Reportage från invigningen av Örnsköldsviks skatepark

För tre år seden beslutade kommunfullmäktige i Örnsköldsvik att avsätta fyra miljoner kronor till en skatepark, något som den lokala föreningen arbetat för betydligt längre tid än så, men nu står hela härligheten som uppförts av Nord Skateparks äntligen klar.

0
626

invigning-ovik-video-playerDet har tagit sin tid men nu står äntligen Örnsköldsviks nya skatepark klar och invigd. Håkan Bergren fån Örnsköldsviks Actionsports har jobbat för att det ska bli verklighet i 10 år och för tre år sedan beslutade kommunfullmäktige om en skateboardpark i centrala Örnsköldsvik.

Fyra miljoner avsattes i budgeten och nu står skateparken klar i Lungviksparken.

– Det här visar att hårt arbete lönar sig. Tänk dig att det inte finns någon slalombacke i Örnsköldsvik och så öppnar det en. Så mycket betyder det här. Här träffas alla. Det har ett stort värde. Hela parken lever upp av det här. När jag åker härifrån på kvällarna åks det fortfarande för fullt här tack vare belysningen. Vi fick designa skateboardparken i upphandlingen. Vi påpekade för kommunen vikten av att det skulle utföras av en specialiserade byggare, som själva är skateboardåkare, säger Håkan Into Berggren till SVT.

Följande trivselregler gäller för besökare i skateparken:
– Skateparken är anpassad och avsedd för skateboard, BMX, inlines och kickbikes.
– Hjälm och skydd bör användas.
– För skateparkens skull ska BMX, inlines och kickbikes ha trampor och pegs av plast. Styren ska ha plastskydd i ändarna. Då minskar risken för skador i betongen.
– Håll säkerhetsavstånd till andra åkare. Visa hänsyn och turas om, var snälla mot varandra!
– Håll ordning och släng skräp i papperskorgarna, tack!

Välkomna till skateparken i Lungviksparken!

Web:
Eventet på Facebook
ovikaction.weebly.com
Ö-vik Actionsports på Facebook
www.nordskateparks.com
Nord Skateparks på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.