Stötta Nyköpings arbete med skatehall

Skateboardåkarna i Nyköping vill ha en inomhushall och har i och med detta dragit igång en vilande förening igen. Bli gärna medlem gratis för att stötta deras resa mot att kunna åka även vintertid. Här kan du läsa mer om det hela och höra en radiointervju med en av initiativtagarna Philip Andersson.

0
383

En inomhuspark skulle verkligen gynna Nyköping. Folk skulle komma hit utifrån för att åka. Jag tror det handlar om att de är otaggade på förslaget.

Många vill se en inomhushall för Sakteboard i Nyköping och i och med kommunens krav på en organiserat samarbetspartner har Nyköpings Skateboardförening väckts till liv. En av dom som gärna ser en sådan här satsning är åkaren Philip Andersson. Det ser dock ut att kunna dröja gällande en sån satsning då kommunen inte kan se att det finns någon lämplig lokal. Philip själv är dock tveksam.

– En inomhuspark skulle verkligen gynna Nyköping. Folk skulle komma hit utifrån för att åka. Jag tror det handlar om att de är otaggade på förslaget. En industrilokal med färdigt betonggolv skulle vara perfekt, och det skulle kunna göras billigt, säger Philip Andersson till SVT.

Stötta föreningen genom att bli medlem gratis du också!

Du som inte är medlem än i föreningen, gå in på vår hemsida och bli det, det är gratis och hjälper oss massor i arbetet för att kunna få till bra åkning i Nyköping framöver.

Varje medlem är guld värd, så skriv in dig, dina vänner eller barn som åker eller bara vill vara stödmedlemmar! Dela gärna detta!

Kommunen verkar även ha svårt att sätta sig in i vad det egentligen handlar om då man som svar även nämnt de två utomhusparker som redan finns vid Träffen och nere vid Hamnen. Då ska det även nämnas att förstnämnda dessutom nog är Sveriges absolut minsta betongpark och parken vid hamnen är kort och gott en asfaltsplan med några flatcurbs o.d.

– Den största delen av året kan man inte vara där. I stället får man söka sig till parkeringshus och lastkajer, men det är olagligt, säger Philip Andersson till SVT.

Web:
www.nysf.se
Nyköpings Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.