njuta av dem. Och eftersom syftet med nya Parkleken Nybygget är att rikta sig till barn och unga så passar det perfekt att göra något annorlunda även av själva skateparken.

Det kommer bli flowkänsla rakt igenom, man ska kunna glida runt med ögonbindel om man känner för det. Det passar inte bara bra för de yngre, utan även för de som vill kunna fokusera på att få en bra stil. Och så klart härligt för oss gamla skatare som bara njuter av ett skönt åk, säger Johan Sandström till StockholmDirekt.


Genom att blimedlem.subsurfers.se stödjer du Sub Surfers föreningar att verka för att ännu fler skateboardparker byggs där de saknas i Storstockholm. Det gör verkligen stor skillnad för våra engagerade åkare att kunna räkna allt fler medlemmar i vår kontakt med politiker och myndigheter för att få till fler skateboardparker. Saknar du en skateboardpark där du bor, tveka inte, blimedlem.subsurfers.se och ta kontakt med oss så hjälper vi till att organisera en lokal Sub Surfers förening och alla våra medlemmars stöd för att få till en anläggning. Tänk vad vi kan göra när våra 2.000 medlemmar blir 10.000…

Web:
www.subsurfers.se
Stockholm Subsurfers på Facebook
evergreenskateparks.com

16 KOMMENTARER

 1. Med ovanstående resonemang så borde man bara få gå på trottoarer och köra bil på gatorna. Nästa gång jag ser en skateare utanför sin anvisade plats så ska fanskapet få sig en läxa. Vad fan hände med gemenskap och den ganska sköna rebellinställningen inom skatekulturen. Tråkigt regelrytteri tycker jag.

  • Fel! Att åka skateboard jämställs i trafiksäkerhetsförordningen med att vara gångtrafikant, varpå du som skateboardåkare SKA åka på trottoaren…. Samma sak med gator där du FÅR cykla cykla…

   http://ntf.se/konsumentupplysning/lagar-och-regler/gaende/

   “De regler som gäller för gående gäller också dem som förflyttar sig med skidor, rullskidor, skridskor, rullskridskor eller liknande, t ex inlines, skateboard eller sparkcykel (kickbike).”

   Tycker rebellinställningen är ganska självklar och rebellisk i detta ämne då skateboardåkarna med alla tänkbara medel försvarar sina parker mot andra hittepågrejer som inte hör hemma och/eller skapar problem i parkerna.
   Förstår inte var du saknar gemenskapen? Tycker alla skatare oavsett var eller ålder är väldigt samstämmiga om just detta.

 2. Ants Neo? Borde vara Ants Sneo.. Du har förlorat sansen och vettet.. Alla vet vilka utbrott du kan få

 3. Bor själv inte i Sthlm men…Hur många av er som klagar är på något sätt engagerade i att påverka och utveckla sin skateboardförening? Prata med kommunerna, gå till subsurfers, bidra själva med något positivt som faktiskt för era idéer framåt istället för att sitta hemma och göra anonyma personangrepp på de som faktiskt gör NÅNTING. Det funkar inte så att man bara kan yttra en önskan och sen sker den. Man kan antingen sitta hemma och vara lack för att man inte har en street plaza eller så börjar man fundera på vad man själv kan göra för att det ska byggas ett plaza. Eller så kan man hoppas på att nån annan gör det åt en så man slipper. Men att kasta skit på de som gör allt grovjobb för att det ens ska bli några parker alls är bara sjukt onödigt.

  Eller så kan man skata street i streeten. Finns så mycket bra spots i Stockholm.

  • Många antaganden i din analys av rena självklarheter (applåder). Du missar även totalt poängen. De har chansen att göra något för alla, men väljer istället att bygga parker som ingen åker i. Men det är kanske bra tycker du? Ska behovet få styra eller individuella åsikter?

   • Tycker bara att det är jävligt sorgligt att se hur en del i kommentarerna beter sig som barn som fick fel lördagsgodis och skriker på föräldrarna att de ville ha choklad och inte geléhallon.

    Jag tycker:
    Gå ihop ett gäng och gör ett förslag på en street plaza. Kontakta människor som ni vet har kunskap om hur man gör för att få igenom en sån idé, sök sponsorer, snacka med kommuner, prata med subsurfers. Vilken målgrupp skulle använda plazan, ska den integreras med ett riktigt torg eller ska det bara vara skate?
    Gör man det så kanske det är större chans att det är plazan som är nästa projekt som byggs och inte nåt annans projekt. Förutsatt att man kan få pengar till det och att man får staden med sig. Funkar det inte så tar man reda på varför, vad man behöver ändra och fortsätter.

    Tror knappast att “gubbarna” skulle stå ivägen för ett sånt projekt. Som sagts tidigare, High valley skulle ju bli sjukt bra för alla åkare men sen bröt politikerna sitt löfte och helt plötsligt får Sandström ta skiten för att det inte finns nån plaza? De flesta “gubbarna” jobbar på de här projekten, så att fler ska kunna skata bra parker, och de gör det jobbet istället för att skejta medan alla andra är ute och rullar. Det minsta man kan göra om man är missnöjd är väl i alla fall att låta bli att hugga dem i ryggen och ställa sig frågan “vad kan jag själv göra för att hjälpa till att fixa det här som jag är missnöjd med?”

    • Visst har du en liten poäng, men faktum är väl att sådana här synpunkter och klagomål har framförts i många år. Oavsett om någon verkligen engagerar sig i frågan eller inte måste det ju ändå stå ganska klart för Sub Surfers, andra inblandade eller andra föreningar vad som verkligen saknas av majoriteten.

     Det du säger på slutet är ju egentligen att “gubbarna” i föreningarna ser till att få byggt vad man själv önskar, inte vad majoriteten önskar, på grund av att andra inte engagerar sig utan väljer att rulla istället. Personligen kan jag tycka att sitter man i en förenings styrande organ så ska man jobba för medlemmarna och deras önskemål.

    • Ursäkta sent svar. Fy fan vad värdelöst.
     Nu har jag läst ditt självklara nonsens. Viken irrelevant poäng.

     Jag själv har varit och är föreningsaktiv sedan i tonåren.
     Idag är jag egen företagare (byggbranschen) som har sponsrat bygget av 4 parker på 2 år (US). Vi har bidragit med både material samt arbetstimmar.

     En av våra första kriterier är att de ska fylla en funktion.
     Vi bygger inga verk för oss själva. Behovet får styra.

     Ganska enkelt då majoriteten åker street (som i Sverige).
     Streetplazor med inslag av transition är absolut populärast.

     För att vara tydlig – Detta ÄR faktiskt kritik, ingen önskan om delaktig verksamhetsplanering.

 4. Stockholm behöver fler inomhusparker eller en utbyggnad av Fryshusets skatepark, alla dessa betongparker som byggs är ju helt befängt. Det byggs ju så mycket betongparker att de befintliga mest används av lekande barn numera (Ett gott exempel är polerna i Björns trädgård).

  Det är ju positivt att skateboard får ta mer plats i det offentliga rummet, men någonstans måste man också faktiskt försöka fylla de behov som finns och dessa består INTE av det som ovanstående vill ha på plats.

  • Håller med om inomhusparker, men det är ju inte alls så att det någonstans finns en central instans som bestämmer vad som ska satsas på. Det finns nära 30 kommuner i Storstockholm, en kommun som till slut satsar på en betongpark har kanske inte 40 miljoner att satsa på inomhuspark. Att samarbeta med närliggande kommun, finns inte ens på kartan. Hur enar man 30 kommuner om att satsa på en gemensam strategi för skateboardparker och aktiviteter?

 5. Du har noll koll och sprider skit. Johan och jag med flera hade haft en street plaza byggd på uppemot 1500 kvm byggd i Highvalley Skateworld, bara några ordentliga stenkast ifrån Gubbängen. Tyvärr svek politikerna oss och det blev bara en “Half Valley Skateworld”, där den 900 kvm street walk way användes som argument av politikerna, att här har ni visst fått er street plaza… En felbyggd snutt som går igenom parken med asfalt och plattor för att staden ska komma åt ledningar och vattenrör som går under. Skateboardparken i Gubbängen, har inget med HS ekonomi att göra. Det är en lekplats som fått en ekonomi att bygga ut. Olika kassor alltså. Sub Surfers engagerade har hela tiden kämpat för lika mycket street som böj och det ser man också i parkerna, även om de senaste är bara böj (Vårby och Gubbängen). Det stämmer inte heller att de flesta kör street. Det stämmer inte att vi endast bygger böj.

  • Vet att du skyller på andra. Snälla bli politiker, där passar din inställning bättre in. Du gillar höga hästar och att envist endast lyssna på dig själv. Igen, du representerar inte skateboard 2017 och det spelar ingen roll hur mycket du vill att det inte ska stämma.
   Och jo, de flesta åker street farfar (det är bara det att detta är ett community som du inte känner speciellt väl). Därav. Enkelt.

   • Jaha? Och vem fasen är du då? Vad har du bidragit till annat än klaga? Du vågar inte ens skriva ut ditt namn? Jag behöver inte representera något du säger, verkar viktigare för dig mig… Åk skateboard istället!

    • Bowlen i Vårberg blev bra. Ser kick-bike kids där varje gång jag åker förbi. De tycker att Sthlm Sub Surfers är den bästa kick-bike föreningen i hela världen och de hoppas på att ni ska bygga fler lekplatser åt alla barnen. Dessvärre är där aldrig någon som åker bräda. Men kanske om vi bygger fler Bowls så kommer dom?

 6. Johan Sandström arbetar med självförverkligande. Han representerar INTE skateboard 2017.

  Har Sthlm en enda fullskalig “street-plaza”? Nej. Åker majoriteten street? Ja.

  Det känns tråkigt att herren längst fram i ledet inte vill lyssna bakåt och efter behov.
  Nästan så att han borde bli politiker.
  Dessa gamla gubbar vill inte representera, de vill förverkliga egna drömmar och klappa sig själv på ryggen. De äro döva som få.

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.