Tacky Skatecamps – Karlshamn 2019


OBS! Förlängd anmälningstid till 7:e juni alt. längre, se info via “anmälan” i menyn ovan!

15-19/21 juli – Priset för camp-veckan ligger på 1 895 – 4 395:- beroende på val.
Du hittar info om detta i själva anmälningsformuläret via menyfliken ovan.

På den sidan hittar du även våra grundläggande regler för alla våra camps plus förslag på packlista.
Här nedanför hittar du all info om just camp-veckan i Karlshamn.

Våra läger riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.
Om du är relativt ny på brädan tänk dock på att det är just skateboardåkning våra camps handlar om framför allt, så att du verkligen vet att det är något du är intresserad av att ägna stor del av tiden åt.

Att vara med på ett läger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den  inspiration man får.

Som deltagare väljer du om du deltar på “full-camp” eller bara dagpass. Skillnaden är att du på sistnämnda har eget boende, ex om du själv bor  i staden eller semestrar med familjen.

Populärt skateläger i Karlshamn som senaste två åren körts i regi av den lokala föreningen tillsammans med kommunen, och tidigare av en av Sveriges största online-butiker inom branschen, men som vi i år övertar.

Vad som utmärker detta camp är att alla faciliteter ligger mer eller mindre i direkt anslutning till varandra, såväl skatepark som boende, mat och utomhusbadet.
Campet äger dessutom rum samtidigt som Östersjöfestivalen (ons-lör), så varför inte passa på att kombinera skateläger med familjesemester om festivalen kan vara något som lockar. Mer om festivalen och ev. andra familjeaktiviteter kan du läsa om längre ner på sidan.

OBS! Har du deltagit i Karlshamn Skatecamp tidigare så var dock noga med att läsa igenom all info då det kan skilja sig från tidigare år då vi är ny arrangör av just detta camp.

 


Vad ingår i campet:

 • Goodiebag(Värde ca 1700:-, kan komma att utökas)
  – Skateboard(bara brädan + griptape)
  – Hoodie
  – T-Shirt
  – Hardware (1 set skruvar)
  – Hörlurar(in-ears)
  – Vattenflaska- 1-dagsfribiljett till The Dome i Gävle
  – 10% rabatt i ny onlineshop som öppnar inom kort(Under förutsättning att inget oväntat händer som uppskjuten eller inställd start.)
 • Mat: Frukost, lunch & middag(mer info om restaurangen hittar du längre ner i artikeln)
 • Boende: I gymnastiksal(Mer info om boende hittar du längre ner. Luftmadrass & sängkläder medtages själv)
 • Bad: Minst ett besök på Väggabadet(utomhus)
 • Hämtning/lämning på resecentrum vid behov (Ev. kan även hämtning/lämning ske på Ronneby Flygplats, kontakta oss dock innan om intresse finns!)
 • Gruppfoto i print & digitalt(Garanteras ej pga omständigheter som att alla deltagare inte är samlad pga sen/tidig ankomst, dagpass, avbrutet camp osv.)

Aktiviteter:
Till stor del handlar campsen om fri skate tillsammans med våra ledare och ev. teamåkare.
Beroende på deltagares nivå är vi givetvis även med och tipsar och coachar så lägret passar alla oavsett nivå.

Vi kör dagligen även minst 1-2 mindre tävlingar med fina priser. Dessa körs i olika former för att passa så många så möjligt. Dessa kan vara av typer som best trick, men även mer lekbetonade tävlingar såväl med som utan bräda. Några gånger under veckan körs även prylregn.

Vi kommer löpande under veckan ha foto- och filmsessions för produktion av vår årliga campfilm som vi presenterar under hösten plus korta updates i våra sociala medier som Instagram och Facebook under campet.

Här kan du som deltagare själv även få tips och råd av våra erfarna filmare och fotografer om foto, film, redigering, utrustning osv.

 

 

 

 

 

Vid dåligt väder besöker vi den lokala inomhus-skatehallen i Svängsta strax utanför Karlshamn.

Tacky Summer Open. På lördagen kör vi en stor juniortävling öppen även för andra juniorer än campdeltagare. Du som campdeltagare väljer givetvis själv om du vill delta. Vi kör även under fredagen ett förkval för just campdeltagare där du också har chansen att vinna fina priser.

Minst en av dagarna gör vi ett gemensamt besök på Karlshamns utomhusbad Väggabadet. Deltagare som fyllt 12 år och med förälders tillåtelse får även bada på egen hand vid andra tillfällen(ev. självbekostad, uppdatering om detta kan komma.)

Minst en av kvällarna gör vi även ett gemensamt besök på Östersjöfestivalen som pågår under veckan.

Någon gång under vintern 2019/2020 öppnar vi upp för vår årliga videotävlingen där du med en camp-video kan vinna platser på nästa års skatecamp.


Skateparken & inomhushallen:

Karlshamns skataplaza är ett paradis för dig som gillar ren streetåkning i form av curbs, ledgar, rails, funboxar, eurogap, trappor, banks osv. Men det finns även en liten quarterpipe-corner och en liten miniramp i betong.

Vid dåligt väder och besök i den lokala skatehallen vankas vad som kan kallas en klassisk 90-tals skatepark med funboxar, pyramid, banks, curbs, ledgar, rails och miniquarterpipe kombinerat med lite modernare features som chinabank, trapp, eurogap med mera plus en minirampsbowl i två höjder. En inomhushall som vi på Tacky.se faktiskt designat och varit arbetsledare för under byggandet.


Mat & Boende plus dagpass:

Som kommunal måltids-service uppfyller man givetvis  livsmedelsverkets rekommendationer vad gäller bl.a. näringsinnehåll, säkerhet, trivsamhet & hållbar produktion.
Givetvis får du som deltagare specialkost utefter ex. allergier och andra val som ex. vegetariskt.

En del stora sportläger i Sverige har som krav att deltagare sover över just för gemenskapens skull.
För att verkligen ge alla möjlighet att delta är det dock inget vi ställer som krav men något vi verkligen av ovannämnt skäl rekommenderar.

Maten levereras av Karlshamn Kommuns Måltidsservice. Vi äter på plats i Österslättsskolans matsal som ligger i direkt anslutning till skateparken.
OBS! Var noggrann att i anmälan ange om du har behov av någon form av specialkost!

Boendet äger rum i Österslätts-skolans gymnastiksal i direkt anslutning till skateparken, detta innebär att du själv tar med ex. luftmadrass, täcke/sovsäck och sängkläder.
Givetvis bor även vi ledare här och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet. Då vi alla på detta skatecamp sover i samma sal istället för uppdelat är det viktigt att alla respekterar att det är lugnt och tyst i sovsalen.

Som nämnt längre upp kan du som deltagare välja att delta på bara “dagpass” måndag till och med lördag. Detta inkluderar då allt utom själva boendet och frukost. Du väljer i övrigt själv vilken tid du kommer till och lämnar campet, och kan välja olika tider beroende på dag. Av administrativa skäl har vi dock bara ett val för detta prismässigt oavsett antal dagar och tider.


Östersjöfestivalen – Karlshamn Baltic Festival:

Familjesemester!

Semestrar hela familjen i Karlshamn så tipsar vi förutom Östersjöfestivalen som pågår under camp-veckan om visitkarlshamn.se där du kan hitta andra pågående evenemang.

Bland annat så bjuder onsdagen efter campveckan på en spelning med Petter som Best Western Hotel arrangerar för att fira sitt femårsjubileum.

Som tidigare nämnt gör vi minst ett gemensamt besök på den lokala festivalen som pågår under veckan. Denna festival bjuder på såväl artister som tivoli, smakfestival och specifika barn- & ungdomsaktiviteter. Festivalen är kostnadsfri förutom onsdagens större konsert, vilket åtminstone i dagsläget inte ingår i avgiften.

Campdeltagare som har förälders tillåtelse får även besöka festivalen på egen hand, detta rekommenderar vi endast för våra äldre besökare.

Mer om festivalen kan du läsa på www.ostersjofestivalen.seFrågor:
Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

 

Välkommen till en oförglömlig sommarupplevelse på brädan!