Sven Thorgren 4:a i Air + Style Los Angeles

Efter en fjärde plats i kvalet och en andra plats i semifinalen blev det slutligen en fjärde plats för Sven Thorgren i finalen när årets Air + Style serie avslutades i Los Angeles.

0
80

Pressrelease:
Efter stabila prestationer genom kval och semifinal, blev det till slut en fjärdeplats i superfinalen för Sven Thorgren på säsongens tredje och sista Air & Style i Los Angeles, Kalifornien.

I december, när deltävling ett av tre avgjordes i Fågelboet i Peking, var förra årets totalsegrare av touren Sven Thorgren fortfarande skadad och befann sig hemma i Sverige och rehabtränade sitt opererade knä. Två månader senare var han dock tillbaka i fin tävlingsform och kammade hem tredjeplatsen på tourens andra stopp i Innsbruck.

På söndag kväll avgjordes tredje och sista deltävlingen på byggställningshoppet mitt i Los Angeles där Thorgren förra året slutade på tredjeplats och därmed tog hem totalsegern av touren. I år blev det en fjärdeplats.

Efter andra åket låg Sven Thorgren på första plats i ett format där de två bästa åken av tre läggs ihop. Då flera hade problem i landningen medan Sven hade landat sina två första trick, hade han en ganska betryggande ledning på nästan 50 poäng trots att andra åket inte var helt felfritt.

 

 

Med facit i hand kunde jag ju avslutat med ett något enklare trick och varit åtminstone tvåa, men jag ångrar ändå inte beslutet att försöka gå för seger

Det öppnade upp för möjligheten att öka på poängen i tredje åket genom att göra om samma trick, men flyga större och öka svårighetsgraden med en mer teknisk grab, men tyvärr satt inte landningen riktigt i sista åket. Istället seglade tre åkare förbi efter att ha avslutat med stabila åk.

– Jag gick för seger idag för jag kände att jag hade chansen, men så hamnade jag i lite ojämnheter på väg in mot uthoppet och det gav mig lite problem. Med facit i hand kunde jag ju avslutat med ett något enklare trick och varit åtminstone tvåa, men jag ångrar ändå inte beslutet att försöka gå för segern. Man kan ju inte välja den säkra vägen och gå för andra- och tredjeplasten hela tiden, konstaterar Sven Thorgren som tar med sig en bra känsla inför några dagars träning med sin sponsor i Whistler, Kanada.

Resultat:
1. Maxcence Parrot, CAN, 178,66
2. Seppe Smits, BEL, 162,66
3. Marcus Kleveland, NOR, 161,99
4. Sven Thorgren, SWE, 157,33

Web:
airandstyle.com
www.facebook.com/airandstyle
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.