Sven Thorgren femma i Quebec

Under helgen har Svenska Snowboardlandslaget tävlat i världscupen i såväl Big Air som Slopestyle i kanadensiska Quebec. Förstnämnda blev ingen framgång för svenskarna men i Slopestyle slog Sven Thorgren till med en femte plats.

0
207

Slopestyle:
1. Sebastien Toutant, CAN, 84.81
2. Mark McMorris, CAN, 84.60
3. Marcus Kleveland, NOR, 84.16
5. Sven Thorgren, SWE, 76.13
25. Måns Hedberg, SWE, 62.75
59. Niklas Mattsson, SWE, 10.25

Jag är både nöjd och missnöjd med dagens insats.. Det första åket idag kändes helt klart bäst och jag är rätt missnöjd över att jag missade på ett railtrick som jag har satt 50 gånger tidigare. Hade jag satt det åket hade jag kunnat öka svårigheten i andra och gått för en topplacering. / Sven Thorgren

Sven Thorgren från Sollentuna börjar återfå sin forna tävlingsform och tog en femteplats när världscup tävlingen i Slopestyle i Quebec avgjordes idag. Det var ett riktigt starkt startfält i söndagens final. Efter att ha haft problem med vädret under kvalet beslutade tävlingsledningen att 16 åkare skulle göra upp i två åk där det bästa åket räknades.

Big Air: (Semifinal = Slutresultat)
1. Mark McMorris, CAN, 189.50
2. Max Parrot, CAN, 184.75
3. Anton Mamaev, RUS, 174.75
12. Niklas Mattsson, SWE, 75.00
16. Måns Hedberg, SWE, 17.50
21. Sven Thorgren, SWE, 72.50 (I kvalet)

Fullständiga resultat via denna länk.

Thorgren som haft en ständigt stigande formkurva efter sin comeback tidigare i vinter vann igår sitt heat och hade förstås stora förväntningar på söndagens final.

Tävlingen fick i första åket ett lite skakigt intryck då åkarna hade vissa problem med sikten i det mjölkvita föret. Även Thorgren hade problem i första åket.

De inledande hoppen satt helt perfekt men när Thorgren kom till railsektionen fick han problem på den andra railet och med ett misslyckat trick och ett fall fick Thorgren förlita sig på det andra och sista åket.

Thorgren startade långt bak i startfältet och fick i andra omgången se tävlingen tätna då Mc Morris KAN Kleveland NOR och Seb Toots KAN ställde ner riktigt bra åk.

I andra omgången startade Thorgren lika bra som innan med hopp innehållande FS double1080, Bs 1260 tailgrab och en cab 1260 mute. Även raidelen satt mycket bättre den här gången och med endast en lite sladdmiss på sista raildelen fick Sven ner ett nära inpå perfekt åk. Den sista lilla missen gjorde dock att Thorgren fick lite avdrag och dagens insats räckte tillslut till en femteplats.

– Jag är både nöjd och missnöjd med dagens insats. Det första åket idag kändes helt klart bäst och jag är rätt missnöjd över att jag missade på ett railtrick som jag har satt 50 gånger tidigare. Hade jag satt det åket hade jag kunnat öka svårigheten i andra och gått för en topplacering.

I andra åket hade vinden ökat och jag fick ta i för att komma runt i hoppen där jag tidigare flugit riktigt långt. Jag fick kämpa en del men är nöjd att jag kunde hantera de förändrade förhållandena och att jag fick till ett rätt bra åk. ” säger Sven Thorgren efter tävlingen

Nu blir det några dagars vila i Los Angeles för Sven innan han ska tävla i den sista deltävlingen i Air+Style L.A som går nästa helg.

– L.A kommer bli grymt. Jag behöver lite vila eftersom jag känner mig lite förkyld och sliten. Det har varit närmare -20 här varje dag så det ska bli bra med lite ombyte innan nästa helgs tävling” avlsutar Thorgren.

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.snowjamboree.com
Snowboard Jamboree på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.