Salems Skatepark – En grym park för minimal budget

Här kollar vi in en av Stockholms minst omtalade skateparker som blev verklighet tidgare i våras genom Stockholm Skateboard Collective. Kolla in vad det är möjligt att få i skateparksväg för så lite som 150 000 kronor.

0
484

En av Stockholms minst omtalade skateparker blev verklighet våren 2016! Salems plaza är designad av Stockholm Skateboard Collective i samråd med Salemrippern Jonas Wessberg.
Mått: 17 x 50 m.
Åkyta: asfalt
Typ av obstacles: betong med stålkanter

Salemskejtarna kontaktade SSC i början på sommaren 2015 om att det fanns 150.000 kr och en plats för en skatepark i Salem och redan nu står parken alltså klar. En av anledningarna till att projektet rusat fram så smidigt var just bristen på pengar. Med en så liten budget behövs ingen offentlig upphandling och det går heller inte att bygga något mer omfattande än det vi lyckades koka ihop, därtill tar Stockholm Skateboard Collective INTE betalt för trevliga små uppdrag som detta.

Ett stort tack ska riktas till Magnus Ljungdell på Supercoast AB som både byggde alla grejer perfekt och lyckades hålla ner kostnaderna så fint.

Adress: Skogsängsskolan, Säbytorgsvägen 18-20, Salem
Kartlänk till Salem skatepark: https://goo.gl/maps/k91iRCPAoWM2

Web:
www.stockholmskateboardcollective.se

Stockholm Skateboard Collective på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.