Tacky Skatecamps 2022 – Påsklov

OBS! Vi uppdaterar inte längre här! Välkommen till vår nya sajt SKATECAMP.SE!

För alla tillgängliga veckor, se anmälningsformuläret och/eller deltagarlistan.

Priset för camp-veckorna ligger på 2495-4395:- beroende på val.
Du hittar info om exakta datum och prisinfo i detalj i anmälningsformuläret under fliken “anmälan” .
På den sidan hittar du även våra grundläggande regler för alla våra camps plus förslag på packlista.
Här nedanför hittar du all info om just just sport- & påsklovs-campet i The Dome, Gävle.

Våra läger riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.
Om du är relativt ny på brädan tänk dock på att det är just skateboardåkning våra camps handlar om framför allt, så att du verkligen vet att det är något du är intresserad av att ägna stor del av tiden åt.

Att vara med på ett läger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den inspiration man får.

För lokala åkare, tillresta åkare med eget boende osv. erbjuder vi även “dagpass” . För gemenskapen och upplevelsen rekommenderar vi dock att man deltar med full lägervistelse med övernattning.

Det blev inget jullovs-eller sportlovscamp för första gången i år heller pga covid-situationen. Däremot går vi vidare med att försöka köra påsklovet beroende på hur intresset ser ut. Eventuellt kommer vi även att arrangera någon form av större/vanlig juniorskatetävling, ev. i lag/team-format. Givetvis kan du delta på campet utan delta i själva tävlingen.
Vad som utmärker detta camp utöver den eventuella större tävlingen, är att det är Nordens största extremsports-arena med dess helt unika mini-megaramp med foampit och airbaglandning. Utöver det finns i skateväg en komplett streetskatepark och betongbowl plus pumptrack. Kort och gott Sveriges egna “Woodward Camp”

Tröttnar du på skatandet så finns mängder med aktiviteter som trampoliner, foampits, parkour, klättervägg, ninja-warrior-bana med mera.


Vad ingår i campet:

 • Goodiebag(Värde ca 1600:- + rabattkoder)
  – Skateboard(bara brädan inkl. griptape.)
  Nytt för i år: Brädor i form av kända stormärken som ex. Studio, Real, Girl, Palace, Stereo, Theories, Polar, Sweet, Minthcore, Streetstyle mm. Deltagare kommer på plats i turordning utefter gjord anmälan få välja utefter sin valda storlek.)

  – Hoodie (Tacky Skatecamps)
  – T-Shirt (Tacky Skatecamps / The Dome)

  Appertiffworkshop.se Rabattkod 15% (Ej graffiti/spray)
  Late-apparel.com/ Rabattkod 15%
  Ev. även rabattkod hos
  Standtall.se
  – Ev. även rabattkod hos Minthcore.com

  – Ev. även rabattkod hos Patchesandpins.se
  – Stickers
  – Fribiljett 1-dag till The Dome
  – Mer kan tillkomma
 • Mat: Frukost, lunch & middag plus 2 x mellanmål(ankomstdag lunch, middag & 1x mellanmål, avresedag endast frukost & lunch)
 • Boende: I riktigt vandrarhemsboende(du behöver bara ha med lakan, påslakan & örngott)
 • Hämtning/lämning på resecentrum vid behov
 • Fritt deltagande i den större preliminära tävlingen
 • Gruppfoto i print och/eller digitalt(Garanteras ej pga omständigheter som att alla deltagare inte är samlad pga sen/tidig ankomst, dagpass, avbrutet camp osv.)

Aktiviteter:
Till stor del handlar campsen om fri skate tillsammans med våra ledare och ev. teamåkare. Beroende på deltagares nivå är vi givetvis även med och tipsar och coachar så lägret passar alla oavsett nivå.

Det är inte bara skate som du bjuds på. Du har även full tillgång till mängder med andra aktiviteter som trampoliner, studsmattor, foampits, parkour, klättervägg och Ninja Warrior bana med mera.

Vi kör dagligen även minst 1-2 mindre tävlingar med fina priser. Dessa körs i olika former för att passa så många så möjligt. Dessa kan vara av typer som best trick, men även mer lekbetonade tävlingar såväl med som utan bräda. Vi kommer även att köra prylregn.

Missa inte möjligheten att prova på den spännande upplevelsen med The Domes “Quickjump” där du med en sele får hoppa ner från Arenans tak.

Vi kör  under hela veckan ha foto- och filmsessions för produktion av camp film och korta updates i våra sociala medier som Instagram och Facebook under campet.

Här kan du som deltagare själv även få tips och råd av våra erfarna filmare och fotografer om foto, film, redigering, utrustning osv.

 

 


Skateparken & Arenan:


Dome Streethall:

 • Betongbowl
 • Platå med ledge, rails & trappLiten pyramid med curb
 • Stor kickerpyramid med rail
 • Eurogap
 • chinabanks
 • flatcurbs, flatrails & mannypads
 • quarterpipes & banks
 • bank to wall
 • bank to slappy

Dome Jump & Pump hall:

 • Minimegaramp i olika höjder och kickers
 • Foampit & Airbag
 • Wallride
 • 3-meters bombdrop
 • Pumptrack
 • Hopp med resi-landning

Övriga aktiviteter i arenan:

 • Trampoliner/studsmattor
 • Parkourbana
 • Foampit & airbag(studsmatta)
 • Klättervägg
 • Ninja Warrior bana
 • Airtrack
 • Möjlighet att prova ex. snowboard i minimegarampen
 • Dome Quick Jump i sele

 

S

kateparken består av två hallar, i den ena hittar du en klassisk streetpark och betongbowl, medans det andra rummet bjuder på en helt unik mini-megaramp med foampit och airbaglandning. I detta rummet hittar du även en komplett pumptrack-bana, 3-meters bombdrop och wallride ut i foampiten.

Förra året öppnade man även upp ett ytterligare rum som erbjuder en miniramp, en minimikroramp och lite annat smått och gott. Rummet kommer utvecklas mer framöver.

I övriga arenan hittar du alla andra icke skate-relaterade aktiviteter som trampolin-, studsmatte- och parkour-aktiviteter med mera.

 

 

 

 


Mat & Boende:

Lunch och middag levereras av Gluggen, en av Gävles största aktörer gällande måltider, och bedriver såväl flera lunchrestauranger som utkörning och catering. Meny tas fram i samråd med dem och består av näringsriktiga måltider och extra anpassat för vad som ofta brukar gå hem hos barn generellt.

Frukostbuffé och mellanmål tillhandahålls av The Domes egna restaurang/café.
Självklart får du som deltagare specialkost utefter ex. allergier och andra val som ex. vegetariskt.
Alla måltider äter vi precis som på våra tidigare camps i The Domes egna konferenssal eller restaurang/cafe direkt i arenan.

PS! Vi har på flertal av våra camps problem med att en hel del deltagare väljer bort maten för att själva äta på McDonald o.d. speciellt på sådana camps där snabbmatsställen finns i direkt närhet. Vi försöker alltid aktivt uppmuntra till at äta maten som ingår i campet.
Vi vill här uppmana till att även för dig som förälder vara medveten om detta och prata med ditt barn om detta, och om du ser detta som ett problem ta en fundering över upplägg med egna fickpengar osv.
Ett annat alternativ skulle för oss att vara att inte inkludera maten eller att själva göra ett upplägg med besök på snabbmats-ställen, men det skulle absolut inte kännas seriöst från vår sida och tror heller inte det skulle uppskattas av de flesta föräldrar.

Boendet äger rum i The Domes egna läger-boende i direkt anslutning till arenan. Här sover du i riktiga sängar, och innebär att du själv bara behöver ha med dig sängkläder som lakan, påslakan och örngott. Vill du låsa in dina saker så finns här även personliga skåp.(Ta med eget hänglås!)

Tillgång till duschar finns dygnet runt på nedervåningen och uppdelat efter kön, utanför The Domes öppettider för vanliga besökare händer det dock att vi utnyttjar båda duschrummen oavsett kön då antalet duschar är något begränsat. Men ser då givetvis till att en ledare finns på plats utanför för att informera att rummet är upptaget. Givetvis finns även vi ledare tillgänglig på samma sätt ifall man av någon orsak vill byta om och duscha enskilt. Själva duschbåsen är avskilda med såväl väggar som draperi.

Givetvis bor även vi ledare här och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.
Här har vi tillgång till två olika sovsalar där vi kommer att dela upp utefter dem som önskar sova tidigare än andra. Ifall campet blir så pass fullbokad så sängplatser på så sätt inte räcker för sådan uppdelning, kommer båda salarna att räkns som “lugna”.
Vi har även tillgång till ett 4-bädds rum som reserveras för kvinnliga deltagare om man inte vill sova i de större salarna. De stora salarna har även möjlighet till viss avskiljning gruppvis med draperier om så önskas.

Våra riktlinjer gällande tider är att den lugnare sovsalen skall vara tyst från 22.00 alt. 23.00 beroende på deltagares ålder och vad vi ser är bäst på plats. Sovsalen med senare tid tas beslut på plats, men brukar i regel vara 01.00. Kan dock variera beroende på hur stor beläggning vi har. Med andra ord räcker inte platser till i den tidigare sovsalen så skall bestämda tider på plats respekteras.
För dem som ändå önskar vara uppe längre finns även tillgång till avskilt TV/aktivitets-rum så länge man respekterar en nivå som inte stör sovsalar.


Semester för familjen – Övriga aktiviteter

Semestrar hela familjen i Gävle så tipsar vi om visitgavle.se där du kan hitta andra pågående evenemang, aktiviteter och sevärdheter. För att ta några exempel på vad som händer under campveckan plus dagarna innan och efter så har vi bl.a:

För såväl som barn som vuxna kan vi förutom just The Domes egna aktiviteter även rekommendera djur- & nöjesparken Furuvik(endast sommar & höst) strax utanför Gävle.. 
Läs mer på: furuvik.seFrågor:
Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig upplevelse på brädan!