Skatehall på gång i Varberg

Efter många år utan skatehall ser det ut som att det i höst kommer att stå en efterlängtad skatehall klar i centrala Varberg. Läs mer om projektet som startat och där lokalerna just nu håller på att renoveras.

0
136

Vi har tagit hjälp av de bästa i Sverige, kanske i världen för att designa och bygga. Det blir garanterat top notch. Det blir litet men vi kommer att få in det vi vill.

Varberg har i många år nu saknat en inomhuslokal, sist vi kan minnas var i början av 2000-talet med skatehallen UFO2000, även om man senare år haft lite skateprylar på Läjets Ungdomsgård en mil utanför centrum. Men nu är det till mångas glädje dags för en egen inomhushall.

Just nu gör kommunen i ordning en lokal bredvid Kunskapsskolans idrottshall i centrala Varberg. För driften har skateboardklubben fått stöttning av kommunen i form av ett särskilt verksamhetsbidrag för ny verksamhet.

– Det är VFAB:s lokal och de håller just nu på och gör den i ordning med att bland annat riva väggar, dra in vatten och belysning, säger Helena Selander, ordförande i Varbergs skateboardklubb till HN.se.

Förutom ramper kommer det att byggas ett loft med café och byggnationerna av själva ramerna påbörjas troligtvis i augusti, i lokalen som är på 280 kvadratmeter, till detta kommer man att anlita Bryggeriet Malmö.

– Vi har tagit hjälp av de bästa i Sverige, kanske i världen för att designa och bygga. Det blir garanterat top notch. Det blir litet men vi kommer att få in det vi vill. Det blir, på skatespråk, bowl, street och böjsäger Helena Selander till HN.se.

En ritning finns men den är inte helt spikad varför skateboardklubben bestämt sig för att inte gå ut med den för att inte bli överösta med synpynkter, men en liten förhandstitt kan du se här nedan.


Web:
Varbergs Skateboardklubb på Facebook
Skate Varberg på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.