Sub Surfers Högdalen provocerar sina egna medlemmar

Än en gång blossar debatten om street i Highvalley Skateworld när föreningen Sub Surfers nu provocerar såväl sina egna som potentiella medlemmar, i vad man tror kan vara en bra metod för att få Stockholm Stad att äntligen bygga klar parken med en streetdel som tänkt.

7
1398

Tillägg/rättelse: Vi vill tillägga att den lokala Sub Surfers föreningen i Highvalley tar avstånd från detta inlägg och aktion, så verkar fallet även vara från Sub Surfers centralt. Med andra ord så där vi refererar till föreningen så handlar det i själva verkat om Ants Neos egna personliga uttalande och aktion:

“Föreningen Sub surfers Högdalen har inget att göra med och står inte bakom inlägget på Highvalleys Facebook. Vi verkar för att alla discipliner inom skaten ska kunna utövas i Högdalen.
Det boxar som vi i föreningen byggt och placerat ut på freestyleytan är mycket uppskattade och kan vid behov ganska enkelt flyttas.
Vi i lokalföreningen Sub Surfer Högdalen lägger ner otroligt mycket ideellt arbete och träffar både stadens tjänstemän och politiker för konstruktiva diskussioner och tror på att vi på så sätt och i samarbete med andra föreningar ska kunna skapa möjligheter för alla discipliner att nyttja parken. Lokal Föreningen kommunicerar hädanefter endast från Sub Surfers Högdalens Facebook.

Subsurfers vad jag vet ligger inte bakom aktionen utan det gör Ants Neo och Yann Caffa. De får stå för det på egen hand. Tacksam om de som ogillar aktionen kallar det Ants aktion och inte Subsurfers aktion. Finns inget beslut i föreningen Subsurfers att göra en aktion. Ligger ingen värdering i om aktionen är bra eller dålig. Det finns det nog många åsikter om. / Tomas

Vi vill även poängtera att citaten du ser i fet stil är citat tagna från debatten på Facebook(som numer är borttagen). Citat från såväl Sub Surfers representanten som andra debattörer. Citaten speglar med andra inte vår syn på saken, utan den framgår i texten i övrigt.

Detta är fan höjden av idioti! Subsurfers avgå!

Ända sedan Highvalley Skateworld byggdes i Stockholm och flera år före har parken varit ett hett debattämne. Speciellt efter att Stockholms Stad beslutade att lägga halva budgeten som var tänkt till skateparken på vägar och infrastruktur i området istället. Detta slutade med att stora delar av parken, bland annat streetdelen aldrig blev byggd.
Under årens lopp har en del politiker lovat att den ska byggas klar som tänkt men det hela har runnit ut i sanden på grund av politikerbyten och inget intresse från de som varit styrande.

Vi är extremt spydiga just nu. Lägger retsamma frön för att få skateboardåkare förstå det hela och reagera!

Debatten har även blossat i många år om Sub Surfers fokuserar på för mycket bowl och flow i parkerna framför street, och just gällande Highvalley har knappast Sub Surfers rykte ur detta avseende förbättrats. Till Sub Surfers fördel ska det ju åtminstone i detta avseende till deras försvar påpekas att det handlar om ett politikersvek där halva budgeten försvann. Att ditchen, flatland och bowl prioriterades handlar om rent praktiska byggförutsättningar gällande mark osv. vilka delar som byggdes först. Först en bit in i projektet visade det sig att halva budgeten skulle läggas på annat.

Vad fan är det frågan om, ni menar seriöst att det är rimligt att förstöra för iaf. 50% av besökarna i parken för att kommunen snålat in på parkens budget.

Dubbel bestraffning, med både en kommun som sviker och en förening som vill sabotera för skatarna för att få igenom sin vilja…

Nu har debatten återigen blossat upp då Ants Neo under onsdagen flyttade på de hemsnickrade flatcurbsen från flatland-delen till ett enligt åkarnas sämre läge i parken på grund av lutningar med mera.

Detta enligt Ants och föreningens egen utsago för att provocera streetåkarna och sina egna medlemmar att klaga hos politikerna och Stockholms stad för att påverka så att parken byggs klart som tänkt med en streetdel. Debatten efter detta går nu hårt både offentligt och privat, och som så många gånger förr i ren provokationsstil.

Man har aldrig haft en prio på street när man byggt parker i sthlm, men att börja grisa för sina egna såhär är ju ett lågvattenmärke av rang.

Jag vet inte, men är detta verkligen ett bra sätt för att få till parken att bli byggd som tänkt? Samtidigt som man nu provocerar ett stort antal medlemmar och potentiella medlemmar så kämpar man ständigt för att utöka medlemsmantalet för att kunna påverka politiker. Dessutom, hur ser Stockholms Stad och politiker på ett för en förenings så pass oseriöst och konfliktbaserat sätt att agera? Kan inte riktigt se att man har något att vinna på detta.

Ytan är för freestyle och flat land skateboarding. Objekten kan stå utanför den. Ju fler som retar sig på det ju bättre. Då kan den frustrationen användas som kraft och behov(!) för street plazan!!

Föreningen argumenterar nu även med att politikerna svikit genom att man av pengarna till Roller Derby tjejerna istället för att satsa på att bygga Highvalley Skateworld färdigt. Stämmer detta, eller är det lite tagit ur luften? Jag låter det vara osagt, men det jag vet är att Stockholms Stad beslutat att bygga en Roller Derby Hall i Hagsätra för 25 miljoner med byggstart hösten 2018. Stockholms Stad har även beslutat att satsa idrottsmedel utefter en jämställdhetsprincip och har tidigare yttrat sig att skateboard inte har tillräckligt stor andel kvinnliga utövare.
Här påstår nu Sub Surfers att det handlar om att man förbjöd Roller Derby tjejerna att åka i Highvalley(av förklarliga skäl) varpå de såg sig diskriminerade, varpå Stockholms Stad påstås att inte villa satsa på Highvalley. Men mig veterligen har satsningen på en Roller Derby hall på inget sätt gått ut över eller kan kopplas till Highvalley, detta då Stockholms Stads ambition till största delen av tiden varit att man känner sig färdig med parken som den är. Däremot kan man verkligen ifrågasätta Stockholms Stads syn just på jämställdhet inom skateboard i och med den enormt stora ökning av medlemsantal som kan ses just bland kvinnliga utövare. Även att parken fortfarande byggts är inget annat än ett stort politikersvek.

Så vad ska man säga om historien i övrigt?
Vi vill ge en eloge till Ants som är en otroligt driven eldsjäl och gjort mycket gott med parker, skateskolor osv. i Stockholm, men i det här avseendet känns det som att det är fel väg att gå.
Hur ser det ut bland alla utövare, är det några som stör sig på flatcurbsen på flatland ytan? Det om något är väl i så fall ett argument för att inte ha dom där. Men annars kan jag inte se någon som helst fördel eller något att vinna på att man för ett krig mot sina egna utövare om vad det skall finnas att åka på, hur gott syfte man nu än anser sig ha.

Gällande Ants engagemang är det otroligt roligt att se dock att även denna man faktiskt kan ändra sig även om det tar tid. För många år sedan hamnade jag i en debatt med honom efter att han beklagat sig i vårt forum över brist på medlemmar och engagemang framför allt bland streetutövare. Något jag besvarade med en hel del konkreta tips på att locka utövare och få medlemmar. Ett av argumenten var framför allt att anordna skateskolor, göra förening synlig i parkerna, ha utlåningsutrustning osv. Tyvärr fick jag då i hårda ordalag veta att jag minsann inte skulle tala om hur han skulle gå till väga, provokation var alltid den bästa lösningen för att skapa engagemang. Men sent omsider nu senaste åren har han ju faktiskt lagt ner väldigt, väldigt stort engagemang just på sådana aktiviteter och något som åtminstone utefter min vetskap blivit riktigt lyckat och lockat in många fler medlemmar i föreningen.

Genom att blimedlem.subsurfers.se blir vi starkare och kan påverka politikerna att bygga klart vår utlovade Highvalley Skateworld som just nu är en “Halfvalley Skateworld”. Om vi kan öka våra 2.500 medlemmar till 10.000, då händer grejor vill vi lova!

Läs även om hur du kan stödja Sub Surfers Cafe och skateskole-verksamhet i Ants Neos regi här!

Web:
www.highvalleyskateworld.se
Highvalley Skateworld på Facebook
Sub Surfers Högdalen på Facebook(Lokala föreningens officiella sida)
Sub Surfers i Högdalen på Facebook(Inofficiell sida driven av Sub Surfers centralt?)
subsurfers.se
Stockholm Sub Surfers på Facebook

7 KOMMENTARER

  1. Nu stämmer ju inte allt i texten, men det bjuder jag på, bara det retar och provocerar fler 😀

  2. Tänk att en människa kan vara ensån rebell, garanterat emot OS såväl på snowboard som skateboard, och ändå ge sig med dylikt påhitt om regler och uppdelning av skateboard.

    Liknar mer en överfanatisk fotbollstränare än en skateboardåkare. Vad är det som händer?

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.