Skateparken i Vetlanda en utdragen process

Den planerade skateparken i Vetlanda verkar vara en utdragen process där kommunen inte lyckas bli överens om var parken ska ligga. Nu kräver den lokala föreningen att man fattar ett beslut i frågan. Redan har 80-100 000 kronor slängts i sjön för ritningar på parken planerad för en plats som inte längre är aktuell.

0
1039

— Vi beställde en ritning på skateparken anpassad efter skolidrottsplatsen och den kostade runt 80 000 – 100 000 kronor och sen fick vi avslag och då var det bortkastade pengar säger Alexander till Vetlanda Posten.

Vi har flera gånger tidigare berättat på planerna om en betongpark i Vetlanda där olika instanser inom kommunen under lång tid inte lyckats komma överens om parkens placering, och än verkar diskussionerna pågå.

— Vi vill få en bestämd plats och komma igång. Jag vill inte att mina barnbarn ska stå på invigningen, det är så det känns nu, det tar tid. Platsen är viktig men inte så viktig att man behöver älta den så här länge. Jag läste nu att Nässjö ska bygga en skatepark, Eksjö har fått en, Värnamo har en jättefin. Vi var före dem med att börja prata om en skatepark men vi kommer att vara sist med att få en, säger Alexander Lovén som sitter i Powerhouse styrelse till Vetlanda Posten.

“Mina barnbarn kanske får nytta av en skatepark.”

Flera förslag finns med sina för och nackdelar, och förra våren enades politikerna i kommunstyrelsen om kyrkparken, men efter detta har det varit tyst. Kommunstyrelsepolitikern Rune Solid(L) har nu varit med på ett styrelsemöte hos skateboardföreningen Powerhouse och fått en helt annan bild än den som övriga politiker målat upp, om att det beror på att ungdomarna tappat sugen. Var parken än hamnar tror Alexander att det hela kommer bli bra. Det hela är heller inte tänkt att vara bara en skatepark utan tanken är även att området ska kombineras med utegym för äldre, någon form av hinderbana eller äventyrsbana samt parkbänkar eller liknande.

— Jag undrade vad tystnaden berodde på och fick svaret att det berodde på att ungdomarna tappat sugen. Jag nöjde mig dock inte med detta utan utredde frågan vidare. Efter samtal med bland annat Powerhouse, där skateboardåkarna håller till idag och kultur- och fritidsförvaltningen, märkte jag att det var platsen det var fel på, inte intresset hos ungdomarna, säger Rune Solid(L), ledamot i kommunstyrelsen till Vetlanda-posten.

— Föräldrarna som har barn som åker kan sitta och fika så länge. Vi vill att det ska bli en mysig miljö och det är bra att både äldre och yngre kan vara där, säger Alexander till Vetlanda Posten.

— Jag nämnde då att jag skulle närvara vid ett styrelsemöte med Powerhouse. Jag fick en positiv respons från övriga ledamöter i kommunstyrelsen som ville att jag skulle höra mig mer för om skejtarnas önskan om en skatepark. Skateboardåkarna själva tycker att det är ett ypperligt förslag att placera skateparken i sjukhusparken, men framförde att man vill ha ett beslut nu. En av de unga skateboardåkarna sa att ”mina barnbarn kanske får nytta av en skatepark”. Låt oss överraska kommunens ungdomar genom att göra slag i saken nu Rune Solid påtalar att nu finns möjligheten.

— Fritidsgården Zonen ska flytta till nya lokaler vid sjukhusparken, där Studieförbundet Vuxenskolan nu håller till. Pusslet läggs och nu gäller det att vi som är politiska beslutsfattare ser detta. Vi inom Liberalerna kommer jobba hårt för att förverkliga dessa planer, säger Solid till Vetlanda-posten.

Web:
Vi är för betongpark i Vetlanda på Facebook
Skate i Vetlanda på Facebook
www.vetlandapowerhouse.se
Powerhouse på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.