Den 17 mars återvänder PLYWOODPRISET för att än en gång hylla det gångna årets prestationer inom den svenska skateboardscenen. Nytt för i år är att vi(Ej Tacky) tagit över fanan från Svenska Skateboardgalan; men vår fokus på att skapa en gedigen firmafest för landets skatare kvarstår! Stökigt, ärligt och precis hur bra som helst – som det ska vara helt enkelt.

Rösta fram vinnarna i de följande kategorierna och så ses vi på prisutdelningen lördagen den 17 mars i samband med Härjet-tävlingen i Bunkeberget, Göteborg!

Kategoriförklaringar – varför har dessa åkare nominerats…

Personen som rippat hårdast 2017.

Det är inte lätt att lyfta fram den kvinnliga skatescenen utan att sätta den i ett eget fack och på så vis riskera att skapa en segregerad scen – Men vi kan inte tänka oss ett skateboard-pris utan att ha med alla grymma kvinnliga rippers och slår med stolthet ett slag för dom alla så gott vi bara kan!

Det är ibland svårt att se vem som är ny eller inte i vår tighta scen – en vissa talanger övertygar så självklart så man bara vet det direkt. Årets nykomling kan ha skejtat längre än dig, men först i år gjort ett namn för sig bortom den lokala skateparken!

Man behöver inte vara årets nykomling för att ha årets genombrott – en person som överraskat och övertygat mest på brädan detta år kan lika gärna ha varit en gammal vulkan väntandes på ett utbrott!

Online eller del i film spelar ingen roll – den part som imponerat på dig mest under 2017 bör få din röst!

All Hail de som trotsar tyngdlagen i böjar av trä och betong!

Online eller del i film spelar ingen roll – den part som imponerat på dig mest under 2017 bör få din röst!

Brädmärke, klädmärke, griptape, hjul etc osv. Har de ett skateteam så kan de nomineras – om de sedan kallar sig ett crew eller förening/organisation spelar ingen roll, så länge det involverar skate. Och är dom nominerade här så har dom gjort ett sjukt bra jobb under 2017!

Nya tider kräver nya kategorier. I ett land som Sverige produceras inte videos på samma sätt som säg USA, och i hela världen konsumeras skate lika mycket på sociala medier som traditionella parts, så denna kategori inkluderar film, Instagram-konto m.f.l och är INTE limiterad till renodlat skate-material.

All heder åt de eldsjälar som alltid är down att filma en line bakom kameran såväl som framför – ni är för få som orkar och alla förtjänar en eloge; dessa nominerade har dock utmärkt sig ett snäpp mer! under 2017

Precis som med landets filmare, så är det få som aktivt fotar skate i detta land, men de som gör det har förtjänat sin plats i landets medier och nomineringen här!

Det kan vara på sociala medier eller i en tidning – kategorin Året Fotograf lyfter fram de mer etablerade fotograferna, medan de nominerade bilderna här kan vara något som fångat andan snarare än skärpan.

Rösta här: plywoodpriset.se
OBS! 
röstningen stänger 16 mars klockan 00.00.

NOMINERADE

ÅRETS SKATARE:
Oskar Rozenberg Hallberg
Jonathan Dennerholm
Simon Karlsson
William Hall
Filip Almqvist

ÅRETS KVINNLIGA PRESTATION:
Sarah Meurle
Johanna Juzelius
Jessica Jansson
Katta Sterner

ÅRETS NYKOMLING:
Kristoffer Kroon
Mohammed Jomni
Leonard Singh

ÅRETS GENOMBROTT:
Herman Möller
Josef Norgren
Kalle Berglind
Oscar Göthlund

ÅRETS BÖJ:
Oskar Rozenberg Hallberg
Simon Karlsson
Mimmi Leckius
Kalle Berglind

ÅRETS VIDEOPART:
Albert Nyberg – Prehistoric

Filip Almqvist – Svampen
Josef Norgren – Nollettåtta
Daniel Spängs – Svampen

ÅRETS TEAM/CREW:
Tösabidarna
Kiosk
MMC
Rozzo

ÅRETS RÖRLIGA MEDIA:
Ville Rockgäng – Instagram: @villerockang
Henry Forsnor – Instagram: @baeonci
Bryggeriet Live
Filip Almqvist – Instagram: @illyfilly
Jimmy Jansson – Instagram: @jjramone2002

ÅRETS FILMARE:
Tor Ström
Fritte Söderström
Jacob Hansson
William Engström

ÅRETS FOTOGRAF:
Alejandro Olivera

Robin “Boon” Nilssen
Eken Eriksson
Nicklas Svensson

ÅRETS BILD:
Nils Svensson – Blandat
Jesper Lind – FS Flip i Giftorm
Sarah Meurle – Wallie
Foppa – Spya

Rösta här: plywoodpriset.se OBS! röstningen stänger 16 mars klockan 00.00.


Härjet i Berget succén fortsätter även i år! Bunkeberget och Göteborgs Skateboardförening är stolta att presentera Härjet Reborn! En weekend fylld med äventyr och fräcka grinds! Gött häng och fullt ös utlovas när skateboard är som bäst! Välkommen ner i berget och ta del av äventyret som avslutas med Plywoodpriset, Sveriges nya skateboardgala. Läs mer, spana in massa coverage från förra årets succé och anmäl dig till tävlingen här. tacky.se/harjet-reborn-plywoodpriset-ar-tillbaks


Web:
plywoodpriset.se
Eventet på Facebook
www.bunkeberget.org
Bunkeberget på Facebook

Fler events:
Tackys Skateboard-kalender

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.