Trailer: Vilse i Västerort (inkl. intervju med Erik Abrahamsson)

Det var ett bra tag sen vi såg något nytt alster från Erik Abrahamsson, men nu är han på gång med en ny fullängdsfilm, Vilse i Västerort med bland andra Ulph Andersson, Lars Spets, Jimi Szaron, Rickard Nilsson och honom själv. Spana in en ösig trailer och vår intervju med Erik där han berättar mer om projektet.

0
384

Åkare: Ulph Andersson, Erik Abrahamsson, Lars Spets, Jimi Szaron & Rickard Nilsson
Film & redigering: Erik Abrahamsson

PS! Missa inte premiären som äger rum i Söderhamn i samband med Söderhamn BBQ Battle & F.I.A.R.I den 13 augusti!

Tjenare Erik, du är ju i forna hemstaden Söderhamn och hälsar på och firar midsommar nu, hur står det till?
Jodå de är bara bra, hemma och firar midsommar med min flickvän och vänner!

Du har ju en ny film på gång nu, Vilse i Västerort, det var ett tag sen man såg något från dig bakom kameran. Vad har du haft för dig och vad var den sista editen/filmen du gjorde?
Jag började ju plugga till civilingenjör på KTH 2013, och de tar så mycket tid och energi så har inte hunnit gjort så mycket bakom kameran. Men jag lessnade också lite på att filma och allt runt omkring det. Det senaste jag gjorde förutom någon F.I.A.R.I-edit var en part med Mika Edin till Red Bull, jag tror de var 2014?

Om vi direkt tar och går rakt på sak! Hur länge har du filmat och jobbat med filmen?
Vi började filma till den här filmen 2014, jag och Ulph Andersson. Jag började ju jobba på samma jobb som Ulph, så varje dag efter jobbet stack vi ut och skejtade.
Självklart hade vi kameran med oss, så iden om en film växte fram. Jag fick ett väldigt pepp igen då de kändes mer roligt, vi alla filmade varandra och det var inte givet att de var jag som skulle filma allt.

Titeln Vilse i Västerort, syftar det på var filmen är inspelad eller är det blandat? Vad syfter titeln på i så fall?
Det syftar på att vi jobbade i Västerort och oftast letade spots och skejtade där ute. Stor del av det vi filmade 2014 är från Västerort.

Vilka är med i filmen? Fullparts, mixparts och så vidare?
De som har fullparts är Rickard Nilsson, Lars Spets, Jimi Szaron, Ulph Andersson och så jag då. Sen kommer de nog vara två vänner-parts. Jag har så mycket material från alla år jag filmat, en del väldigt gammalt men också nyare på folk som aldrig blivit använt. Så skulle nog kunna ha tre vänner-parts, haha. Så jag hoppas folk har lite översikt med att de kan dyka upp gammalt material på dem, haha.

Ah du är ju med själv också, hur rullar livet på brädan och fötterna för den delen? Vet ju att du nyligen “rullat”/stukat sönder foten igen, börjar komma ikapp mig kanske i antal?
Ja jävla skit, stukade den sönder och samman på min cruiser när jag bara lallade runt på skolan. Skulle ut en timme senare på mission med polarna och filma första klippet för i år till filmen, så skadar man sig sådär.
Så jävla onödigt, så nu är de hård rehab så jag kanske kan filma något klipp till filmen i år. Förra året skrotade jag ju båtbenet, så då fick jag bara ett klipp. Man kan säga att de gått sådär för mig att få footage till min part. Ja, jo jag börjar väl närma mig 40 gånger nu, klantarsle som man är.

Vad kan vi förvänta oss av filmen? Av trailern att döma verkar det vara en riktig ösig historia där åkarna verkar ha satsat rejält?
Vårat mål har redan varit från början att de ska vara en rolig film. Så de kommer vara skateboard, avskalat och ingen pretentiös redigering. Satsar på en ösig film. Ja killarna har köttat rejält, speciellt Rickard och Ulph. Ska bli kul och se vad vi får för sista klipp till filmen i sommar.

Något roligt att berätta som hänt under själva filmandet? Polis-historien som trailern börjar med kan vi väl kanske lämna då vi redan gjort en intervju om den,
 som vi dock givetvis tycker man ska passa på att kolla in om man missat den tidigare.

Vi var i Näsbypark och filmade vid bumpsen en kväll och var lite oförsiktiga, hade bilen öppen och sakerna i den. Vi var rätt långt bort och jag får syn på en snubbe som ser lite sketchy ut.
Och jag hade rätt, när han går förbi bilen böjer han sig in och snor Ulphs mobil och plånbok. Så den sessionen fick ett snabbt avslut som blev en timmes tjuvjakt istället. Tyvärr så han vi aldrig på honom eller hittade honom senare.

Några andra spoilers eller dylikt att nämna?
Nja, jag tror jag håller på det, man får se det i filmen.

Vilken åkare i filmen tycker du/tror du att folk i allmänhet kommer att uppskatta?
Såklart jag hoppas de kommer uppskatta alla delar. Men Rickard har ju lite sjuka saker på lager och Ulph har en riktigt ösig go part.

När och hur kommer man kunna se filmen?
Det blir premiär på efterfesten efter Söderhamn BBQ Battle den 13 augusti. Sen kommer det nog bli en premiär i Stockholm efter det, men där är de inget klart. Sen kommer den såklart släppas på internet efter det.

För att blicka lite mer historiskt bakåt, så kammade du ju hem titeln årets filmare på Svenska Skateboardgalan för inte mindre än 7 år sedan. Vilken film/edit var det som låg till grunden till det?
Oj vilken svår fråga, jag vet inte, jag filmade ju väldigt mycket då. Men jag släppte Giftorms Mörker strax innan. Den editen kan jag fortfarande va lite nöjd med.
Sen gjorde jag ju Kung av Landsvägen filmen det året. Kan kanske ha varit det?

Vad tror du om året då? Får vi se dig som årets filmare igen efter detta alster?
Haha, det tror jag nog inte, andra som är så mer värda det, men de vore ju smickrande om filmen eller jag blir nominerad.

Hur många/vilka alster bakom kameran har du gjort när det kommer till fullängdsfilmer och/eller längre mer genomarbetade edits.
Jag kan nog få de till 3 fullängdsfilmer om man räknar bort första året jag gjorda F.I.A.R.I-filmen. Jag gjorde ju Going Nowhere Really Fast och 2 Kung av landsvägen filmer.
Sen längre edits vet jag inte, jag har ju filmat över en längre tid till både Bellows och Adidas projekt, men då är de inte jag som sen redigerade det.

Då tackar vi för intervjun och ser fram emot premiären på Söderhamn BBQ Battle där vi givetvis ses.
Tack själv! Sen vill jag tacka alla som är med i filmen och har filmat till den. Och Chrononaut Skateboards som sponsrar filmen!

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.