Var och när:
Secret  Session. 17 Juni, klockan 16.00
Back to Värnhem, Värnhemstorget. 18 juni, klockan 11.00-19.00
Svamp Session, Svampen, Konsthallstorget. 19 juni, klockan 14.00-18.00

malmö-street-flyerSkate Malmö: Street är tävlingen som visar att skateboardåkning hör hemma i stadsmiljön. I samarbete med Nike SB och Streetlab bjuder Skate Malmö på tre street-spots på tre dagar. Tävlingar, sessions, fester och bra folk.

De senaste åren har Malmö Stad samarbetet med skatarna för att aktivera befintliga platser i stadsmiljön för skateboardåkning. Först kom Värnhemstorget och 2015 Konsthallstorget, eller ’Svampen’. Aktiveringarna innebär att nya platser utvecklas för åkning långsiktigt genom att introducera hållbara, skatevänliga objekt som smälter in i gatumiljön. Varje upplaga av Skate Malmö: Street innebär att Malmös skatare får något nytt att åka på.

Tjejerna kommer ta plats 2016 när Tösabidarna och No Limit rullar djupt. I år kör Skate Malmö: Street jämställda prispengar och antal förkvalade åkare. Totalt i prispotten ligger 8000 Euro. Inget tjafs. Tjejerna är med. Och vilken lineup dessutom: Vanessa Torres, Alexis Sabalone, Pipa Souza, Annie Guglia och Sarah Muerle mfl. Var taggad.

Schema:
Fredagen inleds med en samlingssession på hemlig plats. Platsen släpps på @skatemalmo.se 12.00. Sessions, tricks for cash och priser. Klockan 16.00-18.00

Lördagen bjuder in till det årliga pilgrimståget till Värnhemstorget och den tredje upplagan av Back to Värnhem, helgens huvudtävling.  Klockan 11.00-19.00. Kom tidigt för registrering och kval – packat schema.

På söndagen invigs Malmös nya favoritplaza som tävlingsdestination. ’Svampen Session’ på konsthallstorget bjuder på sessions, tricks for food, game-of-skate turnering och en heldag med gött häng. Klockan 14.00-18.00.

Skate Malmö: Street är ett samarbete mellan Skate Malmö, och Streetlab, stöttat av Nike SB. Med hjälp av Tösabidarna och föreningen Bryggeriet.

malmö-street-värnhemWeb:
Eventet på Facebook
www.skatemalmo.se
www.bryggeriet.org
Bryggeriet på Facebook
www.tosabidarna.se
Tösabidarna på Facebook
www.nolimitskate.se
No Limit på Facebook

Fler events:
Tacky-kalendern

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.