Tacky Skatecamps

TACKY SKATECAMPS 2021

Givetvis är vi tillbaka för ännu ett år fyllt med härliga skatecamps. Vi har precis som vanligt en hel del nyheter att presentera då vi som vanligt fortsätter att utveckla våra läger. Givetvis hoppas vi på att den nuvarande Corona-situationen skall lugna ner sig framöver och möjliggöra årets camps.

SPORT

lovscamp är en nyhet för i år. Campveckor vi tidigare inte kört, då de är flera till antalet och splittrade över landet. När vi nu var tvungna att ställa in jullovs-campet har vi valt att testa detta i år, speciellt med tanke på hur mycket intresset ökade under 2020 då vi slog deltagarrekord de veckor vi hade möjlighet att köra. Då detta också rör sig om inomhussäsongen så äger detta camp rum på den självklara platsen The Dome i Gävle. Skandinaviens största extremsport-arena, lite av ett camp Woodward i miniatyr.

Påsklovscamp är också nytt för i år även om vi hade planerat det även förra året men blev aldrig aktuellt med tanke på den då väldigt osäkra Corona-situationen. Då detta också rör sig om inomhussäsongen så äger detta camp rum på den självklara platsen The Dome i Gävle. Skandinaviens största extremsport-arena, lite av ett camp Woodward i miniatyr.

Sommarcampsen kommer att se ut mer eller mindre som vanligt, med avslutande juniortävling i form av Tacky Summer Open. Först ut har vi öppnat upp för en vecka i The Dome, Gävle som vi kört 2 somrar tidigare. Sommarlovet kan dock komma att utökas med fler veckor i The Dome, och/eller annan ort.

Höstlovscampet har växt och blivit riktigt populärt så givetvis fortsätter vi även med detta, och i år hoppas vi kunna köra den stora nyheten Halloween Team Battle fullt ut i den tänkta tappningen som inte blev möjlig under 2020.

Senaste åren har vi börjat trycka upp egna kläder med camp-tema som alla deltagare får i sin goodiebag. Dessa har blivit riktigt, riktigt populära hos de flesta, om inte alla. Så givetvis fortsätter vi med dessa.
Som du kanske sett har vi en grund-design/logga men där vi för varje camp försöker göra unika motiv utefter specifikt camp/stad/tema. På så sätt blir dessa kläder även lite av en samlargrej för dig som deltagare. Troligtvis kommer vi precis som senaste höstlovet även att ha egna campbrädor med unik grafisk design på alla campveckor.

Läs mer om de specifika campsen och anmäl dig nu du också.
Du hittar all info via menyn ovan.

Ett urval av recensioner de senaste åren:

Hej! Vill att ni skall veta att ni gjort ett fantastiskt jobb, att det kom hem en mycket lycklig kille som är mycket, mycket nöjd och ser redan i fram emot nästa camp.

Hej! Tack för en av de bästa veckorna i mitt liv!

Hej! Tack för bra camp. Min son har haft jätteroligt. Överlag är han jättenöjd och fått massa fina vänner. Återigen – tusen tack! Ni är grymma!!!

Hej! Shoutout till Tacky Sverige för en riktigt grym vecka. Jag hade mitt livs bästa vecka och kommer garanterat att komma tillbaks.

Hej! Jag vill passa på att tacka er ledare för ett superbra läger. Ett speciellt tack för omsorg och omtanke efter sonens skada. Återigen tusen tack, det kändes tryggt och bra med lägret och en eloge att ni ordnar alternativ till fotboll och friidrottsläger.

Hej! Min son var jätteglad och verkade ha haft ett toppenläger. Tack för ert engagemang, betyder jättemycket!

Hej! Tack för en riktigt bra vecka.
Det var ett bra skatecamp, som båda grabbarna snackat mycket om, hoppas vi ses igen nästa år! ?

Hej! Min son var helt lyrisk och utmattad när han kom hem! Många intryck, nya kompisar, nya trick och en helt ny dialekt:) Han hade verkligen en supervecka och med tanke på så mycket han pratat om veckan fick den 5 stjärnor av 5 möjliga! Ni gjorde verkligen ett superjobb och han ser redan framemot nästa år:)

Hej! Min son var supernöjd med lägret, något av de bästa han någonsin gjort, och längtar redan till nästa. Otroligt bra läger, Han har bara pratat gott, och berättat om allt bus och påhitt, men framför allt så visar han vad han lärt sig och åker grymt bra på brädan. Lärt sig att bli mer van och bekväm.

Hej! Min son är jättenöjd över ert upplägg och jag tycker det är helt fantastiskt av er att kunna ha en så bra stämning bland så många ungdomar och barn. Tycker ni förtjänar en eloge för eran insats och hoppas ni kommer fortsätta med sådana här läger framöver, vi kommer definitivt haka på så länge min son har intresse för skateboarding. Tack ännu en gång för ett superbra läger och enligt min son är ni grymt bra ledare!

Hej, Jag och min fru blir väldigt glada när det kommer positiv feedback där vår stora son varit med, det händer inte så ofta. Han har nyligen fastnat för skateboard och den livsstilen passar honom. Alla får vara med oavsett kunskap, ålder, ambition eller utseende och ni som brinner för detta är omhändertagande. Vår son kommer att åka på fler camps!

Hej! Tack så jättemycket för ett sjukt bra skateläger för kidsen! Väldigt roligt för en förälder att få höra att ALLT varit så bra och de bästa lägret dom varit på! Mat, ledarna, tävlingar, dom andra deltagarna… osv! Tack för ni anordat detta läger ? Tacka Lenny också som verkar vara en killes om gjort bra intryck och självklart alla andra ledare ?

Hej! Vi får tacka för ett riktigt bra läger. Fantastiskt kul att detta finns. Min grabb va helnöjd! Slut som artist när han kom hem ? Men de e ju precis som de ska va. Hur bra som helst med allting! ?Tummen UPP o vår son ser redan fram emot nästa :-).

Hej! Tack för att ni tog så god hand om våra “sjuka” killar! Jättegulligt med den extra omtanken!

Bakgrund – Tacky Skatecamps

Oskar Rozenberg Hallberg på Camp WeSC i Avesta 2010.

Detta blir vårt åttonde år med ca 13 st. lägerveckor, plus några mindre lokala miniläger i nuvarande regi, men våra skatecamps historia går betydligt längre tillbaks i tiden på ett sätt. Våra läger är nämligen sprungna ur det första skatecampet i “modern” tid, WeSC Skatecamp som från ca 2005 arrangerades i Linköping som med sin Fun Park var den första riktiga betongskateparken i Sverige.

2010 togs dessa skatecamps genom en av grundarna in i Tackys regi i och med personen ifråga då började arbeta för Tacky.se, i samband med detta utökades även campsen rejält till att täcka in såväl fler veckor som fler städer runt om i landet tillsammans med olika branschsponsorer.

Samuel Wikström på Tacky Skatecamp i Halmstad 2014.

Efter att grundaren 2012 lämnade Tacky.se och jag Conny, helt tog över Tacky i Sverige var det inför sommaren 2014 år dags för Tacky att återuppta skatecampsen där vi då valde Halmstad, som hade en av de bästa parkerna i Sverige, och givetvis blev det en succé.

Carlos Törnberg på Tacky Skatecamp i Jönköping 2015.

S

edan dess har det rullat på med ett camp i Jönköping och därefter från 2016 har vi traditionsenligt årligen kört i Örebro som från då haft en av Sveriges bästa parker och goda förutsättningar för ett skateboardläger.

Med lägren i Örebro utvecklade vi även det hela med att utöka campet till en hel vecka istället för fem dagar och avsluta campveckan med en stor juniortävling, Tacky Summer Open. Hösten 2018 utvecklade vi det hela ett snäpp ytterligare och valde även att köra ett inomhuscamp i The Dome i Gävle under höstlovet vilket även fortsatt efterföljande år och nu senast 2020 slog rekord i antalet deltagare där vi utökade till 2 perioder för första gången.

2019 var året då vi för första gången i nuvarande regi utökade till att ha inte mindre än tre veckor under sommaren, en i Örebro, en i The Dome och en i Karlshamn, ett traditionellt camp som var nerläggningshotat som vi valde att ta över.

Kvälls-session på Tacky Skatecamp i Jönköping 2015.

 

Genom årens lopp har vi på Tacky Skatecamps haft närmare 1500 barn- och ungdomar som fått en sommarvecka på brädan att minnas för livet, och troligen uppemot det dubbla om vi räknar in de camps som våra nuvarande är sprungna ur.

Osvald Harrysson på Camp WeSC i Jönköping 2011.

Riktigt kul har det varit att se alla återkommande besökare och se deras utveckling på brädan, flera av dagens såväl yngre som äldre toppåkare i Sverige har även en gång i tiden eller fortfarande varit besökare på Tacky Skatecamps.
För att nämna några kan vi ta Oskar Rozenberg Hallberg, Hampus Winberg, Koffe Kroon, Gabbe Viking, Calle Öjert, Eric Hedberg, Kalle Berglind, Victor Larsson Blé, William Forsberg, Jakob Stein, Osvald Harrysson, Sam Prabert och bröderna Sondre och Amandus Mortensen.

Vår ledare Elias Sjöland på Tacky Skatecamp i Örebro.

Vi som arrangerar campsen är sedan 2014 ett riktigt sammansvetsat gäng som verkligen brinner för skateboard och arbeta med barn och ungdomar, och givetvis ser vi fram emot ytterligare en härlig campsommar. Vi har alla på olika sätt erfarenhet från andra läger eller föreningsverksamhet i våra hemstäder. Några ledare har tillkommit, några har försvunnit men grundmanskapet är detsamma som alla åren. Mer om oss ledare kan du läsa under den specifika ledarfliken.


Frågor: Maila till red@tacky.se eller ring Conny Björklund, 070-532 88 67


Välkommen till en oförglömlig upplevelse på brädan!