Reportage från Karlshamns Skatehall

Här spanar vi in ett videoreportage från när SVT var och hälsade på i Karlshamns nya skatehall och träffade några av skategymnasieeleverna.

0
1078

karlshamn-halda-skatehall-tv-reportage-playerÅkare: Lucas Tilling, Hugo Dynewall & Linus Åkerström med flera

Jag tror det kommer bli ett riktigt lyft både för Svängsta, men också för skateboarding i Karlshamn och Blekinge. Det är en riktigt bra inomhushall.

I Karlshamn har man ända sedan 90-talet kämpat för en skatehall och nu har det äntligen blivit verklighet. Skatehallen i Svängsta, strax utanför Karlshamn har sedan i augusti fram tills nyligen växt fram. För bara några veckor sedan bjöd man på en mindre invigningstävling och i februari, närmare bestämt lördag den 4:e februari är det dags för den första riktigt stora tävlingen då det är dags för Ridestore Open 2017.

Jag är här varje dag. Innan var man tvungen att åka till Olofström om man ville skejta på vintern men nu kan vi skejta året om varje dag

Hallen har vad som kunnat ses i sociala medier och här på Tacky blivit riktigt populär. Riktigt kul tycker vi då det är vi som legat bakom designen tillsammans med Karlshamns Skateboardförening, och även varit på plats vid flertal tillfällen under hösten och vintern för at guida byggarbetarna från det lokala företaget MH Bygg. Förutom att vara inomhushall för Karlshamns lokala åkare så är det även här åkarna på det nystartade skateboardgymnasiet på Fria Läroverken huserar på sina skatepass vintertid.

– Jag tror det kommer bli ett riktigt lyft både för Svängsta, men också för skateboarding i Karlshamn och Blekinge. Det är en riktigt bra inomhushall. Hittills har man inte kunnat åka året runt, säger Andreas Saleskog (S) ordförande i fritidsnämnden till  SVT.

– Jag är här varje dag. Innan var man tvungen att åka till Olofström om man ville skejta på vintern men nu kan vi skejta året om varje dag, säger Lucas Tilling till  SVT.

karlshamn-skatehallOrdförande i Skateboardförening, Thomas Mattsson hoppas nu även att fler tjejer ska hitta hit och bli intresserade av skateboard, något som växt i stora delar av Sverige senaste åren och något man även märkt av i Karlshamn.

– Tjejskateboard ökar i popularitet nationellt och vi ser naturligtvis det även på ett lokalt plan. Det är jättekul, säger Thomas Mattsson som är ordförande i Karlshamns Skateboardförening till  SVT.

Web:
Karlshamns Skateboardförening Annexet på Facebook
www.ridestore.com
Ridestore på Facebook
www.karlshamn.se

laroverken.se/karlshamn/intressen/skateboard/
Fria Läroverken på Facebook
Best Western Hotel – Karlshamn (Skolinternatet)

Park-design & 3D-visualisering:
Conny Björklund, Tacky.se

4

Nedan förändringar som skett efter byggstart, obs! Ej 100% proportionerligt.

ren-3d-bild-3ren-3d-bild-2

ren-3d-bild-1

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.