I samband med att en stor betongpark just nu växer fram i centrala Vänamo tänkte kommunen skrota den drygt 10 år gamla minirampen på Tinas Ö. Efter förslag från de lokala föreningarna om att flytta och renovera den så har kommunen satsat 200 000 kronor och saken blivit verklighet. Minirampen ståtar nu ny och fräsch på idrottsområdet vid Apladalskolan.

– Jag älskar att åka på den här typen av ramp. Skateparken kan inte ersätta den här eftersom det är två helt olika underlag som används inom olika discipliner. Jag tror att folk kommer hit även när skateparken är färdig. Det är en bra ramp, säger åkaren Magnus Palm till VN.se

– Det blir mer spontant än när den var undangömd på Tinas ö. Här är den lättillgänglig och på en plats där det redan är mycket rörelse, säger Niklas Skillby, ordförande i skateföreningen Skate Värnamo, till VN.se.

Nu på lördag den 16 juli invigs rampen med en tävling.

– Vi hoppas nu på ökat nyttjande av både skateboardåkare och de lite yngre med sina kickbikes, säger Joakim Norgren, projektledare tekniska förvaltningen, på kommunens hemsida.

– Lite roligt är att de lokala åkarna har utnämnt kommunens Jonas Karlsson till Ramp Keeper, en för kommunen helt ny titel, berättar Joakim.

Web:
Skate Värnamo på Facebook
www.skatevarnamo.se
Värnamo Skatepark på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.