Skateboard och demokratifestival i Norberg

Nu på fredag bjuds det på skateboard- och demokratifestival i Norberg. En rolig familjefestival med både skateboardworkshop och uppvisning såväl som livemusik med Drömfakulteten, Javid och Lilla Namo.

0
246

Var och när: Mimerlavsområdet, Norberg. Fredag 26 maj, klockan 14.00-23.00. Gratis inträde!

Vi bjuder in till årets roligaste familjefestival vid Mimerlavsområdet i Norberg. Den gamla gruvan ska återigen få liv och denna gång ska skateboardåkarna ta över järnet. Det kommer också byggas upp en anläggning för Parkour och byggas upp väggar där inbjudna gatukonstnärer kommer måla live. När det inte skatas eller klättras så ska du som besökare kunna testa på själv hur det är att skata eller träna parkour. Vi kommer också ha en dansgrupp som kommer bjuda på en skateboardinspirerad dansuppvisning. På kvällen flyttar vi in i Kraftcentralen där riktigt grymma artister tar över. Hela Norberg ska dansa tillsammans.

Schema:
14.00-16.00 Skateboardworkshop & Parkourworkshop
16.00-16.30 Parkouruppvisning med Arboga Parkour
16.45-17.00 Johanna Odö ordförande i Barn och utbildningsutskottet
17.00-18.00 Drömfakulteten, Dans och Skateboarduppvisning
18.00-18.30 Dansworkshop med HiddeN T
18.30-19.15 Dj workshop med Drömfakulteten
19.30-19.50 Javid
20.00-21.00 Lilla Namo

På området kommer det finnas en kiosk med grill så mat och fika går att köpa för en billig peng. Vi kommer också ha ett pysseltält, inspirationstält med Lilla ungdomsrådet och gatukonstutövande med målarna Bastha och Kupe från Stockholm.
Festivalen är självklart drogfri och det kommer vara en alkoholkontroll på samtliga besökare oavsett ålder. Detta gör vi för att alla ska känna sig trygga under dagen.

Gratis inträde och alla åldrar är välkomna. Evenemanget är drogfritt. För att gå in på musikarrangemanget på kvällen så krävs vuxet sällskap om man är under 10 år.


På scen:

LILLA NAMO
Lilla Namo slog igenom med kaxiga genusflippen ”Haffa guzz” – som blev en omedelbar succé och såg till att Lilla Namo var namnet på allas läppar. Sedan urtunga ”Höj volymen”, debut-EP:n ”Tuggare utan gränser”, hyllningarna, utmärkelserna. Artisten har arbetat med artister som Petter, Mack Beats, Rosh, Linnea Henriksson, Timbuktu och Ison & Fille. Ett gediget bagage med respekt, med andra ord.
Under vintern kom singeln ”Förlåt”, där Lilla Namo återuppfinner sig själv. Hon tar flera steg närmre sången, och visar upp ett både förnyat och mognare sound. Uttrycket har utvecklats, men kärnan är kvar i hennes konstnärskap. Hon ger oss samma kompromisslösa lekfullhet

JAVID
Javid greppade micken första gången på Unkan i Norberg våren 2017. Tillsammans med producenten Thomas Larsson har Javid skrivit sin första låt ´´barn av vår tid´´ som handlar om hans resa från Afghanistan till Sverige. Javid beskriver smärtan på ett enkelt språk och det är genom hiphopen han lär sig det svenska språket. Sist Javid stod på scenen fyllde han Norbergs Teaterbiograf med alla åldrar. Med sina nio år på nacken har den här artisten så mycket att berätta och lära oss om flykt och om att vi ska vara tacksamma för det vi har här.

DRÖMFAKULTETEN
Sista släppet till festivalscenen är Drömfakulteten från Stockholm. Med sin kreativa elekto så ska de tonsätta skateboardåkarnas trick. Kollektivet ska spela i Laven under skateworkshopen och uppvisningen. Gänget kommer också erbjuda en DJ workshop för besökarna. Välkomna till Norberg igen. Bandet har tidigare besökt Norbergsfestivalens 303 tält.


Arrangörer: Unkans fritidsgård, Föreningen Culturing, Norbergs ungdomsråd och Lilla ungdomsrådet.
Samarbetspartners: ABF, Ett kulturliv för alla, Cheapo, Avesta danceteam och Firesign.


Web:
Eventet på Facebook
Unkan i Norberg på Facebook
www.norberg.se
firesign-se8.webnode.se
Firesign på Facebook

Fler events:
Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.