Skateparksbygget i Värnamo är igång

Efter många om och men, diskussioner om plats och budgetproblem är nu äntligen bygget av skateparken i Åbro-parken igång. Under veckan bjöds det in till en cermoni där kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johnasson (C) samt Luis Gonzalez, ordförande i 331 Wernamo, och Niklas Skillby, ordförande i Skate Värnamo gjorde handavtryck i betongen. Parken beräknas stå helt klar våren 2017 men är tänkt att gå att åka i redan nu till hösten.

0
182

Värnamo-skatepark-player

Istället för ett första spadtag så bjöds kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johnasson (C) samt ordförandena i de båda föreningarna som arbetat för att projektet ska bli verklighet, Luis Gonzalez från 331 Wernamo, och Niklas Skillby från Skate Värnamo, in till en cermoni där man gjöt in sina handavtryck tillsammans.

Parken har varit på gång i flera år och diskuterats flitigt, framför allt placering och prislappen som idag är satt till 6,7 miljoner kronor.

Niklas Skillby, ordförande i Värnamo skate, poängterar noga för P4 Jönköping att skateparken inte ligger i Åbroparken.
– Det är i Åbroparkens förlängning, på gamla Lagans Ros-tomten. Här har aldrig varit någon parkmark.

Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C), poänterar också att det inte bara är en betongklump som byggs. Att bygget är dyrare än många andra skateparker är för att skateparken ska bli arkitektoniskt snyggt och en park också.

– Det här är ett exempel på att kommunen tillsammans med föreningslivet och ideella organisationer vill bygga verksamhet och det är det vi gör här. Det är två föreningar som vill något med sin verksamhet och utveckla den så vi har skapat möjlighet för dem. Det är en ganska stor ära att göra handavtryck och det är ett bevis på att vi gör det här i en treenighet. Samtidigt vill jag honorera entreprenörerna och konsulterna, sa Hans-Göran Johansson (C) under cermonin enligt VN.se.

Web:
331 Wenamo på Facebook
www.skatevarnamo.se
Skate Värnamo på Facebook
Värnamo Skatepark på Facebook
www.pivotech.se
Pivotech på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.