Strängnäs Skateplaza invigs på lördag

Imorgon lördag är det äntligen dags för efterlängtad invigning av Strängnäs nya skatepark. För tre år sedan kom ett medborgarförslag och nu efter diverse överklagandet och att leta en lämplig plats står nu skateparken klar. Det kommer att bjuds på bland annat grillning, musik och tävling med fina priser.

0
534

Var och när: Kulturskolan & Strängnäs Fritidsgård, Strängnäs. Lördag 28 april, klockan 13.00-15.00

Foto: Christofer Glatz

Kom och åk, träffa åkare, prova på och lär dig åka själv. Det blir uppvisning, fri åkning, prova på för nybörjare, grillning, musik och tävling med fina priser. Det finns en del utrustning att låna under dagen. Invigningen ställs in vid regn.

Strängnäs skateplaza är resultatet av ett samarbete mellan lokala åkare och föräldrar och Strängnäs kommun. Tack till Eskilstuna skateboardförening och övriga sponsorer för all hjälp med invigningen. Välkommen!


– Det ska bli jättekul, jag går runt och berättar för alla att det är invigning snart, säger 10-åriga Ruby Kennhed Neuhedel till Eskilstuna Kuriren, som har varit med och utformat parken, tillsammans med jämnåriga Axel Shalén och fyra andra barn.

– Det var några som överklagade men nu är allt äntligen klart. Vi är glada över att vi har fått vara så delaktiga i arbetet, jag visste inte att man kunde få vara så delaktig i kommunala processer. Det är verkligen kul att barnen har fått vara med, säger mamman Cecilia Schalén  till Eskilstuna Kuriren

Web:
Eventet på Facebook
www.strangnas.se
Ung i Strängnäs på Facebook

Fler events: Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.