Trollhättan bjuder in till THN PRO 100

Sista helgen i juli brakar det loss ordentligt i Trollhättan då staden firar 100 år och skateboardföreningen firar utbyggnaden av skateparken. Det kommer bjudas på såväl street- som pootävling, Deathrace, och Best Trick. Eurocana Reunion drar även igång här med Eurocana Masters med bland andra Mike McGill och Steve Caballero på plats.

0
214

Var och när: Skateparken i kvarteret Gåsen, Trollhättan. 29-31 juli.

THN-Pro-100-frontpageFredag 29 juli
10.00 Fri träning
16.00 Herrar öppet kval streetskate
18.00 Damtävling i poolen

Lördag 30 juli
10.00 Fri träning
13.00 Invigning med Carina Lorentzon, ordf. Kultur och fritidsnämnden.
13.15 Uppvisning med Caballero och McGill
14.30 Semi final herrar streetskate
16.00 Damer Streetskate
17.00 Final herrar streetskate
18.00 Livemusik Eldoradio Poolsession Besttrick

Söndag 31 juli
10.00 Fri träning
13.00 Eurocana Masters tävling med Steve Caballero och Mike McGill
15.00 Deathrace
16.00 Prisutdelning

Mer reservation för ändringar.


TSF, Trollhättans skateboardförening och Trollhättans stad bjuder in till tävling och invigning av den nyutbyggda delen i skateboardparken i kv. Gåsen vid Vårviksvägen.

Efter ännu ett lyckat samarbete med kommunen är parken färdig och vi vill fira detta och stadens 100års jubileum med en internationell skateboardtävling.

Det kommer vara tävlingar i Bowl, Street & Death Race bland annat för både tjejer och killar och alla slåss om prispotten på 50000kr!


Parken var populär redan innan utbygget och har redan fått ytterligare uppsving i antalet besökare.

– Den tidigare delen i parken har allt en skatepark behöver men är mer enkel i sin utforming. Nu har vi fått en ny dimension med fantasifulla kanter och lutningar, räcken att åka på och en ramp som är inspirerad av en backyard pool att åka och surfa i, förklarar Peter Lorentzon ordförande i föreningen.

Det blir även bättre ytor för läktare och publik vid arrangemang och kommunen har tagit sitt ansvar och snyggat upp hela kvarteret och anlagt en publik toalett, framtiden ser ljus ut för kvarteret Gåsen.

“Vi är supernöjda och föreningen vill passa på att tacka Trollhättans stad för att dom satsar på oss och skateboardkulturen och för all hjälp från kultur och fritid vid genomförandet av vårt projekt” säger Thomas Berglund sekreterare i TSF.

Det blir en Damklass och en Herrklass med lika fördelade prispengar, 50 000 kronor i total pott. Vi bjuder in åkare i världsklass från hela världen och lockar på sås viss även många av de bästa från sverige.

Trollhättesonen Björn Holmenäs 34 år driver skateboardföretaget Sour Skateboards i Barcelona och kommer till Trollhättan med ett team i världsklass, åkare som Jonas Skröder(Danmark) osef Scott(Göteborg) Barney Page(Storbritannien) och Erik J Pettersson, (Trollhättan) från teamet kommer vara på plats.

På damsidan får vi hjälp av Katta Sterner, dotter till Ulf Sterner ishockeylegenden, och tillika förbundssekreterare på Sveriges skateboardförbund att bjuda in några av de bästa tjejerna i världen.

Eurocana Reunion startar i Trollhättan med Eurocana Masters
Den största nyheten för tävlingen är att vi kommer anordna en Eurocana Masters tävling för åkare över 40år med amerikanska legender på plats.
Eurocana var en legendarisk skateaffär som anordnade sommarläger för skateboardåkare under tidigt 80-tal i Rättvik och hade instruktörer i världsklass från USA.
De genomför en reunion nu i sommar och utgår från Trollhättan som första anhalt.
Många av de svenska åkarna från den tiden kommer, så som Hans Puttis Jacobsson 52 år Stockholm sin även är organisatör av Eurocana Reunion.

De amerikanska åkarna är:
Mike McGill 52 år från Encinitas, Kalifornien USA kommer till Trollhättan i hop med
Steve Caballero 52 år från San José Kalifornien.
Båda var fantastiska åkare i den legendariska Bones Brigade, samma team som Tony Hawk var en del av under 80- och 90-talet och med tanke på deras ålder lika fantastiska idag, 30 år senare.

Mike McGill har vunnit och placerat sig i åtskilliga tävlingar främst i USA under 80-talet.
Han var först i världen med att göra en 540 graders snurr i luften över kanten i ramp, detta skedde i svenska Rättvik på Eurocana sommarläger 1984 och tricket fick namnet McTwist med inspiration från hans efternamn.

Steve Caballero dominerade skatescenen på mitten av 80-talet och har vunnit det mesta som går att vinna på 80- och 90-talet, bland annat vann han både streetskatetävlingen och vertrampstävlingen samma år i världsmästerskapen i tyska Münster 1987.
Han hade högsta air rekord i vertramp fram till 1997, rekordet på 11 fot över kanten innebär en luftfärd på drygt sju meter över marken!
Steve var först i världen med att snurra 360 grader över kanten i ramp utan att hålla i brädan och har tricket döpt efter efternamnet även han, Cabbalerial är tricket.

– Att dom här två åkarna kommer till Trollhättan är helt otroligt, de var mina idoler när jag började skäjta 14 år gammal 1987 och jag kan knappt tro att det är sant, jag får gåshud säger Peter Lorentzon ordförande i TSF.


Vi kan se fram emot en helg med massor av skating på hög nivå , det blir även branschtält med massa roliga upptåg, tävlingar, lotterier och enklare försäljning. Det kommer finnas läktare, stor scen och matservering.
Musik från Dj. Liveband, Eldoradio från Trollhättan med hitsingeln Friend of Mine som spelas på P3 radio, spelar indiepunk från poolkanten.

Avsluta semestern med fullt ös i Trollhättans nya skatepark, sista helgen i juli,
kom dit eller var fyrkantig!

THN-Pro-100-flyer

 Web:
THN PRO 100 på Facebook
thnskate.se
Trollhättan skateboardförening på Facebook

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.