Så får jag nog gå för en 1800 i tredje. Då är det bara att köra! Jag har aldrig gjort det förut inte ens på träning. Jag har inte ens tänkt i de banorna förut.

Jag brukar inte känna så, men nu är det OS och det känns som att man har någonting på axlarna när det här är det enda som finns kvar. Man vill göra det bra och jag fick faktiskt fjärilar i magen och en jäkla nervositet. Det var fantastiskt. När jag fick se första reprisen på landningen så såg det så kontrollerat ut att jag tänkte att topp sex skulle det garanterat räcka till, säger Niklas Mattsson till SVT.

– Det var fantastiskt. När jag väl började titta upp mot publiken tänkte jag bara: ”Upp med nävarna och ’claima’ det här så att domarna ser att det här är bra”, säger Niklas Mattsson till Aftonbladet.

Men jag vet inte, jag kan tycka att stil ska gå före helikoptrar. Går man stort och stilrent ska det nog kunna räcka ändå.

Han berättar vidare att han inför lördagens final har planen klar: Backside 1620 i första åket, 1440 frontside i andra och om dom sitter men inte räcker för medalj: så får jag nog gå för en 1800 i tredje. Då är det bara att köra!
Ett trick som är väldigt ovanligt i Big Air, hittills ska det bara vara Max Parrot och Marcus Kleveland som provat.

– Jag har aldrig gjort det förut inte ens på träning. Jag har inte ens tänkt i de banorna förut. Jag hörde från Jocke Hammar(förbundskaptenen) att Max Parrot hade gjort den på träning nu. Men jag vet inte, jag kan tycka att stil ska gå före helikoptrar. Går man stort och stilrent ska det nog kunna räcka ändå. Känns den för långt borta får jag släppa den och gå för något annat, säger Mattsson till Aftonbladet.

 – Nu är det bara att gå fullt ut. Men tar man sig bara till final så släpper ju de här nerverna och man går ut och har kul. Jag menar, att sluta tolva i en OS-final är inte fy skam heller. Men jag kommer att göra allt jag kan för att komma upp på pallen, säger han till SVT.

Kvalresultat/åkare i final: (Fullständiga resultat)
1. Max Parrot, CAN, 92.50
1. Carlos Garcia Knight, NZL, 97.50
2. Jonas Boesiger, SUI 96.00
2. Niklas Mattsson, SWE, 90.00
3. Mark McMorris, CAN, 95.75
3. Kyle Mack, USA, 88.75
4. Chris Corning, USA, 88.00
4. Torgeir Bergrem, NOR, 94.25
5. Sebastien Toutant, CAN, 91.00
5. Michael Schaerer, SUI, 87.00
6. Redmond Gerard, USA, 85.00
6. Billy Morgan, GBR, 90.50

Se Big Air finalen klockan 01.45 natten mot lördag 24 feb:
Kanal 5 på TV och på webben via DPlay Premium

Web:
www.olympic.org
Olympiska Spelen på Facebook
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook
www.livsnjut.com
Livsnjut på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.