Tacky Skatecamps – The Dome Gävle 2019


OBS! Förlängd anmälningstid till 7:e juni alt. längre, se info via “anmälan” i menyn ovan!

24-28 juli – Priset för camp-veckan ligger på 3 995 – 4 095:- beroende på val.
Du hittar info om detta i själva anmälningsformuläret via menyfliken ovan.

På den sidan hittar du även våra grundläggande regler för alla våra camps plus förslag på packlista.
Här nedanför hittar du all info om just camp-veckan i The Dome, Gävle.

OBS! Detta camp pågår endast 5 dagar och onsdag-söndag

Våra läger riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.
Om du är relativt ny på brädan tänk dock på att det är just skateboardåkning våra camps handlar om framför allt, så att du verkligen vet att det är något du är intresserad av att ägna stor del av tiden åt.

Att vara med på ett läger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den inspiration man får.

Just detta camp erbjuder vi ej dagpass på utan bara full lägervistelse. Skulle du vara intresserad av att bara delta dag/kvällstid men ordna med egen övernattning/boende så kontakta oss så ser vi vad som går att lösa.

Inomhus-camp på sommaren, kan det vara något? Jodå, utan tvekan när det kommer till Nordens största extremsports-arena The Dome som har såväl unika skatemöjligheter som massvis med andra aktiviteter.
Kort och gott Sveriges egna “Woodward Camp” som vi har goda erfarenheter av från vårt höstlovs-läger.
Speciellt också då vi även har miniramp och ev. lite streetobstacles direkt utanför arenan. Plus att vi givetvis besöker den lilla lokala betongparken, men framför allt att det bjuds på en dagsresa med chartrad buss till en närliggande större betongpark.

Vad som utmärker detta camp är just som ovan nämnt att det är Nordens största extremsports-arena med dess helt unika mini-megaramp med foampit och airbaglandning. Utöver det finns i skateväg en komplett streetskatepark och betongbowl plus pumptrack.
Tröttnar du på skatandet så finns mängder med aktiviteter som trampoliner, foampits, parkour, klättervägg, ninja-warrior-bana med mera.


Vad ingår i campet:

 • Goodiebag(Värde ca 1700:-, kan komma att utökas)
  – Skateboard(bara brädan plus griptape)
  – Longsleeve-tee
  – 1 set Hardware (skruvar)
  – T-Shirt
  – Hörlurar(in-ears)
  – Vattenflaska
  – Trampolin-strumpor
  – 1-dagsfribiljett till The Dome i Gävle
  – 10% rabatt i ny onlineshop som öppnar inom kort(Under förutsättning att inget oväntat händer som uppskjuten eller inställd start.)
 • Mat: Frukost, lunch & middag plus 2x mellanmål
 • Boende: I riktigt vandrarhemsboende(du behöver bara ha med lakan, påslakan & örngott)
 • Skateresa: En dagsresa till närliggande stads större betongpark.
 • Hämtning/lämning på resecentrum
 • Gruppfoto i print & digitalt(Garanteras ej pga omständigheter som att alla deltagare inte är samlad pga sen/tidig ankomst, dagpass, avbrutet camp osv.)

Aktiviteter:
Till stor del handlar campsen om fri skate tillsammans med våra ledare och ev. teamåkare. Beroende på deltagares nivå är vi givetvis även med och tipsar och coachar så lägret passar alla oavsett nivå.

Det är inte bara skate som du bjuds på. Du har även full tillgång till mängder med andra aktiviteter som trampoliner, studsmattor, foampits, parkour, klättervägg och Ninja Warrior bana med mera.

Vi kör dagligen även minst 1-2 mindre tävlingar med fina priser. Dessa körs i olika former för att passa så många så möjligt. Dessa kan vara av typer som best trick, men även mer lekbetonade tävlingar såväl med som utan bräda. Några gånger under veckan körs även prylregn.En av dagarna besöker vi med chartrad buss en större betongpark i någon av Gävles närliggande städer.

 

Förutom tillgång till hela The Dome arenan så kommer det även finnas miniramper uppställda utanför arenan för härliga sommarsessions såväl dag som kvällstid, och givetvis blir det säkerligen någon session i stadens lilla betongpark.Missa inte möjligheten att prova på den spännande upplevelsen med The Domes “Quickjump” där du med en sele får hoppa ner från Arenans tak.

Vi kör  under hela veckan ha foto- och filmsessions för produktion av vår årliga campfilm som vi presenterar under hösten plus korta updates i våra sociala medier som Instagram och Facebook under campet.

Här kan du som deltagare själv även få tips och råd av våra erfarna filmare och fotografer om foto, film, redigering, utrustning osv.

Någon gång under vintern 2019/2020 öppnar vi upp för vår årliga videotävlingen där du med en camp-video kan vinna platser på nästa års skatecamp.

 


Skateparken & Arenan:


 

Dome Streethall:

 • Betongbowl
 • Platå med ledge, rails & trappLiten pyramid med curb
 • Stor kickerpyramid med rail
 • Eurogap
 • chinabanks
 • flatcurbs, flatrails & mannypads
 • quarterpipes & banks
 • bank to wall
 • bank to slappy

Dome Jump & Pump hall:

 • Minimegaramp i olika höjder och kickers
 • Foampit & Airbag
 • Wallride
 • 3-meters bombdrop
 • Pumptrack
 • Hopp med resi-landning

Övriga aktiviteter i arenan:

 • Trampoliner/studsmattor
 • Parkourbana
 • Foampit & airbag(studsmatta)
 • Klättervägg
 • Ninja Warrior bana
 • Airtrack
 • Möjlighet att prova ex. snowboard i minimegarampen
 • Dome Quick Jump i sele

 


S

kateparken består av två hallar, i den ena hittar du en klassisk streetpark och betongbowl, medans det andra rummet bjuder på en helt unik mini-megaramp med foampit och airbaglandning. I detta rummet hittar du även en komplett pumptrack-bana, 3-meters bombdrop och wallride ut i foampiten.

Under vintern 2018/19 har skatearenan även fått ett tillskott i form av flera stycken nya flatcurbs, mannypads och flatrails från ShakeIt Rails,

I övriga arenan hittar du alla andra icke skate-relaterade aktiviteter som trampolin-, studsmatte- och parkour-aktiviteter med mera.

Utanför kommer vi genom Shake It att ha en miniramp uppställd och ev. även några streetfeatures. Perfekt för härliga sommarsessions på kvällarna.

Vi besöker även vid intresse den lokala betongparken, en liten men ändock rolig skapelse. Kanske ev. även den lokala DIY-parken med både utomhusyta och inomhus betongbowl i riktigt gnarly format.

 

Framför allt så vankas det dock också ett besök i en närliggande stads större betongpark, exakt vilken det blir återkommer vi till, men troligen Avestas eller Bollnäs, en park som vi på Tacky faktiskt ligger bakom med såväl design som byggande och som färdigställs nu i vår/sommar.


Mat & Boende plus dagpass

Som riktig restaurang bjuds det givetvis på kvalité och näringsriktigt kost.
Självklart får du som deltagare specialkost utefter ex. allergier och andra val som ex. vegetariskt.

 

En del stora sportläger i Sverige har som krav att deltagare sover över just för gemenskapens skull.
Just på denna camp-vecka erbjuder vi också bara möjlighet till vistelse med övernattning.
Har du boende på egen hand så hör av dig så ser vi om vi kan lösa det och vilket pris det i så fall blir för campet.
Dock rekommenderar vi för gemenskapens skull att man övernattar på campet.

Alla måltider äter vi precis som på vårt tidigare camp på höstlovet i The Domes egna restaurang & cafe direkt i arenan.
Dagen då vi besöker en grannstads betongpark kommer vi ha medtagbar mat med oss, levererad av The Dome.
OBS! Var noggrann att i anmälan ange om du har behov av någon form av specialkost!

Boendet äger rum i The Domes egna läger-boende i direkt anslutning till arenan. Här sover du i riktiga sängar, och innebär att du själv bara behöver ha med dig sängkläder som lakan, påslakan och örngott. Vill du låsa in dina saker så finns här även personliga skåp.(Ta med eget hänglås!)

Givetvis bor även vi ledare här och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.
Här har vi tillgång till två olika sovsalar där vi kommer att dela upp utefter dem som önskar sova tidigare än andra.


Semester för familjen – Övriga aktiviteter

Semestrar hela familjen i Gävle så tipsar vi om visitgavle.se där du kan hitta andra pågående evenemang, aktiviteter och sevärdheter.

 

För såväl som barn som vuxna kan vi förutom just The Domes egna aktiviteter även rekommendera djur- & nöjesparken Furuvik strax utanför Gävle. Här arrangeras även konserter och i nära anslutning till campet uppträder Miriam Bryant lördagen före campet och lördagen under pågående campvecka är det dags för Samir & Viktor att ändra scenen.
Läs mer på: furuvik.se

För kanske framför allt vuxna och de som gillar Metal/Hårdrock kan vi tipsa om Manowars exklusiva Sverige-spelning under sin The Final Battle World Tour 2019 i Gasklockarna. Detta äger rum på onsdagen veckan innan campet. Inställt!

Misströsta ej, du som gillar just Metal/Hårdrock så äger åtminstone den fjärde upplagan av Gefle Metal Festival rum i Gasklockorna. Band som spelar är bland många andra Dimmu Borgir, Ministry, Satyricon, Kataklysm, Avatar, Entombed A.D. och Dark Tranquullity. Festivalen går av stapeln fredag och lördag veckan innan campet.
Läs mer på: www.geflemetalfestival.seFrågor:
Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig sommarupplevelse på brädan!