Skateboardpodden – Mathias Dewoon (fd Ösund)

Vår forne redaktör Denis Sopovic är tillbaks i etern med en helt ny podcast. I första avsnittet får vi en intervju med Mathias Dewoon eller Ösund som han hette under sina år på skatescenen. In och lyssna vad den forne norrländska freestyle-legendaren har att berätta om sin tid som freestylestjärna i svenska skatescenen, hans EM-brons blott 13 år gammal och mycket mer.

0
490

 

Mathias Dewoon (fd Ösund): Premiäravsnittet med Mathias Dewoon eller Ösund som han var mer känd som under sina år på skateboardscenen. Han kom från ingenstans och plockade hem SM-medaljen i juniorklassen i Partille 1990 framför ögonen på Rodney Mullen. Under avsnittet pratar vi bland annat om hans EM-åk, som gav den blott 13-årige Mathias tredje platsen, under en landslagsresa med bland andra Greger Hagelin och en duo profiler som kanske inte var riktigt vad man skulle se som ett “landslag” eller en sund miljö för yngling. Du ser åket här nedan.

Man ska ju inte sticka under stolen med att freestyle är ju förmodligen den nördigaste formen av skateboardåkning, det är det ju.

Web:
www.skateboardpodden.se
Skateboardpodden på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.