Utomhusbad kan komma byggas om till skatepark

I Våxtorp i Laholms kommun har kommunens fastighetsbolag lagt ett förslag om att bygga om ett av kommunens utomhusbad till en ny skatepark.

0

På det här sättet kan anläggningen vara till nytta tio månader i stället för tre.

Nästa vecka den 7 november hålls ett möte i Våxtorp där allmänheten ska få säga sitt om Kommunfastigheters förslag att Våxtorpsbadet läggs ner och görs om till en skatepark.

Foto från Laholms Tidning, 3D-Design: David Thomas

– Jag tycker att det är viktigt att ha ett öppet möte och att alla som vill får chans att säga vad de tycker och tänker, säger Dag Gustavsson, ordförande i byalaget i Våxtorp, till Laholms Tidning.

– Det kan bli nej från politikerna. Det här är bara tankar och ett mer kostnadseffektivt sätt att hantera det här. På det här sättet kan anläggningen vara till nytta tio månader i stället för tre, säger Thomas Jönsson, (M), ordförande i Kommunfastigheter, till Laholms Tidning.

Förslaget var från början ett skämt på kontoret för kommunens fastighetsbolag men efter lite funderade började Stefan Lundström räkna på kostnaderna. Än så länge är det bara ett förslag och först ska man höra vad invåndarna har att säga. Om inget nytt beslut tas så är det kommunstyrelsens tidigare beslut om att både Våxtorps och Vallbergas utomhusbad ska renoveras och öppnas till sommaren.

Helt utan bad blir inte kommunen då det finns flera andra utomhusbad och ett bara en mil bort i Vallberga. Här är tanken att man istället satsar då platsen har ett betydligt bättre läge.

– Vi har en 25-metersbassäng i Vallberga. Där finns en stor potential med närhet till grönytor. Med ganska små medel skulle vi kunna få ut mer av anläggningen. Det kostar mer till en början med att bygga om Våxtorp till skatepark, jämfört med om vi skulle renovera bassängen. Men vi sparar pengar på längre sikt, säger Stefan Lundström till Laholms Tidning.

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.