Snowboardtalanger redo för OS-kval på lördag

Nu på lördag är det äntligen dags för årets världscup att dra igång. Jesper Landmark och Gustaf Lundström, två av Sveriges mest lovande unga åkare är på plats i Milano och redo att slåss om placeringar. Läs mer om vad de har att säga här.

0
86

tgoogJag har varit på träningsläger i Saas Fee under två veckor tillsammans med de andra landlagsåkarna så jag känner mig rätt väl förberedd.

Efter lång och plågsam väntan är det, lördagen den 11 november, äntligen dags för premiär i världscupen i Big Air, som även gäller som olympisk kvaltävling. Till start kommer två av våra mest lovande unga snowboardåkare Jesper Landmark, Sälens IF, och Gustaf Lundström, Piteå X-tremsport.

– Det ska verkligen bli spännande att få köra i världscupen! Min första stora tävling var VM i slopestyle förra året, och det känns väldigt kul att landslaget nu ger mig chansen att delta på fler stora tävlingar, säger Gustaf Lundström på telefon från flygplatsen.

Friday feeling, Stoked on Stubai next month.

Ett inlägg delat av Jp ⚔️ (@jesperlandmark_)

Fakta världscupen i Milano
Vad: Världscup och olympisk kvaltävling i Big Air
Var: Milano
När: Lördag 11 nov. Kval 10.00 Final19.00
Svenska deltagare: Jesper Landmark, Sälens IF, och Gustaf Lundström, Piteå X-tremsport.

Niklas Mattsson, som tog en fjärdeplats i Milano vid förra årets tävling, kommer tillsammans med lagkamraten Måns Hedberg att stå över tävlingen eftersom de båda nu befinner sig i en intensiv träningsperiod i österrikiska Stubai. Sven Thorgen och Ludvig Billtoft, som båda är skadade, beräknas göra snödebut under december månad.  Istället kommer alltså två unga killar, Jesper Landmark, Sälens IF, och Gustaf Lundström, Piteå X-tremsport, få chansen att representera Sverige i säsongens första världscuptävling.

– Det här har varit planerat sedan lång tid tillbaka. Tävlingen i Milano är viktig och kommer bli ett bra event, men vårt fulla fokus ligger på leverans på högsta nivå senare under säsongen. Därför väljer vi att låta våra ordinarie åkare stå över och istället låta dem koncentrera sig på högkvalitativ åkning på glaciär. Men detta gör det också möjligt för oss att slussa in yngre talanger och därmed ge dem värdefulla erfarenheter inför framtiden. Så med detta upplägg får det bästa av två världar, säger Stefan Karlsson, sportchef Snowboard.

Gustaf är mycket taggad inför uppgiften att representera Sverige under tävlingarna.
– Jag har varit på träningsläger i Saas Fee under två veckor tillsammans med de andra landlagsåkarna så jag känner mig rätt väl förberedd. I Milano vill jag verkligen sätta ner mina trick som jag gått och tänkt på, bland annat en bs 1260 som jag har sedan tidigare.

Web:
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.fissnowboard.com
FIS Snowboard på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.