Junkyard Skatecamp 2017 – Örebro

 

Scrolla ner för att hitta all info om årets skatecamp-vecka i Örebro!

Fler veckor i Örebro eller annan ort kan tillkomma vid stort intresse. Gör gärna en intresseanmälan för detta!

För fjärde året i rad är vi tillbaka med våra populära skateboardläger i nuvarande regi och för sjätte året totalt. I år har vi efter flera väl omtalade år fått förtroendet att arrangera Junkyards skateboardläger.

Veckan vi går ut med först är Örebro-veckan, men beroende på intresse kan det tillkomma fler veckor i Örebro eller på annan ort. Passar inte denna vecka så gör gärna en preliminär anmälan i anmälningsformuläret så fort som möjligt så vi ser hur intresset ser ut för olika datum osv. Du kan även kontakta oss via mail om du önskar.

Våra skatecamps riktar sig såväl till nybörjare som mer erfarna åkare och självklart är både killar och tjejer välkomna! Oavsett vilken nivå du är på själv kan du alltid känna dig välkommen.

Att vara med på ett skateboardläger som detta ger dig eller ditt barn en upplevelse för livet och möjlighet att lära känna åkare från hela Sverige och få nya kompisar. Dessutom kan vi nästan lova att man utvecklas en hel del på brädan under veckan med all den inspiration man får.

Vi ser gärna att deltagare har fyllt 10 år men vi kan även göra undantag för yngre om man som förälder tror att det kommer att funka, eller om man kanske har syskon eller äldre kompisar med sig. I övrigt brukar våra camps ha deltagare i åldrarna 9-18 år med majoriteten mellan 11 och 15 år.


Precis som förra året äger skatecampet rum i Örebo med dess förnämliga betongpark som är omtalad som en av de bästa i Sverige, och verkligen har något för alla oavsett vilken nivå man är på och vilken typ av åkning man gillar.

Vi kommer även precis som förra året att på lördagen köra vår stora juniortävling Tacky Summer Open, där campdeltagare på fredagen kör ett separat kval direkt till semi/final. I lördagens tävling som är öppen för alla juniorer står sedan bland annat ett års sponsring på spel.

I övrigt är du som deltagare i skateboardlägret även med och stöttar Örebros Skateboardförening då vi i deltagaravgiften även inkluderar medlemskap i den lokala föreningen.

Så tveka inte, boka in dig på sommarens bästa upplevelse!

Sagt om Tacky Skatecamps:

Hej! Min son var helt lyrisk och utmattad när han kom hem! Många intryck, nya kompisar, nya trick och en helt ny dialekt:) Han hade verkligen en supervecka och med tanke på så mycket han pratat om veckan fick den 5 stjärnor av 5 möjliga! Ni gjorde verkligen ett superjobb och han ser redan framemot nästa år:)

Hej! Min son var supernöjd med lägret, något av de bästa han någonsin gjort, och längtar redan till nästa. Otroligt bra läger, Han har bara pratat gott, och berättat om allt bus och påhitt, men framför allt så visar han vad han lärt sig och åker grymt bra på brädan. Lärt sig att bli mer van och bekväm.

Hej! Min son är jättenöjd över ert upplägg och jag tycker det är helt fantastiskt av er att kunna ha en så bra stämning bland så många ungdomar och barn. Tycker ni förtjänar en eloge för eran insats och hoppas ni kommer fortsätta med sådana här läger framöver, vi kommer definitivt haka på så länge min son har intresse för skateboarding. Tack ännu en gång för ett superbra läger och enligt min son är ni grymt bra ledare!

Hej, Jag och min fru blir väldigt glada när det kommer positiv feedback där vår stora son varit med, det händer inte så ofta. Han har nyligen fastnat för skateboard och den livsstilen passar honom. Alla får vara med oavsett kunskap, ålder, ambition eller utseende och ni som brinner för detta är omhändertagande. Vår son kommer att åka på fler camps!

Hej! Tack så jättemycket för ett sjukt bra skateläger för kidsen! Väldigt roligt för en förälder att få höra att ALLT varit så bra och de bästa lägret dom varit på! Mat, ledarna, tävlingar, dom andra deltagarna… osv! Tack för ni anordat detta läger 🙂 Tacka Lenny också som verkar vara en killes om gjort bra intryck och självklart alla andra ledare 🙂

Hej! Vi får tacka för ett riktigt bra läger. Fantastiskt kul att detta finns. Min grabb va helnöjd! Slut som artist när han kom hem 🙂 Men de e ju precis som de ska va. Hur bra som helst med allting! 🙂Tummen UPP o vår son ser redan fram emot nästa :-).

Hej! Tack för att ni tog så god hand om våra “sjuka” killar! Jättegulligt med den extra omtanken!

 

 


Örebro – 26-30:e juni(2 juli)

Huvudparken för campet är Drottningparken, en riktigt stor och riktigt bra betongpark som har allt man kan önska sig från stort till smått, med eller utan böj.
En park som av många just nu anses som en av de allra bästa i landet, med dess variation och storlek.
Är vädret dåligt någon dag så hittar vi antingen på andra aktiviteter eller besöker den lokala inomhushallen Brädcentralen.
Om någon är sugen kan det även hända att vi gör en utflykt till de lokala åkarnas egenbyggda DIY-park, CV-Plaza som bland annat dokumenterades på TV4-Sports program Ride.

Pris: (Anmäl dig via denna länk.)

Fullt deltagande: Måndag-fredag: 3495:-
Fullt deltagande: Måndag-söndag: 3495:- + 500:-
Dagpass: Måndag-fredag: 1795:-:
Dagpass: Måndag-söndag: 1795:- + 400:-

Nu även med dagpass! Lämpligt för dig som bor i närheten eller har boende på egen hand. Givetvis ingår allt övrigt som mat, goodiebag och deltagande i alla våra tävlingar med mera. Du väljer själv hur länge om dagarna du deltar men du kan vara med från morgon/förmiddag till sen kväll.

 Tacky Summer Open – Vinn ett års brädspons!

Precis som förra året erbjuder vi än som tillval deltagande under hela helgen. Detta då vi kör juniortävlingen Tacky.se Summer Open på lördag, en tävling med riktigt fina priser.

Eller vad sägs om ett års sponsring från Sweet SKTBS / Junkyard. Givetvis kommer vi ha ett prisbord med andra prylar i potten också.

Under fredagskvällen får campdeltagare möjligheten att delta i ett direktkval till semifinal/final i denna tävling.


Boende & mat:

 • Vi bor i närliggande skola, Nicolaiskolan alternativt Tullängsskolan, båda skolorna ligger 10 minuters promenad från parken.
 • Frukost, lunch och middag. Varierad kost via cateringföretag.
 • Samtliga campets ledare(som alla har erfarenhet av skatecamps och/eller annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar genom t.ex föreningsliv) bor på samma ställe och finns tillgänglig hela dygnet.

Vad ingår:

 • Hämtning/lämning på tåg/busstation för de som inte kommer direkt till campet på egen hand.
 • Mat: Frukost, lunch & middag (Måndag endast middag, avresedag endast frukost & lunch)
 • Goodiebag:
  • 2 skateboards (bara brädor plus griptape)
  • Skateboardhjul
  • T-shirt
  • Rabattkod på 25% hos junkyard.se
  • Vattenflaska
  • Stickers
  • Innehåll i goodiebagen kommer ev. att växa framöver
 • Gruppfoto (Plus ev. actionbild om du fastnat på en snygg och önskad bild, något vi kommer försöka säkerställa)
 • Skata och häng ut med våra ledare och teamåkare från Sweet SKTBS och Junkyard.
 • Inträde en dag på äventyrsbadet Gustavsvik, Lost City som har Sveriges nyaste och häftigaste vattenrutschbanor.
 • Fina priser i våra tävlingar och prylregn nder campet, plus videotävling efter campet.
 • Valfritt och gratis deltagande i vår kvaltävling på fredag kväll inför den öppna tävlingen Tacky Summer Open på lördag som givetvis även är gratis för dem som kvalar vidare. Har du inte kvalat in kan du givetvis även delta i lördagens kval som är öppen för alla.
 • Medlemskap i Örebro Skateboardförening.
 • Snabbhets-premie bland de som anmäler sig innan 31 mars lottar vi ut ett hemligt skatepaket!

Skateaktiviteter:

 • Skatedagarna bjuder på fri skate men givetvis finns även våra erfarna ledare till hans och peppar, stöttar och kommer med tips gällande trick och åkning om så önskas.
 • Vi kommer varje dag att arrangera roliga och lättsamma tävlingar med fina priser. Tävlingarna kommer vara av blandad karaktär för att passa såväl nybörjare som mer erfarna åkare, allt från best trick tävlingar till olika former av stafetter och race med mera. En del tävlingar kommer inte att vara kopplat till skate utan kan handla om allt från skattjakter till stafetter med mera.
 • Vi kommer dagligen att ha foto- och filmsessions på campet där du som deltagare givetvis kommer att fastna i kameran och synas i våra filmer och bildserier från campet. Är du själv intresserad av foto och film kommer du även kunna få tips av våra duktiga filmare och fotografer på plats
 • För deltagarna själva som filmar sin vistelse på campet kommer vi efter campet att presentera en videotävling på Tacky med fina priser.
 • Flera prylregn kommer att äga rum Vulkan prylregnunder veckan.
 • Vid dåligt väder har vi tillgång till den lokala skatehallen Brädcentralen.
 • Tacky Summer Open. En öppen allmän tävling som äger rum i parken på lördagen där vi under fredagen värmer upp med ett direktkval för camp-deltagare.

Kringaktiviteter:

 • Vid dåligt väder anordnar vi förutom besök i skatehallen extra aktiviteter som t.ex filmvisningar och andra lekar och tävlingar i ex. idrottshall eller bad.
 • Några gånger under veckan vid behov och önskemål kommer vi i mindre grupper åka in till den lokala skatebutiken.

 


Teamåkare från Junkyard och Sweet SKTBS på plats:

OBS! Exakta åkare enligt ovan garanteras ej på grund av en skador, personliga skäl eller dy.


 


Övrig info:

 • Övrig info om regler, vad man ska ha med sig, anmälan, betalning med mera hittar du på anmälningssidan i menyn ovan.
 • Ungefärligt dagsschema hittar du via schemat i menyn ovan.
 • Info om ledare hittar du via ledare i menyn ovan.

Frågor: Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67

Välkommen till en oförglömlig

sommarupplevelse på brädan!