Tacky Skatecamps 2020 – Sommarlov #2

Denna vecka tyvärr inställd.
Mailutskick om detta är gjort till angiven adress vid anmälan. Har du inte mottagit det vänligen kontakta oss.
Vår tredje vecka i The Dome kommer att köras som tänkt, ev. även utökas ifall stort intresse för byte till detta camp istället. Du kan även redan nu anmälda dig till vårt höstlovs-camp i The Dome

13-17/19 juli – Priset för camp-veckan ligger på 1 995 – 4 495:- beroende på val.
Du hittar info om detta via menyn ovan, “anmälan” där du hittar priserna i själva anmälningsformuläret där du väljer vecka/typ av vecka.

På den sidan hittar du även våra grundläggande regler för alla våra camps plus förslag på packlista.
Här nedanför hittar du all info om just camp-veckan i Örebro.

OBS! Har du funderingar i och med läget med Corona-viruset så kan du läsa mer här!

Våra läger riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.
Om du är relativt ny på brädan tänk dock på att det är just skateboardåkning våra camps handlar om framför allt, så att du verkligen vet att det är något du är intresserad av att ägna stor del av tiden åt.

Att vara med på ett läger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den inspiration man får.

Som deltagare väljer du om du deltar på “full-camp” eller bara dagpass. Skillnaden är att du på sistnämnda har eget boende, ex om du själv bor i staden eller semestrar med familjen.
För gemenskapen och upplevelsen rekommenderar vi dock att köra även med övernattning på lägret.

Vår populära och traditionsenliga lägervecka i Örebro som stoltserar med en av Sveriges definitivt bästa betongparker som innehåller såväl varierad streetyta för alla tänkbara nivåer, som både bowl-landskap och backyardpool.

Vad som utmärker detta camp förutom att det är just vårat traditionsenliga, är att det är en av Sveriges största absolut största betongparker med sina 2500 kvadratmeter och innehåller som sagt det mesta man kan önska sig oavsett nivå och typ av åkning.

I övrigt bjuder denna lägervecka även på ett gemensamt besök i ett av Sveriges största äventyrsbad.

Skulle vädret vara dåligt har vi även tillgång till Örebros nya skatehall Brädcentralen som invigdes nyligen.


Vad ingår i campet:

 • Goodiebag(Värde ca 1850:-, inkl. badet. Med reservation för ev. leveransproblem med nuvarande Corona-situation)
  – Skateboard(bara brädan + griptape)
  – Hoodie
  – T-Shirt
  – Stickers
  – Fribiljett 1-dag till The Dome i Gävle
  – Mer kan tillkomma
 • Mat: Frukost, lunch & middag
  (Mer info om mat/restaurang kommer presenteras inom kort längre ner i artikeln)
 • Boende: I skolsalar alt. idrottssalar eller liknande
  (Mer detaljerad info om boende kommer inom kort presenteras längre ner i artikeln. Luftmadrass & sängkläder medtages själv)
 • Bad: Ett gratis inträde på äventyrsbadet Gustavsvik – Lost City.
 • Hämtning/lämning på resecentrum vid behov.
 • Gruppfoto i print och/eller digitalt(Garanteras ej pga omständigheter som att alla deltagare inte är samlad pga sen/tidig ankomst, dagpass, avbrutet camp osv.)

Aktiviteter:
Till stor del handlar campsen om fri skate tillsammans med våra ledare och ev. teamåkare. Beroende på deltagares nivå är vi givetvis även med och tipsar och coachar så lägret passar alla oavsett nivå.

Varje dag kör vi även minst 1-2 mindre tävlingar med fina priser. Dessa körs i olika former för att passa så många så möjligt.
Dessa kan vara av typer som best trick, men även mer lekbetonade tävlingar såväl med som utan bräda. Några gånger under veckan körs även ett prylregn.

Under veckan gör vi även ett gemensamt besök på äventyrsbadet Gustavsvik – Lost City som är ett av Sveriges största.
Deltagare som fyllt 12 år och med förälders tillåtelse får även besöka badet på egen hand vid andra tillfällen
(inträde vid sådant tillfälle bekostas av deltagare själv.)

 

 

Vi kommer löpande under veckan ha foto- och filmsessions för produktion av vår årliga campfilm som vi presenterar under hösten plus korta updates i våra sociala medier som Instagram och Facebook under campet.

Där kan du som deltagare själv även få tips och råd av våra erfarna filmare och fotografer om foto, film, redigering, utrustning osv.

Tacky Summer Open “Small”. På lördagen kör vi en stor juniortävling öppen även för andra juniorer än campdeltagare(troligen dock i mindre skala än under vecka 1 som samarrangeras med den lokala föreningen). Du som campdeltagare väljer givetvis själv om du vill delta. Vi kör även under fredagen ett förkval för just campdeltagare där du också har chansen att vinna fina priser.

Någon gång under vintern 2020/2021 öppnar vi upp för vår årliga videotävlingen där du med en camp-video kan vinna platser på nästa års skatecamp.


Skateparken & inomhushallen:

Klicka för att förstora

Örebros skatepark Drottningparken som är på inte mindre än 2500 kvm, och är därmed en av Sveriges största bjuder verkligen på något för alla oavsett nivå eller typ av åkning, med såväl street som bowls och backyardpool.

Obstacles finns i nästintill oändlig variation och alla tänkbara storlekar som passar så väl rena nybörjare som mer erfarna åkare. Parken anses av många vara en av de allra bästa i landet och parken har även belysning kvällstid.

I parken driver även den lokala föreningen Örebro Skateboard sin sommarkiosk, plus att butiker med mera ligger i nära anslutning för den som behöver svalka sig med något drickbart eller glass t.ex.

Klicka för att förstora!

Vid dåligt väder har vi tillgång till den lokala skatehallen Här handlar det om en mellan 1 och 2 år gammal skatehall på 650 kvadratmeter innehållandes vad som synes vara en riktigt smarrig park.

Skatehallen går under samma namn som den tidigare som revs våren 2018, nämligen Brädcentralen som då bör ha varit landets äldsta skatehallar och funnits sedan slutet av 90-talet. I övrigt om vi inte tar helt fel är det bara Bryggeriet i Malmö, Stockholm Skatepark/Fryshuset och Bunkeberget i Göteborg som funnits längre tid på nuvarande platser då de kom till något år före.

Tilläggas ska också att gamla Brädcentralen definitivt var en historisk skatehall då den årligen inhyste den minst sagt legendariska tävlingen Millencolin Open. Om den nuvarande hallen blir lika historiskt är tveksam då detta bara är en tillfällig hall i väntan på en betydligt större på hela 1500 kvm som planeras stå klar 2021 om allt går i lås.


Mat & Boende:

Självklart får du som deltagare specialkost utefter ex. allergier och andra val som ex. vegetariskt.

Maten har i tre års tid fått riktigt bra rykte tack vare den restaurang vi samarbetat med. Nu har tyvärr denna restaurang slagit igen. Dock har helt nya ägare öppnat som vi i dagsläget för kontakt med, plus att vi kollar andra alternativ.

Vissa måltider kan komma att ätas på plats i skateparken medans vissa måltider äts på restaurangen. Frukosten äter vi på boendet varje dag.
OBS! Var noggrann att i anmälan ange om du har behov av någon form av specialkost!

Boendet äger rum i skolsalar i en av Örebros skolor, exakt vilken är i dagsläget inte klart men vi hoppas på en närliggande skola. Om inte så handlar det om enstaka kilometrar från parken. Här ser vi givetvis till att skjutsa med minibussar till och från parken utefter behov.
Detta innebär också att du själv tar med ex. luftmadrass, täcke/sovsäck och sängkläder.
Givetvis bor även vi ledare på samma boende och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.
Beroende på exakt hur boendet ser ut försöker vi alltid dela upp boendet i flera rum/salar, där vi har lite olika regler vad gäller tystnad kvällstid. För dom som önskar sova tidigare än andra kommer vi med andra ha salar där man får respektera att det är tyst tidigare.
Givetvis försöker vi i möjligaste mån även placera kompisar med varandra i samma sal beroende på plats. Detta brukar dock aldrig vara några problem.


Dagpass:

Som lokal åkare eller exempelvis semestrande familj känns det kanske onödigt med ett helläger utan man vill hellre sova hemma/på egen hand. I och med detta erbjuder vi även dagpass där du deltar måndag till fredag från morgon/fm till kväll.

Du väljer själv vilka tider du deltar och både lunch och middag är inkluderat. Av administrativa skäl har vi dock bara ett val för detta och det är fem dagar, måndag till fredag.


Semester för familjen – Övriga aktiviteter

Semestrar hela familjen i Örebro så tipsar vi om www.visitorebro.se där du kan hitta andra pågående evenemang, aktiviteter och sevärdheter.

 

För barn kan vi rekommendera Klossfestivalen, Sveriges största Lego-festival som pågår 3-5 juli. Här bjuds det på byggtävlingar, utbildningar, utställning och möjligheten att träffa både LEGO-idoler och designers plus inhandla LEGO.
Läs mer på: www.klossfestivalen.se

Exempel på övriga evenemang:

 • Marilyn Monroe – The untold storyFrågor:
Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig sommarupplevelse på brädan!