Resultaten från Air + Style i Peking – Norskt i toppen

Årets första deltävling av Air + Style avklarades under lördagen i Fågelboet i Peking, Svenska Måns Hedberg och Tor Lundström som både tog sig till semifinal slutade slutligen på en 15:e respektive 14:e plats. Överst på prispallen slutade norske Marcus Kleveland.

0

Resultat:
1 Marcus Kleveland, NOR, 177,33
2 Sebastien Toutant, KAN, 176,66
3 Darcy Sharpe, KAN, 166,66
————-
14 Tor Lundström, 119 p
15 Måns Hedberg, Bollnäs AK, 83 p

Pressrelease efter finalen:

Det var med ett förändrat tävlingsformat som premiärtävlingen på big air-touren Air & Style avgjordes under lördagkvällen i Fågelboet i Peking.
Måns Hedberg
Måns Hedberg

Sveriges två åkare på start, Måns Hedberg och Tor Lundström, lyckades båda under fredagens kval ta sig vidare till lördagens semifinal där 16 åkare skulle bli 8 finalister.

Efter att Hedberg kvalat vidare som 7:a, ville det sig dock inte lika väl i semifinalen och det blev ingen topp 8-placering för vare sig Lundström eller Hedberg som slutade 14 respektive 15.

Istället blev det en final som dominerades av fem kanadensare tillsammans Norges Marcus Kleveland och Mons Roisland samt Finlands Roope Tonteri.

Måns Hedberg

Damn no words needed ? congrats dudes ??

Ett foto publicerat av Måns Hedberg (@hedbergmans)

Efter tre åk där de två bästa olika tricken räknades, var det Kleveland, Norge, som stod högst upp på pallen tack vare sin tekniskt bländande åkning. Kanadas Sebastien Toutant och Darcy Sharpe knep andra- respektive tredjeplatsen.

– Det var kul att vara här och ta sig till semifinal, men såklart också en besvikelse att inte lyckas stå på fötterna när det gäller i semifinalen. Hoppet var välbyggt och åkningen höll helt galet hög nivå, så det är bara att gratulera Marcus till förstaplatsen idag, meddelar en något besviken och lite mörbultad Måns Hedberg.


Pressrelease efter kvalet:
Säsongens första deltävling i Air+Style pågår under helgen i fågelnästet i Peking. Måns Hedberg och Tor Lundström tog sig idag vidare till lördagens semifinal där 16 åkare gör upp om åtta finalplatser.

Trots ett välbyggt hopp var det många som hade svårigheter att hitta den rätta känslan under dagens kval. Efter ett halvt misslyckat försök på sin BS trippel lade Måns om taktiken och i lätt duggregn tog han sig vidare som sjua med en stor fs dubbel 1080 i kvalet. Tor Lundström kvalade in som 15 man.

– Det var många som hade problem i kvalet men jag lyckades få till ett riktigt bra andraåk idag och jag är sjukt peppad på att gå vidare och köra semi imorgon, säger Måns Hedberg.

Web:
airandstyle.com
www.facebook.com/airandstyle
www.svensksnowboard.se
Svenska Snowboardlandslaget på Facebook

INGA KOMMENTARER

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.