Ska Gällivare också få en betongpark?

Ska även skateboardåkarna i Gällivare få en betongpark framöver? Blir förslaget verklighet lär det i dagsläget bli Sveriges absolut nordligaste betongpark. Spana in 3D-skisserna på den tänkta parken här.

0
464

gällivare-betong-player

Idén gällande en skatepark är inget nytt utan har legat på kommunens bort även tidigare. Nu vill LTU-studenten Henrik Lindmark Burk få fart på projektet oc har tagit fram en 3D-design på hur parken skulle kunna komma att se ut.

Gällivare kommun är på gång att dra igång projektet med Nya Sjöparken och i samband med detta vill Henrik som åkt skateboard i flertal år att man även satsar på en skatepark.

– Det finns inte så mycket i Gällivare för oss som inte håller på med traditionellt föreningsliv och det här skulle bli en naturlig mötesplats. Dessutom blir det väldigt snyggt och har identitetsvärde för samhället. Det skulle ge Gällivareborna något att vara stolta över. Säger Henrik till NSD.se.

Än är dock inga beslut tagna men kommunen är positivt inställda till förslaget.

– Vi har tagit till oss idén om en skatepark och hoppas att den kan bli en del av nya Sjöparken, säger projektledaren Agneta Nilsson Vaara till NSD.se.

 

Web:
Gällivare Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.