Uppsalas miniramplandskap totalförstört efter brand

Natten mot fredagen förstördes i en brand som misstänks vara anlagd, vad som troligen var Sveriges största miniramplandskap. Föreningen tror och hoppas att rampen kan repareras men vet inte i dagsläget hur kommunen ställer sig i frågan.

0
282

Det finns ett hål i rampen där jag sett att folk trycker ner cigaretter. Jag och mina kompisar har varit på kommunen om att de borde täppa igen det där hålet, men vi har inte fått gehör.

Natten mot fredag omkring midnatt så brann Uppsalas miniramp vid Kap-området ner, en miniramp som troligen var Sveriges största miniramplandskap och som invigdes 2006. Minirampen blev mer eller mindre totalförstörd i vad polisen misstänker var en anlagd brand även om man i dagsläget inte har några misstänkta.

– Det är jättetråkigt, det har ju minimerat hälften av all skateboardåkning i Uppsala. Vi ska försöka reparera den, säger Joel Cronander på Uppsalas skateboardförening till SVT.

– Det där är enda stället vi kan skata på. Jag och mina vänner är helt knäckta. Vårt andra hem är förstört. Vi har i princip bott på den där rampen. Vi har hjälpt till att hålla den i skick, lagat, byggt och fixat. Det finns ett hål i rampen där jag sett att folk trycker ner cigaretter. Jag och mina kompisar har varit på kommunen om att de borde täppa igen det där hålet, men vi har inte fått gehör. säger Erik Nylander till UNT.

Web:
Uppsala Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.