Var med och påverka designen på Brommas nya skatepark

Sub Surfers Västerort har drivit fram ännu en skatepark i Stockholm, denna gång i Björklunds Hage i Bromma. Här har man nu tagit fram fem förslag på hur parken kan komma att se ut och vill nu ha in dina synpunkter.

1
492

“Vi har en del ramper i Bromma men de är rätt stora och de som är nybörjare kan inte nyttja dem till fullo. Då är det bra med experthjälp från Sub surfers eftersom de vet hur skateparker bör se ut.

En hel del ungdomar i Bromma har visat intresse för en skateboardanläggning och nu ska åkarna själva få vara med och bestämma hur parken ska se ut. Den lilla skateparken på 19 x 20 meter i Björklunds Hage har drivits fram av Sub Surfers Västerort med Askia Linder som en av eldsjälarna.

Redan idag finns en ramp och asfaltsyta där men Bromma stadsdelsförvaltning är positiva till planerna.

– Det blir inget jättestort utan mer som en övningspark. Det finns ett stort behov av det vad jag förstår. Vi har en del ramper i Bromma men de är rätt stora och de som är nybörjare kan inte nyttja dem till fullo. Då är det bra med experthjälp från Sub surfers eftersom de vet hur skateparker bör se ut, säger Åsa Otterklint, parkingenjör på Bromma stadsdelsförvaltning till StockholmDirekt.

– Man kan ju åka skateboard bara på asfalt men om man vill öva på lite mer “street” så behöver man lite mer saker att åka på och de här sakerna fungerar lika bra för skateboard som för kickbike, säger Askia Linder till StockholmDirekt.

Förhoppningen är att parken ska kunna stå klar inför 2017 års säsong.

– När vi får ett förslag och det blir ett prisläge som ser bra ut så finns det möjlighet att man eventuellt kan göra detta till nästa säsong, säger Åsa Otterklint till StockholmDirekt.


Genom att blimedlem.subsurfers.se stödjer du Sub Surfers föreningar att verka för att ännu fler skateboardparker byggs där de saknas i Storstockholm. Det gör verkligen stor skillnad för våra engagerade åkare att kunna räkna allt fler medlemmar i vår kontakt med politiker och myndigheter för att få till fler skateboardparker. Saknar du en skateboardpark där du bor, tveka inte, blimedlem.subsurfers.se och ta kontakt med oss så hjälper vi till att organisera en lokal Sub Surfers förening och alla våra medlemmars stöd för att få till en anläggning. Tänk vad vi kan göra när våra 2.000 medlemmar blir 10.000…

Web:
www.subsurfers.se
Stockholm Subsurfers på Facebook
Subsurfers Västerort på Facebook
www.nordskateparks.com
Nord Skateparks på Facebook

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.