Skriv på namninsamlingen – Sluta exkludera Halmstad Skateboardklubb

Vi har nyligen berättat om att Halmstad Skateboardklubb är hotad då ekonomin inte håller, i mångt och mycke på grund av att kommunen exkluderad skateboard då klubben får långt ifrån likvärdiga kommunala bidrag som andra jämförbara föreningar. Gör som oss och stöd föreningen genom att skriva under denna namninsamling till förmån för en av Sveriges mest aktiva föreningar med en rad sociala verksamheter på schemat.

1
118

Tycker du som vi att detta måste ändras omgående? Signera denna namnundersamling.

Det är dags att visa Halmstads kommun hur mycket föreningen betyder. Signera denna lista för att stödja oss i kampen för att verksamheten ska kunna få fortsätta, med rättvisa resurser.

Dela gärna detta vidare!
Tack!

Sluta exkludera Halmstad Skateboardklubb

Bidrag per medlem & år till några av Halmstads föreningar.

Handboll: 767:-
Innebandy: 1601:-
Karate: 867:-
* Dessa föreningar har tillgång till en kommunal anläggning = Nolltaxa för barn & ungdomsverksamhet.

Tennis: 1500:-
Badminton: 1500:-
Gymnastik: 1500:-
* Dessa föreningar driver en egen anläggning & kommunen köper Nolltaxe-timmar av dem (Specialdeal)

Halmstad Skateboardklubb: 270:-
Vårt krav: 510:-.

* Detta är uppgifter hämtade från Den kommunala subventionsutredning som Teknik & Fritid genomförde 2014 bl.a.

Uppgifter som vi har förevisat både tjänstemän & nämndens ordförande i vår diskussioner.

Halmstad Skateboardklubb har under flera års tid fört en diskussion med kommunen kring vår ekonomiska uppbackning som inte följer föreningens utveckling. Låt oss förklara varför:

Den kommunala Nolltaxan ger föreningar som har tillgång till kommunal hall en större backning som dessutom ökar sömlöst om verksamheten växer. (Se bifogade exempel längst ner)

Vi har en egen hall, som vi byggt själva, för till 90% egna medel. Kommnunens lösning med Anläggningsstöd fungerar inte längre. Föreningen har växt med 13 ggr sen 2013, men bidraget är exakt på kronan samma. Så våra medlemmar är alltså värda 13 ggr mindre samtidigt som föreningen får 13 ggr mer jobb.

Handlar det då bara om ett otillräckligt system? Nej! För andra anläggningar har Halmstads kommun agerat och skapat speciallösningar för att verksamheten ska kunna fungera. (Se några exempel igen längre ner). Men våra barn & ungdomar är tydligen inte värda den ansträngningen, det är otroligt märkligt.

Därför EXKLUDERAR Halmstads kommun Skateboard & våra barn & ungdomar. 

Tycker du som vi att detta måste ändras omgående? Signera denna namnundersamling.

Styrelsen, Halmstad Skateboardklubb

– Vi har sedan ett par år tillbaka diskuterat med Halmstads kommun kring vår underfinansiering. Vi har växt mer i medlemsantal men resursmässigt har vi inte det, vi får inget mer stöd. För vår del handlar det om kanske 250 kronor per medlem till. Vi har exempel på andra föreningar som får mer pengar än vad vi begär. Vi försöker hitta resurser på andra håll men har redan fått stänga vissa av grejerna som varit kärnan i vår verksamhet, säger Henrik Cederlund, P4 Halland.

PS! Läs hela tidigare reportaget och lyssna på radioreportagen här!


Hur ser det ut för skateboardförening och bidrag i just din stad, känner ni er också orättvist behandlad när det kommer till bidragsnivåer jämfört med mer “etablerade” idrotter?

Tipsa oss gärna om ni vill nå ut eller diskutera i kommentarsfältet nedan eller via vår Facebook-delning.

Web:
hstdskate.se
Halmstad Skateboardklubb på Facebook
Slottsmöllan Skatepark på Facebook

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.