Sven och Niklas sexa och nia i Snowboard VM Big Air

Efter att Sven Thorgren och Niklas Mattsson kommit etta och tvåa i kvalet var förhoppningarna riktigt stora inför dagens Big Air final i Snowboard VM. Tyvärr hade båda åkarna en mindre bra dag där Niklas inte lyckades sätta något hopp. Sven däremot satte i andra hoppet en av dagens högsta poäng, men i tredje och sista hoppet blev det återigen en krasch och olyckligt nog även en skada, som vi hoppas inte är alltför allvarlig. Anna Gasser blev i damklassen historisk med maximala 100 poäng i sista hoppet, med ett trick som aldrig någonsin gjorts av en kvinnlig åkare i tävling. Spana in höjdpunkter och resultat här.

0
291

Jag kom in och hade ganska högt självförtroende. Sen i sista hoppet fastnade jag lite i kicken och drog axeln ur led lite. Det var inte så skönt så det är det jag är mest orolig för nu. /Sven

Efter att ha kommit på första och andra plats i kvalet och direktkvalificerat sig till finalen hade Sven Thorgren och Niklas Mattsson en betydligt tyngre dag i finalen. Efter ett misslyckat hopp i första omgången slog sen Sven Thorgren till med ett riktigt grymt hopp i form av en Bs 1440 Stalefish och plockade hem dagens hittills högsta poäng med 93.75.

I sista hoppet lyckades dock inte Sven Thorgren heller och då dom två bästa hoppen räknades blev det bara totalt 123.75 och en sjätte plats. I kraschen på detta hopp slog Sven även axeln delvis ur led, men hoppade snabbt tillbaka. Vi hoppas att han får klara av den smällen utan större och långvarigare skador.

– Jag kom in och hade ganska högt självförtroende. Sen i sista hoppet fastnade jag lite i kicken och drog axeln ur led lite. Det var inte så skönt så det är det jag är mest orolig för nu. Men det känns jättejobbigt, säger Thorgren till SVT Sport.

Jag vet inte vad det är, jag är trött i huvudet efter alla dessa dagar. /Niklas

Niklas Mattsson som inte haft fokus på hela träningen och under dagarna nere i Spanien varit sjuk hade heller inte sin bästa dag i karriären, utan snarare en riktigt tung kväll då han inte lyckades sätta något av de tre hoppen och fick totalt 45.50 poäng och slutande nia.

– Jag har inte haft fokus på hela träningen och har haft dålig koll på det jag gjort. Jag vet inte vad det är, jag är trött i huvudet efter alla dessa dagar, säger Mattsson, som slutade nia, till SVT Sport.

Vinnaren i herrarnas Big Air blev idag Ståle Sandbech, dock hett omdiskuterat under livesändningen då han fick hela 96.25 poäng i andra hoppet och tog ledningen, ett hopp som åtminstone expertkommentatorerna bedömde som att handen var i i landningen och inte borde varit i närheten av den poängen.

– Jag kan inte tro det. Jag har drömt om tricket så länge. /Anna

I damtävlingen slog Anna Gasser till med maximala 100 poäng i sista hoppet och blev historisk som första dam som satt en Bs Double Cork 1080 i tävling, något hon funderat på hela säsongen och provade under dagens träning, för att sedan bestämma sig för att satsa på detta i tredje och sista hoppet.

– Jag kan inte tro det. Jag har drömt om tricket så länge, säger en lycklig Gasser till SVT Sport.

Herrar:
1. Ståle sandbech, NOR, 92.00, 96.25, 188.25
2. Chris Corning, USA, 91.75, 91.00, 182.75
3. Marcus Kleveland, NOR, 92.75, 84.50, 177.25
—————-
6. Sven Thorgren, SWE, 93.75, 30.00, 123.75
9. Niklas Mattsson, SWE, 27.75, 17.75, 45.50

Damer:
1. Anna Gasser, AUT, 89.50, 100.00, 189.50
2. Enni Rukajärvi, FIN, 79.50, 85.75, 165.25
3. Silje Norendal, NOR, 85.25, 77.50, 162.75

Web:
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.