Skatecamp – Corona-situationen

Tacky Skatecamps 2020 – Corona/Covid-19 situationen

Uppdatering (26/5, inga nya fakta, utan mer korrigering av formuleringar och förtydligande.)

Vid det här laget har du säkerligen inte missat den allvarliga och tråkiga situationen med Corona-virusets spridning i Sverige och världen. Vi hoppas att lägerveckorna i sommar ska vara genomförbara och att tillräckligt intresse finns råder det vid det här laget ingen tvekan om trots allt.

I dagsläget råder såväl restriktioner och rekommendationer för såväl resor som max deltagare. Gällande sistnämnda har vi preliminärt satt en gräns på 40 deltagare för att med ledare vara säkra på att klara restriktionsgränsen på max 50 personer. Gällande resor ställer det till det för oss med nuvarande restriktioner mot längre resor, vilket är något vi har behov av gällande såväl ledare som deltagare för att kunna genomföra lägerveckorna. En ljusglimt är dock att man förra veckan öppnade för resor upp till ca 2 timmar bort. Idag den 18 maj har man även specat info om lägerverksamhet för barn och ungdomar, vilket inte är några problem för oss att uppfylla, i dagsläget råder dock fortfarande reserestriktionerna.

3:e juni är det sagt att Folkhälsomyndigheten kommer släppa info om restriktioner under sommaren och vad som kommer gälla för resande, semestrande osv. Tidigare bedömningar man gjort, t.ex i början på april var att man trodde att resor inom landet kunde bli möjliga i sommar.


Med det intresse som normalt finns för våra lägerveckor räknar vi med att alla veckor blir fullbokade, och skulle restriktionerna på max 50 pers ligga kvar i sommar eller till och med sänkas, i kombination med att intresset inte påverkats negativt så har vi med största sannolikhet fler intresserade än vad vi har platser, något som redan märks med en vecka fullbokad, så tveka inte för länge med din anmälan.

För vår del har vi förmodligen även goda möjligheter att kunna flytta campveckor, både sett till datum och plats om det skulle möjliggöra campet. I ett sådant läge får du givetvis ta ställning till om det är intressant för dig, eller om du direkt vill anmäla plats till höstlovet eller camps ännu längre fram, om inte betalas givetvis anmälningsavgiften tillbaks, med andra ord inga skillnader mot i vanliga fall om vi av någon orsak skulle bli tvingade att ställa in.

Gällande beslut om campveckor när det kommer till genomförande, ev. byte av datum osv. har vi möjlighet att avvakta åtminstone till början av juni ev. längre. Tänk dock på att veckorna kan vara fullbokad långt innan dess, så vill du vara säker på att ha en plats, tveka inte för länge med din anmälan.


Frågor: Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig upplevelse på brädan!