Skruv & Skate snart bara två veckor bort

Efter flera månaders byggande börjar nu Skövde Skatehall stå klar inför årets upplaga av Skruv & Skate, nationellt mästerskap i skateboard, som äger rum den 31 mars till 1 april. Spana in en videoteaser från den nästintill färdiga hallen, bilder från bygget och en intervju om hela projektet och tävlingen. Missa inte att Sveriges Skateboardförbund även håller sin årsstämma på söndagen till vilken medlemsföreningar från hela landet är välkomna att delta.

0
72

Vi bygger om hela hallens åkyta med ny pool och så.

Ombyggnaden av Skövdes Skatehall inför årets upplaga av Skruv & Skate, nationellt mästerskap i skateboard är i princip klar. För ungefär ett år sedan valdes Skövde Skateboardförening ut i Svenska skateboardförbundets projekt ”Skruv och skate” som är ett projekt där en lokal förening såväl renoverar och bygger om i sin skatehall som anordnar den stora skateboardtävlingen.

– Därifrån har vi fått 100 000 kronor till ombyggnaden och 50 000 kronor för arrangemanget av tävlingen, berättar föreningens kassör Birgitta Lindvall till SLA.se.

Ombyggnaden har pågått sedan i december, något som Bryggeriet Bygg varit anlitad för. En helt ny streetyta och en grym bowl med Vikingblocks och allt är vad som väntar. För att ro det hela i land har man även haft ytterligare sponsorer och bidrag från Riksidrottsförbundet.

– Vi bygger om hela hallens åkyta med ny pool och så, säger Robert Karlsson till SLA.se.

– Det är en rejäl renovering. Vi hade velat hinna med ännu mer men det får vi ta efter tävlingen, säger Birgitta Lindvall till SLA.se.

Själva tävlingen arrangeras den 31 mars till första april och har alltså SM-status. Första gången tävlingen kördes och i form av samma projekt var förra året då Halmstad stod som värd för evenemanget. På söndagen håller sedan Sveriges Skateboardförbund sin årsstämma där medlemsföreningar från hela landet välkomnas.

– Det är en jättestor tävling med tävlande från hela landet. Det är också höga prispengar så det är stort intresse. Så det är mycket att fixa runt omkring, vi har kollat på alla möjliga ställen var de tävlande kan bo och så. berättar Birgitta Lindvall för SLA.se.


Var och när: Skatehallen, Skövde. Lördag 30 mars – 1 april, plus förbundsmöte 2 april.

Fredag 31 mars
14.00 Hallen öppnar
17.00 Bowl junior
18.00 Bowl tjej
19.00 Bowl senior + masters
22.30 Hallen stänger

Lördag 1 april
09.00 Hallen öppnar
11.00 Street kval junior
12.00 Street kval tjej
13.00 Street kval senior
15.30 Street final Junior
16.00 Street final tjej
17.00 Street final senior
18.00 Prisutdelning
19.00 Hallen stänger
20.00 Kalas Söndag

Söndag 2 april
10.00-14.00 Förbundsmöte


Då var det klart, Skövde Skateboardförening kommer tillsammans med Sveriges Skateboardförbund att husera och arrangera det nationella mästerskapet i skateboard ”Skruv och Skate” 2017!

Föreningen har visat starkt engagemang, utvecklingsförmåga och ny-tänk för att bl.a. inkludera flera minoritetsgrupper av skateboardåkare och att gå från 20st medlemmar till ca 1000st bara några år. Förbundet vill stödja hårt jobb och kommer att hjälpa dem med att bygga om deras befintliga yta och skapa nya obstacles för er att bemästra.

Web:
skruvochskate.se
Skruv & Skate på Facebook
www.skovdeskateboardforening.com
Skövde Skatehall på Facebook

www.sverigesskateboardforbund.se
Sveriges Skateboardförbund på Facebook

Välkommen på förbundsmöte med Sveriges Skateboardförbund!

Datum: 2 april 2017
Klockan: 10.00 – 15.00 Möte + lunch + föreläsning/inspiration
Plats: Scandic Billingen, Skövde

I år kommer vi att genomföra förbundsmötet i Skövde i samband med ”Skruv och Skate” nationellt mästerskap i skateboard. Kom på förbundsmötet och var med att påverka vår verksamhet under 2017 du också.

Passa på att snacka med styrelsen och andra föreningar, diskutera idéer och få inspiration till just er förening. I år har vi även fått in flera motioner från några föreningar som vi kommer att behandla under mötet.

Inbjudan samt mer information är skickad till samtliga medlemsföreningar. Anmälan samt hur många från er förening som har rösträtt hittar ni i denna inbjudan som har mailats ut till er föreningskontakt.

Ladda för en bra helg i Skövde! Välkomna!

Fler events:
Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.