Sven och Niklas vidare till kvällens Big Air final i VM

Sven Thorgren slog till direkt på VM med att i kvalet knipa första platsen i Big Air, tätt följd av Niklas Mattsson på andra platsen som på sin födelsedag slog till med ett helt nytt trick. Båda är därmed vidare till kvällens final, medans Måns Hedberg först får försöka kvala in via semifinalen idag klockan 13.00. Kolla in här vad åkarna har att berätta själva.

0
154

Rädsla faktiskt, eftersom jag skulle ha gjort ett halvt varv mindre. /Niklas

Under torsdagen tog Sven Thorgren och Niklas Mattsson sig vidare från kvalet direkt till kvällens final i Big Air i Snowboard VM. Sven Thorgren knep första platsen i sitt heat. Niklas Mattsson slog till med att för första gången sätta en Bs 1440 Double Cork, dessutom på sin födelsedag och knep andra platsen.

Måns Hedberg slutade på åttonde plats och får idag försöka ta sig vidare till finalen via semifinalen klockan 13.00. Ludvig Billtoft slutade på 38:e plats och är därmed ej vidare.

Om hoppet säger Niklas: Rädsla faktiskt, eftersom jag skulle ha gjort ett halvt varv mindre. Vilken födelsedagspresent liksom, säger Niklas Mattsson till Sveriges Radio.

Att sätta den 1620 som jag prövade på X-games hade varit grymt, sen får man se vart det tar mig. / Sven

Sven Thorgren som är i sitt livs bästa form med ett X Games guld från förra helgen trots en urusel uppladdning med knäskada och efterföljande operation och rehab hela hösten siktar nu på ett VM-guld.

Jag lärde känna mig själv väldigt mycket under den perioden och fick tid att tänka på min karriär och vad jag vill göra i framtiden. Att sätta den 1620 som jag prövade på X-games hade varit grymt, sen får man se vart det tar mig. säger Sven Thorgren till SVT.

– Jag har ju vunnit stora tävlingar i big air tidigare, men det här var faktiskt första stora slopestylevinsten. Det betyder väldigt mycket, just att visa att man är en bred åkare,
säger Sven Thorgren till Dagens Nyheter om X Games guldet.

Vidare till final från heat 2: (Fullständiga resultat)
1. Sven Thorgren, SWE, 96.33
2. Niklas Mattsson, SWE, 94.33

Vidare till semifinal från heat 2:
8. Måns Hedberg, 74.66

Ej vidare:
38, Ludvig Billtoft, SWE, 47.66

Fredag: Livesändning av finalen på SVT.
19.25-21.45 Big Air final

Web:
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.