Tacky Skatecamps

OBS! Vi uppdaterar inte längre här! Välkommen till vår nya sajt SKATECAMP.SE!

TACKY SKATECAMPS 2022

Givetvis är vi för nioende året i rad i nuvarande regi(totalt 12 år) tillbaks för ännu ett år fyllt med härliga skatecamps. Vi siktar nu efter att fått ställa in jullovet pga covid-restriktioner, och även sportlovet på grund av närhet i tid, på att köra påsk-, sommar- och höstlovscamp. Givetvis även jullovet 2022/23. Givetvis hoppas vi på fortsatt rekordintresse likt senaste två åren.

Påsk

lov hoppas vi på att kunna köra för första gången efter att 2021 fått ställas in pga den rådande pandemin. Anmälan och info för dessa veckor finns uppe på vår sajt.

Sommar

campsen kommer att se ut mer eller mindre som vanligt. I år siktar vi på att genomföra minst 3 veckor. V.26 i The Dome i Gävle är redan öppnad. Utöver detta kommer vi månadsskiftet feb/mars presentera två ytterligare veckor, ev. på annan ort, i dagsläget oklart vilka veckor. Blir dessa planer inte av kommer vi även att ha just V.29 och V.30 i The Dome.

The Dome är lite av Skandinaviens egna “Woodward” som förutom en traditionell skatepark och bowl även erbjuder en helt unik mini-megaramp med foampit och airbag, plus en mängd andra roliga aktiviteter. Detta blir vår fjärde sommar här med totalt 11 genomförda campveckor sedan 2018.

Höstlovscampet har växt och blivit riktigt populärt så givetvis fortsätter vi även med detta, och i år hoppas vi kunna genomföra den stora nyheten Halloween Team Battle fullt ut i den tänkta tappningen som inte blev möjlig under varken 2020 eller 2021.

Jul

lovscamp gör vi i år ett nytt försök att arrangera, efter att säsongen 2020/21 och 2021/22 trots stort intresse var tvungna att ställa in lägret på grund av den rådande Covid19-situationen.

Senaste åren har vi börjat trycka upp egna kläder med camp-tema som alla deltagare får i sin goodiebag. Dessa har blivit riktigt, riktigt populära hos de flesta, om inte alla. Så givetvis fortsätter vi med dessa.
Som du kanske sett har vi en grund-design/logga men där vi för varje camp försöker göra unika motiv utefter specifikt camp/stad/tema. På så sätt blir dessa kläder även lite av en samlargrej för dig som deltagare.

Läs mer om de specifika campsen och anmäl dig nu du också.
Du hittar all info via menyn ovan.

Ett urval av recensioner under årens lopp:

Hej! Vill att ni skall veta att ni gjort ett fantastiskt jobb, att det kom hem en mycket lycklig kille som är mycket, mycket nöjd och ser redan i fram emot nästa camp.

Hej! Tack för en av de bästa veckorna i mitt liv!

Hej! Tack för bra camp. Min son har haft jätteroligt. Överlag är han jättenöjd och fått massa fina vänner. Återigen – tusen tack! Ni är grymma!!!

Hej! Shoutout till Tacky Sverige för en riktigt grym vecka. Jag hade mitt livs bästa vecka och kommer garanterat att komma tillbaks.

Hej! Jag vill passa på att tacka er ledare för ett superbra läger. Ett speciellt tack för omsorg och omtanke efter sonens skada. Återigen tusen tack, det kändes tryggt och bra med lägret och en eloge att ni ordnar alternativ till fotboll och friidrottsläger.

Hej! Min son var jätteglad och verkade ha haft ett toppenläger. Tack för ert engagemang, betyder jättemycket!

Hej! Tack för en riktigt bra vecka.
Det var ett bra skatecamp, som båda grabbarna snackat mycket om, hoppas vi ses igen nästa år! ?

Hej! Min son var helt lyrisk och utmattad när han kom hem! Många intryck, nya kompisar, nya trick och en helt ny dialekt:) Han hade verkligen en supervecka och med tanke på så mycket han pratat om veckan fick den 5 stjärnor av 5 möjliga! Ni gjorde verkligen ett superjobb och han ser redan framemot nästa år:)

Hej! Min son var supernöjd med lägret, något av de bästa han någonsin gjort, och längtar redan till nästa. Otroligt bra läger, Han har bara pratat gott, och berättat om allt bus och påhitt, men framför allt så visar han vad han lärt sig och åker grymt bra på brädan. Lärt sig att bli mer van och bekväm.

Hej! Min son är jättenöjd över ert upplägg och jag tycker det är helt fantastiskt av er att kunna ha en så bra stämning bland så många ungdomar och barn. Tycker ni förtjänar en eloge för eran insats och hoppas ni kommer fortsätta med sådana här läger framöver, vi kommer definitivt haka på så länge min son har intresse för skateboarding. Tack ännu en gång för ett superbra läger och enligt min son är ni grymt bra ledare!

Hej, Jag och min fru blir väldigt glada när det kommer positiv feedback där vår stora son varit med, det händer inte så ofta. Han har nyligen fastnat för skateboard och den livsstilen passar honom. Alla får vara med oavsett kunskap, ålder, ambition eller utseende och ni som brinner för detta är omhändertagande. Vår son kommer att åka på fler camps!

Hej! Tack så jättemycket för ett sjukt bra skateläger för kidsen! Väldigt roligt för en förälder att få höra att ALLT varit så bra och de bästa lägret dom varit på! Mat, ledarna, tävlingar, dom andra deltagarna… osv! Tack för ni anordat detta läger ? Tacka Lenny också som verkar vara en killes om gjort bra intryck och självklart alla andra ledare ?

Hej! Vi får tacka för ett riktigt bra läger. Fantastiskt kul att detta finns. Min grabb va helnöjd! Slut som artist när han kom hem ? Men de e ju precis som de ska va. Hur bra som helst med allting! ?Tummen UPP o vår son ser redan fram emot nästa :-).

Hej! Tack för att ni tog så god hand om våra “sjuka” killar! Jättegulligt med den extra omtanken!

Bakgrund – Tacky Skatecamps

Oskar Rozenberg Hallberg på Camp WeSC i Avesta 2010.

Detta blir vårt nioebde år med ca 18 st. genomförda lägerveckor, plus några mindre lokala miniläger i nuvarande regi, men våra skatecamps historia går betydligt längre tillbaks i tiden på ett sätt. Våra läger är nämligen sprungna ur det första skatecampet i “modern” tid, WeSC Skatecamp som från ca 2005 arrangerades i Linköping som med sin Fun Park var den första riktiga betongskateparken i Sverige.

2010 togs dessa skatecamps genom en av grundarna in i Tackys regi i och med personen ifråga då började arbeta för Tacky.se, i samband med detta utökades även campsen rejält till att täcka in såväl fler veckor som fler städer runt om i landet tillsammans med olika branschsponsorer.

Samuel Wikström på Tacky Skatecamp i Halmstad 2014.

Efter att grundaren 2012 lämnade Tacky.se och jag Conny, helt tog över Tacky i Sverige var det inför sommaren 2014 år dags för Tacky att återuppta skatecampsen där vi då valde Halmstad, som hade en av de bästa parkerna i Sverige, och givetvis blev det en succé.

Carlos Törnberg på Tacky Skatecamp i Jönköping 2015.

S

edan dess har det rullat på med ett camp i Jönköping och därefter från 2016 har vi traditionsenligt årligen kört i Örebro som från då haft en av Sveriges bästa parker och goda förutsättningar för ett skateboardläger.

Med lägren i Örebro utvecklade vi även det hela med att utöka campet till en hel vecka istället för fem dagar och avsluta campveckan med en stor juniortävling, Tacky Summer Open.

Arvid Brismo, Crooked

Hösten 2018 utvecklade vi det hela ett snäpp ytterligare och valde även att köra ett inomhuscamp i The Dome i Gävle under höstlovet vilket även fortsatt efterföljande år.

2019 var året då vi för första gången i nuvarande regi utökade till att ha inte mindre än tre veckor under sommaren, en i Örebro, en i The Dome och en i Karlshamn, ett traditionellt camp som var nedläggningshotat, och som vi då valde att ta över.

2020 siktade vi på att genomföra fler camps än någonsin, på alla skollov, men på grund av Covid19-situationen blev det bara möjligt att genomföra en sommarlovsvecka, plus hela två veckor på höstlovet. Detta var trots allt mer eller mindre rekord totalt sett, speciellt höstlovet. Där vi trots utökad till två perioder hade deltagare på kö och ett mer eller mindre fyllt jullov också(som dock fick ställas in.).

2021 blev också ett år som präglades av pandemin med deltagarbegränsningar och flera inställda perioder som sport- och påsklov. Sommaren kunde vi dock köra hela tre veckor med begränsat deltagarantal, och höstlovet slog återigen rekord där vi kunde fylla två  veckor helt och hållet.

Kvälls-session på Tacky Skatecamp i Jönköping 2015.

Genom årens lopp har vi på Tacky Skatecamps haft över 1500 barn- och ungdomar som fått en sommarvecka på brädan att minnas för livet, och troligen uppemot det dubbla om vi räknar in de camps som våra nuvarande är sprungna ur.

Osvald Harrysson på Camp WeSC i Jönköping 2011.

Riktigt kul har det varit att se alla återkommande besökare och se deras utveckling på brädan, flera av dagens såväl yngre som äldre toppåkare i Sverige har även en gång i tiden eller fortfarande varit besökare på Tacky Skatecamps.
För att nämna några kan vi ta Oskar Rozenberg Hallberg, Hampus Winberg, Koffe Kroon, Gabbe Viking, Calle Öjert, Eric Hedberg, Kalle Berglind, Victor Larsson Blé, William Forsberg, Jakob Stein, Osvald Harrysson, Sam Prabert och bröderna Sondre och Amandus Mortensen.

Vår ledare Elias Sjöland på Tacky Skatecamp i Örebro.

Vi som arrangerar campsen är sedan 2014 ett riktigt sammansvetsat gäng som verkligen brinner för skateboard och arbeta med barn och ungdomar, och givetvis ser vi fram emot ytterligare en härlig campsommar. Vi har alla på olika sätt erfarenhet från andra läger eller föreningsverksamhet i våra hemstäder. Några ledare har tillkommit, några har försvunnit men grundmanskapet är detsamma som alla åren. Mer om oss ledare kan du läsa under den specifika ledarfliken.


Frågor: Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67


Välkommen till en oförglömlig upplevelse på brädan!