Svenska Skateboardgalan är tillbaks med Mark Pulman och Pulman Events i spetsen efter ett års uppehåll. En tillställning som varit såväl utskälld som omtyckt beroende på vem man frågar, och fått öknamn som “Stockholms-galan” och “Klubben för inbördes beundran”. Vi själva tycker att det är ett roligt initiativ för att uppmärksamma åkare, team, filmare och så vidare med deras bedrifter, men har såväl tidigare år när vi medverkat som senaste åren när vi tyvärr varit utestängda, förfasats över hur nomineringarna sett ut. I år verkar det som att galan är mer utskälld än någonsin och det är inte direkt konstigt med tanke på hur många missar som gjorts.

Först och främst uppenbara missar som att fem till sex namn, beroende på hur petig man är, är mer eller mindre felstavade. Visst, i sanningens namn är det väl kanske inte alla gånger så lätt och även vi lyckas få till fel namn ibland, men att vid en omröstning på en så pass stor grej inte lyckas få sådana saker rätt och dessutom fortfarande fel efter åtminstone en korrigering på ett namn, kan inte annat än ses som pinsamt och respektlöst mot de nominerade. Vilka är egentligen Oskar Rozenborg, Calle Berglind, Fritte Söderberg, Sarah Muerle och Edmund Obgekene, är du det minsta insatt i svensk skateboardåkning så gissar vi att du direkt kan hitta felaktigheterna i dessa namn.

Till detta kommer sen nomineringarna som nu diskuteras flitigt och skälls ut i sociala medier för fullt. Efter att de nominerade släpptes har det nu ett dygn efteråt trillat in tre ytterligare i filmkategorin och då några av de största filmerna för året i vårt och mångas tycke, nämligen No Shame, Vilse i Västerort och Tredje Akten.

Hur kan man lyckas helt förbise eller inom juryn rösta bort dessa filmer? Framför allt filmen vi nu kommer till, nämligen Pontus Alvs senaste Polar-alster I like it here inside my mind. Don’t wake me this time. En film som åtminstone i skrivande stund inte finns med överhuvudtaget och verkligen fått internationell uppmärksamhet. Orsak kan vi bara spekulera i men åtminstone vad vi fått höra på omvägar har den funnits med i diskussionen. Vad som är mest skrämmande är svårt att säga, att man helt förbiser filmen eller att man röstar in andra filmer före?

Även om vi tycker att Fat Team är ett riktigt härligt crew med två tidigare grymma fullängdsfilmer och nu en tredje på gång, och med respekt för dem, kan man inte annat än förundras att de i film-kategorin med ovanstående saknade filmer fått med en 10-minuters inomhus-edit. Hur är det ens möjligt, hur har man tänkt?

Det här är nog just den kategori man reagerar mest på, såväl vi som övriga skate-Sverige. Men därtill kan man även ta upp andra kategorier. Utan att veta exakt vilka kriterier man haft och hur arbetet inom juryn sett ut och med respekt för att man givetvis inte kan få med alla. Men några exempel som slår oss som lyser med sin frånvaro är t.ex. Carlos Törnberg som hade kunnat platsa som årets nykomling efter en total andra plats i årets upplaga av Betongcupen och är en åkare som inte alls synts tidigare i dylika sammanhang. I samma kategori skulle man kanske även kunna nämna Victor Larsson Blé som klivit fram ordentligt i år eller den riktigt unga talangen Koffe Kroon som endast 11 år utmärkt sig på flertal tävlingar.

I kategorin Utländskt Prestation så skulle man kanske kunna tänka sig Mårten Rapp och Niklas “Drängen” Ehnberg som utmärkt sig starkt i sociala medier och även internationell skateboardmedia med sina sjuka bedrifter, kanske dock för mycket cirkuskonst med sjuka manualcombos och minirampsåkning på is med mera, för den “etablerade skatescenen”?

Oom vi återigen tar filmkategorin så med tanke på den tidigare nämnda 10-minuters editen med överlag på “elitnivå” rätt okända åkare så finns det ju mängder med andra riktiga filmer som skulle kunna fått uppmärksamheten. Men kanske är det för mycket “gräsrotsnivå” av det hela då? Men vad sägs om t.ex. den Karlstads-baserade filmen KAJA, Värmlandsrullen 8-Bit, eller kanske Stället IV, All Hail Viket, Eingerst Aderst, TDG – Brädspelet, Manana Manana, Endor Fas 3 eller Växjö #Kruka.

Nåväl vi förstår om inte alla dessa kan vara med eller att de helt enkelt inte platsar för galans tänk, men återigen en 10-minuters inomhusedit som går före dessa kan vi omöjligt förstå.

Därtill kommer även att galan i år lagts innan årets slut och därmed kanske flertal filmer som inte kommer med, bara så sent som idag släpptes filmen Ask Al och fler tillkommer säkerligen. Får dessa då chansen på 2017 års gala? I så fall kanske man skulle satt en period om 12 månader från nu och även tagit med de filmer som släpptes i slutet av 2015 där det finns en del att välja på som t.ex. Den som lever får se 5, Hungry – Jönköping, School.Work.Dead och Cosmofear – ICE.

Listan kan göras hur lång som helst men några ytterligare exempel på nomineringar som slår oss på rak arm är Simon Hallbergs grymma inomhuspart som fullpart, bröderna Carelle, William Forsberg, Casper Söderström, Eric Hedberg, Hollywood-teamet, Ridestore-åkarnaJunkyard/Sweet-teamet som alla syns flitigt men kanske främst på sociala medier. Ja kort och gott, listan kan fortsätta i all evighet men vi saknar många namn för att vi ska se galan som legitim och professionellt utförd.

Kategori-mässigt kanske galans upplägg blivit frånsprungen av utvecklingen också? Nu finns det ju trots allt en hel del fullängdsfilmer fortfarande men varför inte kategorier som även tar fram mer vad som händer i sociala medier, t.ex årets Instagram-konto och så vidare.

Så vad ska man säga, en skateboardgala lär nog få mycket kritik inom vissa läger hur välutfört det än är men vi tycker som sagt att det är ett kul initiativ för att som sagt uppmärksamma landets åkare och bedrifter på brädan men då tycker vi det hela ska göras ordentligt och inte en i vårt tycke förhastad halvmesyr som detta som då enbart blir oerhört tråkigt och endast skapar konflikter och negativ publicitet.

Skulle även vara intressant att veta hur det ser ut för dem som redan hunnit rösta första dygnet? Nollställs röstningen nu efter tilläggen och de röstande får mailutskick om att rösta på nytt, eller kör man på som om inget hänt?

Vill även poängtera att som det sett ut tidigare år är vi mest lättade över att inte längre få vara en del av spektaklet, och till och med förbjudits att skriva om galan(!). Det har ju åtminstone ett år förts diskussioner inom juryn efter att fel person vunnit omröstningen, något som vi redan då som medverkande såg som helt förkastligt och gör att man ifrågasätter varför då ens ha en öppen omröstning och inte helt jurybaserad som det redan är på vissa kategorier.

Så slutligen, givetvis ska du rösta om du känner för det. Det brukar jag själv göra varje år men i år får det faktiskt vara helt och hållet för min del även fast det finns mängder av åkare, filmer och parts att uppmärksamma. Men kan det inte skötas snyggare än så här får det faktiskt vara!

Web:
www.svenskaskateboardgalan.se

42 KOMMENTARER

 1. Ärligt talat borde inte riktiga skaters ens bry sig om bekräftelsebehov eller priser.
  Jag personligen tycker det här är bland det mest intressanta som hänt skate på ett bra tag. Ett för en gångs skull intellektuellt skrivet innehåll med personlig reflektion där vi dessutom får ta del av känsloaspekterna kring det hela. Conny är jävligt modig som sticker ut hakan och faktiskt använder en av Sveriges största plattform för att skapa nån slags skate-politisk oponion. Klart det blir såhär när folk ser efter pengaintressen inom kultur, så har det alltid varit. Det blir uppdelat i läger, lidande konstnärer vs etablerade institutioner. Statiskt vs plastiskt. Jag tror vi behöver både Tony Hawk och Duane Peters, men i landet lagom har t.o.m skateboarding blivit så smittat av allmänhysterin att vi beter oss som de “bananer” vi en gång i tiden näst intill professionellt satt o dissade en gång i kvarten. Alla med pengar får vara med o leka nu, lets just be bloody honest. Jag tycker det är skitkul att nån får ha en skateboardfest med troféer, hur skulle man kunna missunna nån det? Däremot är det som många skriver: Lite väl likt svensk politik i dagsläget. Sen tycker jag det inte är adekvat att slänga fram “gör det bättre själv argumentet” bara för man får kritik. Kallar man det ett offentligt evenemang med påståenden att det är rikstäckande får man nog motta en del kritik. Skriver man en bok snabbt o publicerar kan man vänta sig både typografi-tabbar och tunn story, man kan inte skylla på att nån annan borde skrivit boken! Just sayin. Keep swedish skateboarding on the streets. Jag skriver detta för jag gillar Conny, den där galan gav jag ett par minuter på webbsidan för att av ren nyfikenhet kolla vilka som var nominerade. Skateboarding däremot, det är Gud enligt mig.

 2. Ja välkommen. Hade det inte varit lättare och dunka upp en röstning där tex team själva kunnat laddat upp sitt bidrag och sedan låtit “folket” rösta fram en vinnare/kandidater.

  Men det som är sjukaste är ju som sagt i utländska prestation, är så många som gör det bra om dagen som inte är med. Men det handlar väl om den som är bäst på att slicka röv. Har ju alltid varit lite så inom svenska skate/snowboard scenen.

  Så skulle det varit svenska skateboard förbundet som arrangerade “svenska” skateboard galan.
  som även sagt ovan.

  Men nu handlar det om pengar och inte om skateboard.
  Kör en fet tävling istället, låt alla vara med och skit i alla jävla benämningar om “årets nykomling” m,m.. Det glider för mycket över mot idrott och “se på mig”. Mata egot. ja bittert skrivet, men i min mening förstör det skateboard.

  Och nej, jag hade aldrig kunnat blivit nominerad för jag är gammal och slapp. Så jag är inte bitter för det. Bara att det mjölkas å mjölkas.

 3. Ja välkommen. Hade det inte varit lättare och dunka upp en röstning där tex team själva kunnat laddat upp sitt bidrag och sedan låtit “folket” rösta fram en vinnare/kandidater.

  Men det som är sjukaste är ju som sagt i utländska prestation, är så många som gör det bra om dagen som inte är med. Men det handlar väl om den som är bäst på att slicka röv. Har ju alltid varit lite så inom svenska skate/snowboard scenen.

  Så skulle det varit svenska skateboard förbundet som arrangerade “svenska” skateboard galan.
  som även sagt ovan.

  Men nu handlar det om pengar och inte om skateboard.
  Kör en fet tävling istället, låt alla vara med och skit i alla jävla benämningar om “årets nykomling” m,m.. Det glider för mycket över mot idrott och “se på mig”. Mata egot. ja bittert skrivet, men i min mening förstör det skateboard.

  Och nej, jag hade aldrig kunnat blivit nominerad för jag är gammal och slapp. Så jag är inte bitter för det. Bara att det mjölkas å mjölkas.

  Tack för en bra artikel Conny!

 4. Bra och ärlig artikel verkar det som. Nånstans skulle det ju vara kul om alla kunde vara vänner och hjälpas åt och samarbeta men för att det ska gå måste det ju ändå finnas nån vilja från alla hållen även om det innebär att stockholmskompisgänget får leva med konkurrens från diverse “bönder” som de nog helst vill glöms bort. 😀

 5. Men alltså om folk är missnöjda tycker jag ni borde komma med egna idéer och samarbeta med mark eller styra upp något själva? Vi som sitter i juryn arbetar inte med detta på heltid året runt om ni trodde det, vi gör bara vårt bästa med den tid vi har. Sen är väl det mesta (inte bara skate) sthlm/gbg och malmö-fokuserat i hela landet? Dock så kanske ni missade att ume/skell-boysen är med i år? Alltså inte bara 08.
  Det är ingen rättighet att bli nominerad! Var med och styr upp om ni vill att det ska bli bättre istället för att klaga.

  • Nina: Som skribent av artikeln kan jag inte uttala mig om andras kritik.

   Men själv har jag inte framfört någon kritik angående juryns sammansättning beroende på var man bor, inte heller se någon annan som så konkret gjort det. Men även jag tror att det där ligger en stor del i problemet, men då mest i kombination med just vilka de här personerna är. Rätt personer så ska det inte behöva spela riktigt lika stor roll var man bor.

   Sen för min del, samarbeta med Mark, ja kan jag väl kort och gott säga att det lär nog aldrig hända från HANS sida, och inte direkt något jag är peppad på själv heller efter alla påhopp, hotelser såväl personligen som mot andra samarbetspartner mm. och att man tidigare blivit utslängd från juryn och förbjuden att skriva om galan.

   Sen finns det garanterat mängder med folk som mer än gärna skulle villa vara delaktig och som absolut är kompetenta för uppdraget men som inte blir tillfrågad.

   Sen som det påpekas även här i kommentarerna så har kritik både såväl oss som allmänhet och branschen i alla år framförts kritik både personligt och och allmänt över nätet. Detta är bevisligen något man aldrig tagit till sig utan faktiskt lyckats med att förvärra det hela år för år.

   • Vad är det som hände mellan Mark och Tacky? Jag är stockholmare och har bara Marks version och vad jag förstod det som så ville ni ha ensamrätt om rapporteringen av skateboardgalan samt att det var konflikter gällande diverse skatecamps på sommaren? Visst arbetade han hos er innan? Men att samarbetet fallerat är ju uppenbart och jag tvivlar inte på att min bild är väldigt ensidig och skev. Jag vill helt enkelt skapa mig en nyktrare bild av vad som är grunden till denna konflikt som uppenbarligen är där. Jag menar det absolut bästa sättet att inte stödja galan är ju att producera en egen och det är det ingen annan som gör.

    • En riktig lång och tråkig historia är det väl kort och gott, men att vi skulle velat haft ensamrätt på skateboardgalan är nog så långt ifrån sanningen man kan komma… Som redan nämnt i artikeln försökte Mark till och med att förbjuda oss att skriva om den överhuvudtaget efter att ha kastat ut oss som partner/jury, av just de skäl du nämner. Men i vilket fall här följer hela historien i stort….

     Han jobbade hos oss som reklamsäljare och eventskapare 2010-2012 samtidigt som jag jobbade som redaktör. När han slutade 2012 under lite väl konstiga former uppstod en konflikt och jag tog över Tacky.se helt och hållet och fortsatte driva det. Konflikten här handlade nog till största delen om de krav Tacky Norge ställde på Mark i och med hans avslut, bland annat med juridiska åtgärder.

     Här tyckte jag att man gick alldeles för långt och fick även beslutsrätten över hur vi skulle gå vidare i och med att det var jag som nu drev Tacky.se. Här valde jag då att vi INTE skulle driva detta vidare då jag inte kunde se någon orsak till att ha en sådan konflikt, och något som knappast skulle gynna skatesverige på något sätt.

     Sen ska det även sägas att det här handlade även till stor del om att få Mark att betala ut de pengar som var Tackys andel och flera månaders innestående lön för mig själv. Trots detta valde jag att inte villa sätta den pressen på Mark som Norge hade önskat.

     Under följande år så trots att Mark inte ville ha med oss att göra fortsatte vi bevaka och rapportera om hans grejer, inte för att blidka honom men för att jag kände att jag ville det för skatescenens bästa.

     Årsskiftet 2013/14 hade han kommit på bättre tankar och ville samarbete med oss igen på riktigt och ha med oss som partner till alla sina events och vi medverkade då även i juryn på skateboardgalan.

     Inga som helst krav har nämnts från vår sida om någon form av ensamrätt eller något åt det hållet. Vi medverkade som jury och tänkte skriva om galan, något vi troligen hade gjort i vilket fall med tanke på hur vi jobbade innan. Men förmodligen iom partnerskapet hade vi säkerligen gjort det hela lite djupare och mer omfattande.

     Tyvärr höll inte detta samarbete speciellt länge då vi lanserade våra skatecamps som Mark tidigare körde i Tackys regi. Sågs inte med blida ögon på att vi försökte konkurrera med honom och de camps han fortsatt driva efter att ha slutat på Tacky. Detta med ord som att det han gör är för skatescenens bästa och inte för att håva in pengar som enligt honom var vår tanke…
     Ett riktigt lågvattenmärke till anklagelse om jag får säga min mening och det kan nog alla som känner Mark det minsta hålla med om. Kan väl knappast ha varit för skatescenens bästa som han i samma veva drog igång sina kickbikecamps för att bara ta ett litet exempel. Och bara skatecampsen i sig finns det väl mängder av exempel på hur engagerat och ansvarsfullt dessa skötts från hans sida. Något som väldigt många deltagare och föräldrar runt om i landet säkerligen kan vittna om.

     Mitt i julfirandet detta året försöker han få tag på mig och kort därefter får jag ett argt mail där han uppmanar/hotar oss att ställa in våra camps annars skulle vi inte få vara partner på galan och hans andra evenemang, därtill skulle han se till att inga som helst i branschen skulle ha med oss att göra.

     Vilken väg vi valde har ju varit rätt uppenbart. Samma år valde vi ändå att skriva om skateboardgalan och röstningen. Varpå vi i starka ordalag från Mark förbjuds att överhuvudtaget skriva om galan eftersom vi inte var partner längre, något som gjordes för att jag ändå ville uppmärksamma alla inblandade åkare och teams osv. Hur man nu tror man kan hindra en redaktionell sajt att skriva om nyheter?

     Efter detta har det fortsatt med allt fler fulknep bakom ryggen från Marks sida där han gör allt som står i hans makt för att sätta käppar i hjulen för oss, något som jag börjar bli evinnerligt trött på. Här snackar vi då om rent konkurrens vidriga metoder om till och med ens inom vad som kan anses lagligt. Inte nog med det har han även valt att till och med använda campdeltagare/kids som “slagträn” i något som jag skulle klassa som rent bedrägeri mot dessa.

     …. Så där har du min version av det hela sen vilken version man väljer att tro på är upp till er läsare.

     • Ps! Så inga missförstånd uppkommer.. Det jag menar med “av just de skäl du nämner” är alltså inte att vi ville ha ensamrätt på skateboardgalan, utan just det faktum att Mark inte ville att vi skulle köra skateboardcamps.

     • Tack så mycket för svar! Det är alltid nyttigt att höra från alla inblandade parter i en konflikt 🙂

  • Jag tror att det som provocerar kritikerna mest är att galan, genom att kalla sig “svenska skateboardgalan”, ger sken att vara något som har rikstäckande förankring när det i praktiken är ett privat evenemang vänder som involverar en snäv grupp av skateboardåkare. Även om det är positivt att man nu även tagit med folk från Umeå, så tror jag personligen inte att det hjälper. Det bästa hade nog varit att döpa om galan till “skateboardgalan”, och på så vis undvika att ge sken av att man faktiskt representerar skateboardsverige. Vet inte hur svenska skateboardförbundet ser på namngivningen men det borde nog inte vara så svårt att ta reda på då minst 4 av jury medlemmarna har känt herr orförande en lång tid?

   • Privat evenemang? Ett privat evenemang som marknadsförs utåt med allmän omröstning från allmänheten? Varför ska du och jag rösta fram titlar för ett privat evenemang? Känns inte alls som det är ett privat evenemang man vill ha och i övrigt så finns det väl mängder av exempel på nomineringar som är spridda runt om i landet. Knappast där problemet ligger, eller?

    • Dock så kan inte vem som helst gå på galan utan man måste vara inbjuden för att få vara där. Så visst, omröstning för allmänheten men knappast en gala för allmänheten. Den sker bakom stängda dörrar med Pulman och hans kompisgäng.

     • Öh? va e de för skitsnack? Galan har väl alltid varit öppen? Bara att köpa biljett och gå på festen? Eller är det nått nytt påfund för i år?

      han har ju till och med ettår fått sig en käftsmäll av en överförfriskad besökare som inte gillar den mannens idéer?
      Kompisgäng?

   • Anonyma insinuationer på nätet… Hmmm.
    Jag kan ju bara svara att Sveriges Skateboardförbund inte har något med galan att göra och att förbundet knappast har monopol/rättigheterna till att döpa något till “Svenska”… Så hur vi ser på namngivningen är helt ointressant då vi inte har något med det att göra. Vi sysslar med att hjälpa/stärka skateföreningarna, inte lägga oss i vad privata aktörer sysslar med eller anordna galor.

 6. Kanske inte ett privat eventföretag längre ska hålla i det här eventet. Kanske är det mer naturligt att Sveriges skateboardförbund håller i det för att ge det mer trovärdighet och bredd.

 7. En fet tävling i samband med en gala för ALLA hade varit något. Väcka liv i gamla klassiska Millencollin Open och sen hållt en stor efterfest där man även prrsenterar sånt! Nu får Mark in mer cash att finansiera kickbike camps, kola och spel (minns såväl en junkfest när han gled fram till bordet, slängde upp en röding gör att styla för sk8Mafia Marshall, spelar som en röv fast han “räkna” korten och var black på…fem röda.) Sen kan det ju vara kul att se Martin Karlsson glänsa över alla, vara bäst och veta mest. Kanske kommer han naken även hit..?

  • Fast det är ju lika kletigt där, samma folk som håller på.

   Delar av svensk skate påminner om ett Seinfeld avsnitt där Kramer hittar en Tv-studio i en container och bjuder in sina vänner till en tämligen förvirrad tillställning.

 8. Ja tycker det är helt sjukt att Jonas sohns del är nominerad när han själv sitter i juryn. Han är inte “blyg” han.

   • Nä det hoppas jag verkligen. Men om du nu är så insatt och förmodligen är Nina i Juryn kanske du skulle berätta hur det hela gått till? Framför allt som alla undrar hur man kan välja Fat Teams korta inomhusvideo före så många andra filmer?

    Kan det ha något med att göra att flera jurymedlemmar, Martin och du själv är med i filmen och några ytterligare Stockholms-profiler? Gissningsvis då inte för att hylla sig själv men för att det är en film som ni känt till. Tvivlar på att filmen kommit med om det enbart hade varit Fat Team själva.

    • Jag håller absolut med om att det skulle behövas fler namnförslag i flera kategorier! Dock känner jag att det inte är så kul att behöva ta skit för att vissa är nominerade och andra inte. Jag har föreslagit de jag själv kommit på, kanske skulle jag kunna gräva djupare och komma på fler men det är som sagt inget jag kan ägna mig åt på heltid. Vet inte hur mycket jag kan diskutera om hur allt går till, det kanske är bäst att fråga Mark själv.
     Jag har iaf ett nytt förslag inför nästa år och det är att svenska folket själva mailar in namnförslag för alla kategorier och sedan får juryn (kanske med fler medlemmar spridda över landet?) gallra och sedan starta ny omröstning för alla… Tror det hade varit grymt!

     Vet inte om jag besvarade era frågor?

     • Tycker inte enskilda jurymedlemmar ska ta åt sig så mycket skit av ett ruttet nomineringssätt. Har en hel del insyn och vet ju att en hel del som många verkar sakna faktiskt har föreslagits inom juryn men sen röstats bort.
      Den kritiken ska huvudansvarig för systemet ha. Dels för att verka villa begränsa antalet till väldigt få och dels för en jurysammansättning som tydligt verkar leda till en hel del “kompis-röstande” inom juryn.
      Lite självkritisk borde juryn nog också vara som tydligen accepterat detta och inte verkar ha ifrågasatt skiten?

 9. Nu när ni säger det ser man en hel del dålighet med svenska skateboardgalan, som mer är som att bjuda in till en fest med sina kontakter. Dock väldigt bra att ta med Axel lindquist i guryn som vet en del om NUtidens skate och inte bara Pulman med vänner….

  • Jo, det är ju bra att ta med en skateboardåkare som inte alls är involverade i 70-talisternas olika projekt och som inte alls är kompis med någon av de äldre i juryn, det borgar för en god selektion (sarkasm).

 10. Galan är ju ett skämt som mest syftar till att föra samman gamla polare från utvalda skateboardepoker samt legitimera Pulmans bolag. Finns en viss generation av skateboardåkare i sverige som gjort det till sitt levebröd att diktera vad som är skateboardsverige och som kan accepteras inom denna lilla ankdamm.

 11. tråkigt att tacky och galan är ovänner 🙁
  det skapar ju en negativ atmosfär i hela skatesverige.
  är det så bra att ni på tacky skriver detta offentligt? det eldar ju på osämjan. är det inte bättre att ta kritiken till juryn/ansvariga till galan.

  • Kritiken har framförts i många år inte bara från Tacky, utan från andra. Så vill man hålla på som man gör så får man vara beredd på sånt h-r All kudos till Tacky som vågar vara öppet ärliga och inte försöka sätta kniven i ryggen på fula sätt…

 12. Bojkotta den och gör en egen fet gala! Och kanske döp till något annat än ‘galan’. Tillställning låter mer inkluderande!

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.