Vans Park Series kommer till Malmö igen

Det står nu klart att Vans Park Series tävlingen som förra året körde den stora världsmästerskaps-finalen kommer tillbaks till Malmö i sommar med en av årets deltävlingar.

0
336

Förra året slog det ner en liten bomb i Sverige, eller närmare bestämt Malmö då det visade sig att Vans skulle lägga den stora finalen av Vans Park Series i Malmö, en tävling med VM-status, och dessutom stå för bygget av den nya skateparken i Kroksbäck där tävlingarna skulle hållas.

“Det innebär egentligen ett större arrangemang eftersom det är fler skejtare som ska tävla och det blir evenemang under fler dagar.”

I tävlingen fick vi se några av världens bästa åkare rippa tillsammans med ca 20 000 i publiken. Nu står det klart att Vans Park Series kommer till Malmö även i år, den 27 maj, om ändock inte finalen, men en av deltävlingarna.

 

4 mars Australien
8 april Brasilien
27 maj Sverige
8 juli Kanada
1-5 augusti USA
Final september USA

I år blir upplägget att Europas bästa åkare kommer kvala den 25-26 maj, följt av den stora VM-deltävlingen den 27 maj som sedan leder till den stora världsfinalen.

– Det innebär egentligen ett större arrangemang eftersom det är fler skejtare som ska tävla och det blir evenemang under fler dagar, säger Gustav Svanborg-Edén, Malmö stads skatesamordnare till Sydsvenskan.

Förutom detta fortsätter Malmö Stad tillsammans med Bryggeriet att visa att man verkligen är Sveriges skatestad nummer ett då det under årets lopp traditionsenligt arrangeras Vert Attack, minirampstävlingen i Folkets Park, Malmö Street / Back to Värnhem.

Vans-Park-Series-2017-flyer– Malmö Street handlar mer om att befästa skejtåkningens naturliga plats i gatumiljön. Det är mer fokus på att visa skejten i sitt egna element med fokus på deltagande, stämning och sammankomst snarare än prispengar och vem som är bäst. Dessutom gör vi där en satsning på kvinnlig skejtboardåkning. Skejtandet har varit väldigt mansdominerat, men nu börjar det till slut bli mer populärt bland tjejer. Så vi jobbar hårt för att visa upp det och förra året hade vi den första jämställda skejttävlingen och hade besök av hitresta proffs som vunnit X Games, säger Gustav Svanborg-Edén.

Web:
www.vansparkseries.com
Vans Pro Park Series på Facebook
www.skatemalmo.se
Skate Malmö på Facebook
Bryggeriet.org
Bryggeriet Skatepark på Facebook
www.vans.se
www.malmo.se

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.