Snart dags för Leffe Open 2016 & Karlslundsfestivalen – Sveriges fetaste minirampstävling

30 juli brakar det återigen loss i Bollnäs då det är dags för den sjätte upplagan av Leffe Open, Sveriges fetaste minirampstävling med 20 000 kronor i prispengar. Precis som förra året äger tävlingen rum i samband med Karlslundsfestivalen och bjuder även på en hel del grymma nyheter. Läs mer och spana in ett reportage inför tävlingen och coverage från tidigare år.

0
363

Inför-Leffe-Open-2016-playerVar och när:  Karlslund, Bollnäs. 30 juli, klockan 12.00 (Festival: 29-30 juli) Vid regn körs tävlingen inne på Gumpels Skatehall.
Sebastian Bolinder, Fs Air Leffe Open Bollnäs 2013 (2)

Bollnäs Brädsällskap och Gumpels fritidsgård tillsammans presenterar Leffe Open 2016 i Bollnäs. Under lördag 30 juli så kommer det att arrangeras en skateboardtävling i minirampen på Karlslundsbadet i centrala Bollnäs. 20 000kr i prispengar, vi kör igång vid klockan 12:00.

Statsfester och festivaler i all ära. MEN vad är det mot en skön sommardag i rampen med vänner och peppade människor? Under 30 juli ska vi toppa succén från 2015 med den sjätte upplagan av Bollnäs årliga tävling “Leffe Open”. Nu mera känd som Sveriges fetaste minirampstävling.

Simon Karlsson, Fs Air Leffe Open Bollnäs 2014Ett evenemang till ära av vår skateboardpappa Leif Fernqvist, i regi av Bollnäs Brädsällskap och Gumpels fritidsgård. Detta är ett minirampsevent, då vi har turen att ha en smaskig ramp intill stadens centralt belägna badplats.

Tävlingen har nått national status och lockar därför elitåkare från hela landet. Om det är så att vi har otur med vädret så flyttar vi bara tävlingen inomhus till vår skatehall Gumpels, som
ligger bara några hundra meter ifrån minirampen. Så vi garanterar att det blir en tävling 30 juli
2016.

Djupare samarbete med KarlslundsfestivalenAaron Buzas, Fs Noseblunt Leffe Open Bollnäs 2013
I år samarbetar vi djupare med Karlsundsfestivalen. Allt för att våra besökare ska få en större och roligare upplevelse. Samt för att vi tror på att goda samarbeten låter bygden leva och verka!

Hur går tävlingen till?
I år ändrar vi vårt upplägg på tävlingen. Dels för att möte utvecklingen av sporten, dels för att ge publiken något nytt, men mest för att vidga bredden och mångfalden inom skateboard.
Vi skrotar därför klassiska upplägg som 1 mot 1 och presenterar grenar som:

SeJohan Jernberg, Fs Tuckknee Leffe Open Bollnäs 201 (3)ssions: Årets Grind/Slide, Årets Air, Årets flip, Årets 3 trick i rad.
Overall: Årets crowdpleaser, Årets speedfreak, Årets Slam, Årets kamrat.
Fristående: Årets Oldtimer, Årets young guns, Årets tjejer.

Web:
Leffe Open på Facebook
www.gumpels.se
Gumpels fritidsgård på Facebook


Filip Ed, Fs Air Leffe Open Bollnäs 201 (2)– Nytt för i år är att vi istället för dueller har kategorier att tävla i. Där tävlar man till exempel om bästa grind eller slide. Det gör vi för att öka värdet både för åkarna som kommer hit och får vara med hela dagen igenom och för publiken som kommer att få mer action, berättar Marcus Wallström, en av arrangörerna bakom årets Leffe Open, för Hela Hälsingland.

Precis som förra året kör man tävlingen i anslutningen till musikfestivalen Karlslundsfestivalen som även bjuder på kringarrangemang som VM-kval i Dödshopp, BMX-uppvisning, DJ´s, Appertiff mega-utförsäljning, BBQ, mat & dryck, barnaktiviteter och mycket mer.

– Vi försöker stötta varandra och locka folk till varandras event. Deras mmusikarrangemang får ett mervärde med en skateboardtävling bredvid och vice versa, säger Marcus Wallström till Hela Hälsingland.


Om Leffe Open:Sebastian Bolinder, Fs Air Leffe Open Bollnäs 2014
Leffe Open är en minirampstävling i centrala Bollnäs som är öppen för alla, amatör som proffs.

Målet att blåsa liv och rörelse i kommunen och att hylla den lokala eldsjälen Leif Fernqvist, som i över 20 år kämpat för de lokala ungdomarna i Bollnäs genom Gumpels Fritidsgård.

Vi vill att alla ska få möjligheten att uppleva gemenskapen och den upplyftande ostoppbara energi som finns i skateboard oavsett om du deltar som åkare eller åskådare.

Vi vill erbjuda alla chansen att uppleva och möta kreativa ungdomar i en gemytlig atmosfär. Vår grundfilosofi går hand i hand med konceptet Design för Alla, vilket innebär att man tar hänsyn till mångfalden i skapandet av miljöer, produkter och tjänster.Simon Hallberg, Fs Sad Leffe Open Bollnäs 201 (2)

Vi kan med våra erfarenheter från tidigare år utlova en god stämning och hög energi på åkningen i rampen. Föregående år har vi haft åkare från Göteborg i de södra delarna av Sverige till Östersund i norr.

I år har vi planerat en hårdare marknadsföring och vi hoppas och tror på att mer folk från hela Sverige kommer att komma. Vi som arrangerar Leffe Open gör det genom den ideella föreningen Bollnäs Brädsällskap (BBS).

Aaron Buzas goes Red Bull Leffe Open 2013 BollnäsTidigare vinnare i Leffe Open:
2011 – Niklas “Drängen” Ehnberg, Bollnäs
2012 – Aaron Buzas, Göteborg
2013 – Aaron Buzas, Göteborg
2014 – Simon Karlsson, Stockholm
2015 – Simon Hallberg, Stockholm

Huvudsponsor: Appertiff & Appertiff Workshop

Sponsorer: Mobackes trädgårdscenter, Bollnäs buss, Bollnäs kommun – kulturenheten, Borab, Länsförsäkringar Gävleborg, Koldemo lantbruk, Norrsken,Arbrå concrete

 

Tävla-Leffe-Open-2016Leffe-Open-2016-flyer

karlslundsfestivalen


Artister på festivalen:

Fredag 29/7: Festivalområdet öppet kl. 12-02:30.
Mimikry
GORMATHON
Besserbitch
JUNKSTARS
Selma & Gustaf with the Unmarried Queen
MOTH
Midnite Stalkers
Nadja Evelina
Covet
DJ Mike H

Lördag 30/7: Festivalområdet öppet kl. 12-02:30.
Asta KaskKlubb-Karlslundsfestivalen
M.I.D.
DOKA
HEADSIC
Luftslott
Cibola Junction
Norralagatan
Carbon Charlie
KO
DJ Mike H


Festivalbiljetter: BiljettShop.se2-dagars: 295:-
1-dags: 195:-
Familjebiljett 1 dag: 200:- (1 vuxen inkl. max 2 barn upp till 12 år)


Karlslundsfestivalen-kartaWeb:
Leffe Open på Facebook
www.gumpels.se
Gumpels fritidsgård på Facebook

www.karlslundsfestivalen.se
Karlslundsfestivalen på Facebook
www.appertiff.com
Appertiff på Facebook
Appertiff Workshop B-Town på Facebook
www.shakeitevent.se
Shake It på Facebook

Fler events:
Tacky-Kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.