Sveriges radio intervjuar Henrik Cederlund om kickbikeproblematiken

Lyssna på vad Henrik Cederlund har att berätta om kickbikeproblematiken i landets skateparker och Sveriges Skateboardförbundsrekommendationer.

0
467

PS! Läs även:
Skateboardförbundets rekommendationer om tidsindelning & separata parker
Varför lekande barn är  ett problem i skateparkerna

Förra sommaren, efter en två år lång konflikt med kickbikeåkarna lämnade Halmstad skateboardklubb skateparken vid Halmstad Arena. En konflikt som känns igen från i princip alla skateparker runt om i Sverige. Efter detta har man testat med olika tidsindelningar och åldersgrupper och numer är det Sveriges Skateboardförbunds rekommendationer som gäller. Rekommendationer som Halmstad Skateboardklubbs ordförande Henrik Cederlund har varit med och tagit fram.

– En skatepark är en idrottsanläggning, det är ingen lekplats. Det finns olika kulturer inom de här olika uttrycken som finns, till exempel kickbike och skateboard. Det finns även en speciell kutym och oskrivna regler om hur man beter sig i en skatepark, säger Henrik Cederlund till Sveriges Radio.

Henrik fortsätter berätta:
– Jag är ju 39 år, väger 80 plus, kan köra ganska fort ibland och står på fyra hjul utan broms. Det har ju hänt flera gånger att man fått kasta sig åt sidan för att något barn droppar in framför en när man är igång. Det händer inte i skatevärlden.

“En SKATEPARK är en idrottsanläggning, det är ingen lekplats”

Nu hoppas förbundet att reglerna ska generera ett lugn i skateparkerna och bidra till utveckling och mer förståelse framöver.

Vad gäller de parker som ska byggas, Varberg är ett bra exempel, tar man förhoppningsvis hänsyn till det här fenomenet som uppstått. Att skateboardåkarna sliter, det byggs en park, dagen efter man öppnar så står där 50 stycken med styre som inte bidragit under resans gång. Det kanske i nästa steg innebär att de också engagerar sig, för det önskar vi, säger Henrik Cederlund till Sveriges Radio.

PS! Läs även:
Skateboardförbundets rekommendationer om tidsindelning & separata parker
Varför lekande barn är  ett problem i skateparkerna

Web:
hstdskate.se
Halmstad Skateboardklubb på Facebook
halmstadarena.se
Halmstad Arena på Facebook
www.sverigesskateboardforbund.se
Sveriges Skateboardförbund på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.