Tacky Skatecamps – Örebro 2019

8-12/14 juli – Priset för camp-veckan ligger på 1 895 – 4 395:- beroende på val.
Du hittar info om detta i själva anmälningsformuläret via menyfliken ovan.

På den sidan hittar du även våra grundläggande regler för alla våra camps plus förslag på packlista.
Här nedanför hittar du all info om just camp-veckan i Örebro.

OBS! Örebro-veckan är nu tillfälligt fullbokad, du kan fortfarande anmäla dig för denna vecka som reservplats/kö. Du som står med på deltagarlistan och inte fått mail om att platserna är full har fått plats och gör således betalning. Övriga anmälningar som hamnar på kö avvaktar betalning tills du fått besked om plats via mail. Detta gäller alltså bara Örebro-veckan! Med största sannolikhet kommer ett antal platser att öppnas upp men vi måste låsa dem ifall videotävlingsvinnare och/eller deltagare på andra veckor väljer Örebro-veckan vid ev. inställd vecka.

Våra läger riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.
Om du är relativt ny på brädan tänk dock på att det är just skateboardåkning våra camps handlar om framför allt, så att du verkligen vet att det är något du är intresserad av att ägna stor del av tiden åt.

Att vara med på ett läger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den inspiration man får.

Som deltagare väljer du om du deltar på “full-camp” eller bara dagpass. Skillnaden är att du på sistnämnda har eget boende, ex om du själv bor i staden eller semestrar med familjen.

 

Vår populära och traditionsenliga lägervecka i Örebro som stoltserar med en av Sveriges definitivt bästa betongparker som innehåller såväl varierad streetyta för alla tänkbara nivåer, som både bowl-landskap och backyardpool.

Vad som utmärker detta camp förutom att det är just vårat traditionsenliga, är att det är en av Sveriges största absolut största betongparker med sina 2500 kvadratmeter och innehåller som sagt det mesta man kan önska sig oavsett nivå och typ av åkning.

I övrigt bjuder denna lägervecka även på ett gemensamt besök i ett av Sveriges största äventyrsbad.

Skulle vädret vara dåligt har vi även tillgång till Örebros nya skatehall Brädcentralen som invigdes nyligen.


Vad ingår i campet:

 • Goodiebag(Värde ca 1700:-, kan komma att utökas)
  – Skateboard(bara brädan + griptape)
  – Hoodie
  – T-Shirt
  – Hardware (1 set skruvar)
  – Hörlurar(in-ears)
  – Vattenflaska
  – 1-dagsfribiljett till The Dome i Gävle
  – 10% rabatt i ny onlineshop som öppnar inom kort(Under förutsättning att inget oväntat händer som uppskjuten eller inställd start.)
  – Medlemskap i den lokala skateboardföreningen
 • Mat: Frukost, lunch & middag
  (mer info om restaurangen hittar du längre ner i artikeln)
 • Boende: I skolsalar
  (Mer info om boende hittar du längre ner. Luftmadrass & sängkläder medtages själv)
 • Bad: Ett gratis inträde på äventyrsbadet Gustavsvik – Lost City.
 • Hämtning/lämning på resecentrum vis behov.
 • Gruppfoto i print & digitalt(Garanteras ej pga omständigheter som att alla deltagare inte är samlad pga sen/tidig ankomst, dagpass, avbrutet camp osv.)

Aktiviteter:
Till stor del handlar campsen om fri skate tillsammans med våra ledare och ev. teamåkare. Beroende på deltagares nivå är vi givetvis även med och tipsar och coachar så lägret passar alla oavsett nivå.

Varje dag kör vi även minst 1-2 mindre tävlingar med fina priser. Dessa körs i olika former för att passa så många så möjligt.
Dessa kan vara av typer som best trick, men även mer lekbetonade tävlingar såväl med som utan bräda. Några gånger under veckan körs även ett prylregn.

Under veckan gör vi även ett gemensamt besök på äventyrsbadet Gustavsvik – Lost City som är ett av Sveriges största.
Deltagare som fyllt 12 år och med förälders tillåtelse får även besöka badet på egen hand vid andra tillfällen
(inträde vid sådant tillfälle bekostas av deltagare själv.)

Vi kommer löpande under veckan ha foto- och filmsessions för produktion av vår årliga campfilm som vi presenterar under hösten plus korta updates i våra sociala medier som Instagram och Facebook under campet.

 

 

Här kan du som deltagare själv även få tips och råd av våra erfarna filmare och fotografer om foto, film, redigering, utrustning osv.

Vid åligt väder besöker vi den sprillans nyinvigda lokala inomhus-skatehallen Brädcentralen.

Tacky Summer Open. På lördagen kör vi en stor juniortävling öppen även för andra juniorer än campdeltagare. Du som campdeltagare väljer givetvis själv om du vill delta. Vi kör även under fredagen ett förkval för just campdeltagare där du också har chansen att vinna fina priser.


Någon gång under vintern 2019/2020 öppnar vi upp för vår årliga videotävlingen där du med en camp-video kan vinna platser på nästa års skatecamp.


Skateparken & inomhushallen:

Klicka för att förstora

Örebros skatepark Drottningparken som är på inte mindre än 2500 kvm, och är därmed en av Sveriges största bjuder verkligen på något för alla oavsett nivå eller typ av åkning, med såväl street som bowls och backyardpool.

Obstacles finns i nästintill oändlig variation och alla tänkbara storlekar som passar så väl rena nybörjare som mer erfarna åkare. Parken anses av många vara en av de allra bästa i landet och parken har även belysning kvällstid.

I parken driver även den lokala föreningen Örebro Skateboard sin sommarkiosk, plus att butiker med mera ligger i nära anslutning för den som behöver svalka sig med något drickbart eller glass t.ex.

Klicka för att förstora!

Vid dåligt väder har vi tillgång till den lokala skatehallen Här handlar det om en under vintern 2019 sprillans nyinvigd skatehall på 650 kvadratmeter innehållandes vad som synes vara en riktigt smarrig park.

Skatehallen går under samma namn som den tidigare som revs våren 2018, nämligen Brädcentralen som då bör ha varit landets äldsta skatehallar och funnits sedan slutet av 90-talet. I övrigt om vi inte tar helt fel är det bara Bryggeriet i Malmö, Stockholm Skatepark/Fryshuset och Bunkeberget i Göteborg som funnits längre tid på nuvarande platser då de kom till något år före.

Tilläggas ska också att gamla Brädcentralen definitivt var en historisk skatehall då den årligen inhyste den minst sagt legendariska tävlingen Millencolin Open. Om den nuvarande hallen blir lika historiskt är tveksam då detta bara är en tillfällig hall i väntan på en betydligt större på hela 1500 kvm som planeras stå klar 2021 om allt går i lås.


Mat & Boende plus dagpass:

M ed krögaren Fredrik Lindvall innehavande fil.kand. i måltids-vetenskap bjuds det givetvis på högklassig, varierad och näringsriktigt mat.

Intressanta fakta i övrigt är att krögaren även är känd från TV efter att ha lagat mat på teckenspråk i SVT.

Fredrik Gourmet & Bar är även den första teckenspråkiga restaurangen då i princip alla anställda är döva eller har någon form av hörsel-nedsättning.
Den enda fullt hörande är restaurangchefen Oliver Lindvall, Fredriks son som även han har teckenspråk som sitt första språk.

Självklart får du som deltagare specialkost utefter ex. allergier och andra val som ex. vegetariskt.

En del stora sportläger i Sverige har som krav att deltagare sover över just för gemenskapens skull.
För att verkligen ge alla möjlighet att delta är det dock inget vi ställer som krav men något vi verkligen av ovannämnt skäl rekommenderar.

Maten äter vi precis som förra året på restaurangen Fredrik Gourmet & Bar, en välrenommerad och riktigt bra restaurang en kort promenad från skateparken. Vissa måltider kommer ev. även att ätas på plats i skateparken. Frukosten äter vi på boendet varje dag.
OBS! Var noggrann att i anmälan ange om du har behov av någon form av specialkost!

Boendet äger rum i skolsalar i en av Örebros skolor, exakt vilken är i dagsläget inte klart men vi hoppas på en närliggande skola. Om inte så handlar det om enstaka kilometrar från parken och i så fall så kommer vi givetvis att skjutsa deltagare mellan skolan och parken med minibussar.
Detta innebär också att du själv tar med ex. luftmadrass, täcke/sovsäck och sängkläder.
Givetvis bor även vi ledare här och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.
Som vanligt kommer vi ha flertal skolsalar där vi har lite olika regler vad gäller tystnad kvällstid. För dom som önskar sova tidigare än andra kommer vi med andra ha salar där man får respektera att det är tyst tidigare.
Givetvis försöker vi i möjligaste mån även placera kompisar med varandra i samma sal beroende på plats. Detta brukar dock aldrig vara några problem.

Som nämnt längre upp kan du som deltagare välja att delta på bara “dagpass” måndag till och med lördag. Detta inkluderar då allt utom själva boendet och frukost. Du väljer i övrigt själv vilken tid du kommer till och lämnar campet, och kan välja olika tider beroende på dag. Av administrativa skäl har vi dock bara ett val för detta prismässigt oavsett antal dagar och tider.


Semester för familjen – Övriga aktiviteter

Semestrar hela familjen i Örebro så tipsar vi om www.visitorebro.se där du kan hitta andra pågående evenemang, aktiviteter och sevärdheter.

 

För barn kan vi rekommendera Klossfestivalen, Sveriges största Lego-festival som pågår 5-7 juli, helgen innan campet. Här bjuds det på byggtävlingar, utbildningar, utställning och möjligheten att träffa både LEGO-idoler och designers plus inhandla LEGO.
Läs mer på: www.klossfestivalen.se

För vuxna pågår hela sommaren utomhusutställningen OpenART i hela Örebros centrum, Skandinaviens största biennal för samtidskonst med konstnärer från hela världen och i år med fokus på Norden.
Läs mer på: openart.seFrågor:
Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig sommarupplevelse på brädan!