Recap från Söderhamn BBQ Battle 2017

Resultat och några snabba klipp har du fått se tidigare. Här kommer videomontaget med alla höjdpunkten från årets upplaga av Söderhamn BBQ Battle som i år ägde rum i den riktigt smarriga "semi-proffs"/DIY-parken i Söderhamn.

0
465

Redigering: Conny Björklund

Musik: Creative Commons License 4.0
Jahzzar – Fire Ahead
Computer Music All Stars – Where’s My Jetpack?!


Junior:
1. Jesper Fredholm, Bollnäs
2. Halvar Westberg, Bollnäs

Senior:
1. Rickard Nilsson, Gävle
2. William Forsberg, Borlänge
3. Filip Ed, Falun
Niklas “Drängen” Ehnberg, Bollnäs
Wiktor Andersson, Bollnäs
Viktor Suominen, Bollnäs
Erik Abrahamsson, Stockholm
Conny Björklund, Söderhamn
Erik Yihfar, Gävle

Best Trick: (Nollåtta / Brädbutiken Secret Prize)
William Forsberg, Hardflip Nosegrab, från banklaunch to flat

Övriga trick för “Ridestore-cash” under besttrick-sessionen från quarter/bank launch:
Rickard Nilsson, Ollie Sad
William Forsberg, Kickflip
Filip Ed, Bs Nollie
Tim Ström, Pop Blunt transfer
Med flera! Se det mesta i vår kommande videoedit med höjdpunkter!

F.I.A.R.I Lag/video-tävling liknande King of the Road:
Inga lag ställde i år upp på grund av fredagens väder. Eller rättare sagt, Söderhamnslaget samlades i alla fall och körde en kvällssession i Traversen inomhushall, och utsåg sig själva som “segrare” efter övriga lags walkover.


Sextonde upplagan av Söderhamn BBQ Battle bjöd än en gång på strålande sol från klarblå himmel, endast ett enda år har det regnat riktigt på tävlingen som få flyttade in i skatehallen Traversen. I år såg det mörkt ut på förmiddagen och en lång bit in på dagen då regnet öste ner, vilket det även gjorde på fredagen varför årets F.I.A.R.I tävling uteblev.

– Vi bestämde oss för att avvakta så länge som möjligt och följde väderleksrapporterna noga, säger Conny Björklund huvudarranger från Söderhamns skateboardförening till HelaHälsingland.

Det känns väldigt bra. Sett till budget och förutsättningar så är det här en av Sveriges bästa skateparker och tävlingen lockar åkare från hela landet.

Men väderprognoserna utlovade sol och klarblå himmel på eftermiddagen och kvällen varpå tävlingsstarten sköts upp, och mycket riktigt vid 13-tiden började det ljusna för att helt ha avtagit vid 14.00 och lite senare kunde tävlingen dra igång så fort ytan torkat, och därefter följde riktigt grym åkning i Söderhamns nya skatepark i lite av ett DIY/Semiprofessionellt utförande som fått stående ovationer från besökande åkare.

– Det känns väldigt bra. Sett till budget och förutsättningar så är det här en av Sveriges bästa skateparker och tävlingen lockar åkare från hela landet, säger Conny Björklund till HelaHälsingland.

– Jag är mest med för att det är kul och att man får vara med sina kompisar. Det är andra gången jag ställer upp, i fjol kom jag trea. På det här stället finns allt som man vill köra, säger juniorvinnaren Jesper Fredholm till HelaHälsingland.

Det var kul och lite oväntat. Jag hade ingen bra känsla men sen fick jag inte lite trick mot slutet.

I seniorklassen blev det en tät final mellan Rickard Nilsson, William Forsberg och Filip Ed, en trio som nog bland de flesta var favoriterna att hamna på prispallen, även om framför allt Niklas “Drängen” Ehnberg inte var långt ifrån att bli en av de tre finalisterna med sin oerhört kreativa och underhållande åkning. Maken till cleant utförd Bs 360 Hippie Jump har du nog aldrig sett, om du ens sett tricket överhuvudtaget tidigare!

Som sagt så var även finalen riktigt tät och jämn där nog många hade William Forsberg som vinnare, men mot slutet av jamet, med några sista trick hittade Rickard Nilsson krafter som ingen annan och la upp några av dagens fetaste trick och kammade hem segern.

– Det var kul och lite oväntat. Jag hade ingen bra känsla men sen fick jag inte lite trick mot slutet, säger vinnaren Rickard Nilsson till HelaHälsingland.

Dagen avslutades sedan med en riktigt galen besttrick-session från bank och quarter to flat. Här matades det friskt med mer eller mindre dödsföraktade trick med “Ridestore-cash” i pris. Vinnaren som även kammade hem Nollåtta Dists och Brädbutikens secret prize i form av en signerad Girl – Andrew Brophy bräda blev slutligen William Forsberg som fläskade upp en riktigt fet Hardflip Nosegrab.


Sponsorer:
Newsoul: www.ridestore.se/newsoul

Ridestore: www.ridestore.se
Brädbutiken: www.bradbutiken.se
Nollåtta Dist, Girl Skateboards
Appertiff Workshop, www.apperifff.com


Lokala sponsorer & samarbeten:
Sparbanksstiftelsen: www.sparbanksstiftelsensoderhamn.se
Kultur & Fritid, Söderhamns kommun: www.soderhamn.se
Söderhamn NÄRA, www.soderhamnnara.se
Resurscentrum/Söderhamns kommun: www.soderhamn.se
IncoRent AB: www.incorent.se
Europcar Söderhamn, www.europecar.se
Visit Söderhamn, www.visitsoderhamn.se
Rådhuskonditoriet, www.narjord.se

Övriga Samarbetspartners:
Tacky Sverige: www.tacky.se
SISU Idrottsutbildarna och Gävleborgs Idrottsförbund: www.sisuidrottsutbildarna.se


Web:
Eventet på Facebook
Söderhamns Skatepark på Norr
www.shamnskate.se
Söderhamns Skateboardförening på Facebook

INGA KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.