Hem Snow Under The Lights i Vemdalen

Under The Lights i Vemdalen

Den unika snowboardtävlingen Under The Lights är tillbaka för femte gången. På tisdag intar juniorerna parken och på onsdag är det dags för den stora tävlingen och ljusshowen som även avslutas med en stor efterfest med Pizzaboyss på scenen.

175
0

Var och när: Vemdalen. 3-4 januari.

Publiksuccén Under the Lights är tillbaka för femte året! I samarbete med TFJprod. presenterar Vemdalen en unik big air tävling med några av nordens vassaste parkåkare där stil och kreativitet prioriteras

Öppet kval för ett begränsat antal åkare utöver de 15 inbjudna åkarna. De slåss om de åtta finalplatserna.

Stil och kreativitet väger tyngre än antalet varv och volter!

Under kvällen förvandlas den uppbyggda snowparken i Björnvallen, Björnrike till något som kan liknas vid ett karnevalområde! Musik spelas, eldar brinner och mat grillas vid sidan av den spektakulära showen!

under-the-lights-vemdalen-frontpage

3:e Januari – Junior Under The Lights
Under kvällen förvandlas den lilla parken i Björnvallen till en riktig parksession! Musik spelas och alla junioråkare är välkomna – vi umgås & åker tillsammans. Skönt parkhäng där vi lär av varandra helt enkelt!

  • Sessionen håller på kl. 18.00-19.00 och alla som kan åka själva i parkmiljö är välkomna att vara med
  • Plats: Björnvallen, Björnrike
  • Ingen föranmälan krävs och deltagandet är gratis

4e: Januari – Under The Lights
Under the Lights-showen och tävlingen där toppen av svenska åkare deltar sida vid sida med kvalade amatörer under en ljud- & ljus-späckad timma!

  • För att delta i kvällens tävling krävs att du anmäler dig och kvalar in.(begränsat antal platser)
  • 10:00 Anmälan i Björnvallen
  • 11:30 Kval i snowparken i Björnvallen
  • 13:30 Finalistannonsering nedanför hoppet
  • 19:00 Show och final

Det som gör hela tävlingen unik är själva tävlingsformen. Varje tävlande får fem åk vardera, där de fyra bästa räknas. Det som är speciellt är att inte får göra samma trick/rotation mer än en gång. Om en åkare t.ex. gör en cork 720 (två varv runt sin egen axel i en sned rotation), så är den rotationen förbrukad, det vill säga att en switch 720 (två varv runt sin egen axel, baklänges) inte är tillåten i nästa omgång. Trots att det egentligen är två olika trick. Åkaren får heller inte snurra men än tre varv, det vill säga en 1080.

Detta upplägg gör att åkarna måste visa upp en stor variation på sina trick. Åkarna belönas även med poäng för stil och kreativitet, och inte bara för trickens svårighetsgrad. Detta gör även att publiken som inte är så insatt i sporten lättare kan hänga med och se vad åkarna gör.


Efterfest: Restaurang Husky klockan 22.00-02.00
Ett event som UTL måste såklart firas! Vi alla inblandade vill efter eventet möta upp med alla som kom, jobbade eller inte ens kom på eventet för att skåla och ha en grym kväll!

Vi växlar upp festen med att Johan Vuitton & Sen 90 från kollektivet Pizzaboyss spelar live för oss!under-the-lights-vemdalen-efterfest

Web:

Mer om Under The Lights
Eventet på Facebook
Efterfesten på Facebook
www.skistar.com/sv/Vemdalen
Vemdalen på Facebook
tfjprod.com
TFJ Productions på Facebook

Fler events:
Tackys Snowboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.